Kultúra

Eredmények megjelenítése 1301-től 1320-ig 1349 találatból.

Cowparade: új helyen olvad a nyeles tehén

Kultúra - 2006-07-27
Új helyen, a Vörösmarty téri Budapesti Értéktőzsde előtt állították fel a Cowparade nagy vihar kavart műalkotását, az Olvadó Jégkrém című kék tehenet csütörtökön

Éjszakai tárlat a múzeumfaluban

Kultúra - 2006-07-27
Performance-estre, éjszakai tárlatra várja a művészetkedvelőket július 29-én szombaton 22 órától a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdői Múzeumfalu - közölte az intézmény igazgatója. A különös kiállításon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő és alkotó szobrászművészek mutatják be a skanzen területén reflektorokkal megvilágított alkotásaikat - mondta Páll István.

Szegeden lesz a Rudolf szabadtéri világpremierje

Kultúra - 2006-07-26

A Budapesti Operettszínházban május 26-án volt a Rudolf című musical világpremierje, pénteken a szegedi Dóm téren mutatják be a darabot. A Broadway elismert szerzőpárosa, Frank Wildhorn és Jack Murphy musicaljét a Tisza-parti városban több mint száz ember adja elő, szegedi művészekkel bővült a zenekar, és új elemek egészült ki a fővárosi előadás díszlete is.

Éjszakai tárlat a múzeumfaluban

Kultúra - 2006-07-25

Performance-estre, éjszakai tárlatra várja a művészetkedvelőket július 29-én szombaton 22 órától a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdői Múzeumfalu - közölte Páll István, az intézmény igazgatója. A különös kiállításon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő és alkotó szobrászművészek mutatják be a skanzen területén reflektorokkal megvilágított alkotásaikat.

Holnap kezdődik a Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny

Kultúra - 2006-07-25

Az 1961-ben alapított verseny idén – Bartók Béla születésének 125. évfordulóján – immár huszonkettedik alkalommal csábítja Debrecenbe a kórusmuzsika szerelmeseit. Alapkoncepciója fennállása óta változatlan és egyedülálló: nemzetközi fórumot teremt a XX-XXI. századi kortárs kórusművészet alkotói, előadói és közönsége számára.

Félszáz '56-os könyv jelenik meg állami támogatással az emlékévben

Kultúra - 2006-07-24

Mintegy félszáz, az '56-os forradalomhoz kapcsolódó könyv jelenik meg állami támogatással idén Magyarországon - derül ki a Miniszterelnöki Hivatal ,56-os emlékbizottságának az MTI-hez eljuttatott adataiból. A több mint negyven támogatott mű közül öt már a 2006-os Ünnepi Könyvhéten a boltok polcaira került.

III. Debreceni Könyvszemle: 2006. november 23-25.

Kultúra - 2006-07-22

Két sikeres rendezvényt követően a Debreceni Könyvszemle az idén is lehetőséget teremt hazai és határon túli könyvkiadók és könyves műhelyek bemutatkozására. Több más újítás mellett mostantól kísérletet tesznek arra, hogy bemutassák a Debrecen testvérvárosaiban zajló irodalmi életet. 2006-ban Jyväskylä és a finn irodalom szerepel a könyvszemle tematikájában.

Lemondott Fischer Iván a Bartók Béla emlékbizottsági tagságáról

Kultúra - 2006-07-21

Lemondott a Bartók Béla emlékbizottsági tagságáról Fischer Iván; a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója levélben közölte döntését Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, a testület elnökével.

Kódfejtő turisták Az utolsó vacsoránál

Kultúra - 2006-07-21

Soha nem tapasztalt rohamokban érkeznek a turisták a milánói Santa Maria delle Grazie templomhoz, egészen pontosan annak refektóriumához, ahol Leonardo de Vinci Utolsó vacsora című freskóját kívánják megtekinteni.

Újra megnyitotta kapuit a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum

Kultúra - 2006-07-21

2006. július 20-án, tízévi szünet után ismételten megnyílt Medgyessy Ferencnek, Debrecen híres szobrászművészének emléket állító tárlat, melyet a Péterfia utcai egykori városgazda ház épületében láthat a nagyközönség. Nem véletlen a megnyitó dátuma, hiszen 125 éve született Medgyessy Ferenc, és 48 évvel ezelőtt ezen a napon halt meg.

Tizennyolcadszor nyitotta meg kapuit az EFOTT

Kultúra - 2006-07-20

A sikeres nulladik nap után hivatalosan is megnyílt az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) szerdán Zamárdiban.

Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum: július 20-án nyílik.

Kultúra - 2006-07-18

A debreceni születésű szobrász hagyatékából második alkalommal rendez kiállítást a Hajdú-Bihar megyei Múzeumok Igazgatósága. A művész teljes életművét felölelő reprezentatív bemutató július 20-tól fogadja a látogatókat.

Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája

Kultúra - 2006-07-17

A Debreceni Egyetem Konzervatóriuma 2006-ben hatodik alkalommal rendezi meg az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiáját. A mesterkurzusokat és koncerteket felvonultató rendezvényre 104 résztvevő fiatal művész jelentkezett 15 különböző országból.

Hajdú-bihari projektek – uniós támogatással 7.

Kultúra - 2006-07-13

Az európai uniós társfinanszírozású fejlesztések Hajdú-Biharban is éreztetik a hatásukat. A Nemzeti Fejlesztési Terv operatív programjaira a megyéből több mint kétezren pályáztak, közülük 1 047-en kaptak támogatást, összesen csaknem 48 milliárd forintot. Sorozatunkban ezek közül mutatunk be néhány példaértékű projektet.

Az év végéig Bencsik Barnabás a MODEM művészeti vezetője

Kultúra - 2006-07-11

A Modem Modern Debreceni Művészeti Kht. 2006. július 1-jén megbízta Bencsik Barnabást a ga­lé­ria művészeti vezető posztjának betöltésével. A megbízott művészeti vezető szerződése 2006. december 31-ig szól.

Művészeti szervezetek az intézményi átalakításokról

Kultúra - 2006-07-11

A kulturális közalapítványok megszüntetésének kérdéséről adott ki állásfoglalást tizenegy művészeti szervezet. Tiltakoznak "a már parlamenti vitára bocsátott törvénymódosítási tervezet ellen, amely mások mellett a kulturális és művészeti közalapítványok nagy részének megszüntetéséről rendelkezik" - áll a közleményben.

Jel Fesztivál a Csokonai Színházban

Kultúra - 2006-07-07

Nem mondunk újat, ha kijelentjük: Nagy József és a Jel Színház előadásai mással össze nem téveszthető, egyedülállóan expresszív világot teremtenek a szinte teljesen üres vagy jelszerű, vizuális kompozícióként működő térben.

Rembrandt-képek ihlette magyar művek a Szépművészeti Múzeumban

Kultúra - 2006-07-07

Kortárs magyar művészek Rembrandt-művekre reflektáló több, mint negyven alkotásából nyílt időszaki kiállítás csütörtökön a budapesti Szépművészeti Múzeumban.

Megnyílt a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep

Kultúra - 2006-07-06

Serényi H. Zsigmond kiállításával együtt megnyílt a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep 43. nyári időszaka, amelyen 25 művészt lát vendégül Hajdúböszörmény.

Kultúra, nemzet, identitás

Kultúra - 2006-07-06

Július elejéig több mint négyszázan erősítették meg részvételi szándékukat a Debrecenben megrendezendő VI. Nemzetközi Hungarológiai Kongresszuson.