Vélemény

Eredmények megjelenítése 1681-től 1700-ig 1728 találatból.

Kiutat kell találni a politikai válságból

Vélemény - 2006-11-17

A Harmadik Köztársaság történetében az Antall-Tölgyessy paktum megkötése óta nem volt ennyire sürgető a kormány- és az ellenzéki oldal közötti értelmes együttműködés, és még soha nem volt ilyen kicsi az esély erre. Mégis a kormánynak és ellenzékének az ország, a választók közössége érdekében politikai és szakpolitikai döntések sorát kellene az érdekek egyeztetésével közösen előkészítenie, és a legfontosabbakat egyetértésben meghoznia.

Bokros: versenyt az egészségügyben

Vélemény - 2006-11-16

Többcsatornás, a nyugdíjhoz hasonló, egészségügyi biztosítási rendszerre van szükség ahhoz, hogy a laikus beteg helyzete változzon - mondta Bokros Lajos, a Közép-Európai Egyetem (CEU) vezérigazgatója szerdán a Pénzügykutató Zrt. és a HVB Bank Hungary által szervezett egészségügyi konferencián.

Orbán: Magyarország tekintélyének helyreállítása a cél

Vélemény - 2006-11-15

Magyarország megtépázott tekintélyének helyreállítását nevezte legfontosabb külpolitikai feladatának Orbán Viktor, aki szerint azonban azt is világossá kell tenni, hogy a magyar kormány nem azonos a magyar emberekkel.

Kóka János "visszatérő bizalmat" érzékelt New Yorkban

Vélemény - 2006-11-14

Kóka János gazdasági miniszter amerikai tárgyalásai során úgy érzékelte, hogy az utóbbi hónapok magyarországi belpolitikai feszültségei ellenére mind az amerikai befektetők, mind az elemzők "visszatérő bizalommal" vannak a magyarországi gazdasági környezet iránt.

Vállalják a lázadás következményeit a Kossuth téri tüntetők

Vélemény - 2006-11-13

Magyarországon alkotmányos válság és erkölcsi szükségállapot van, ami ellen minden magyar embernek kötelessége lázadni - reagált Bárándy Gergely MSZP-s országgyűlési képviselő lázadás előkészületének bűntette miatt tett feljelentésére Gonda László, a Batthyány örökmécsesnél tartott vasárnapi esti demonstráción.

Fodor Gábor szerint jelentős kormányátalakításra van szükség

Vélemény - 2006-11-12

Fodor Gábor szerint kormányátalakításra van szükség, továbbá vissza kell állítani a közigazgatási államtitkári posztot. Az SZDSZ ügyvivője a Népszava szombati számában arra a kérdésre, egyetért-e a pénzügyminiszter Kis János által javasolt menesztésével, úgy válaszolt: "Én sem tartom elképzelhetőnek a helyzetből a kilábalást a kormány jelentős átalakítása nélkül. Konkrétumot nem szeretnék mondani, mert az illetlenség lenne."

SZDSZ: kormány elé kerülhet a kórházi struktúrát átalakító törvényjavaslat

Vélemény - 2006-11-11

Már a jövő héten a kormány elé kerülhet kórházi struktúra átalakítását célzó törvényjavaslat - jelentette be az egészségügyi miniszter, Kuncze Gábor SZDSZ-elnökkel közös sajtótájékoztatón pénteken, a Liberális Egészségügyi Tanács ülését követően.

Euró-konferencia: Az EB támogatja a magyar pénzügyi konszolidációt

Vélemény - 2006-11-10

Magyarországnak érdeke, hogy stabilitás-orientált politikát folytasson, a politikaformálóknak ehhez a szükséges intézkedéseket meg kell hozniuk, az Európai Bizottságtól Magyarország ennek érdekében megkapja a szükséges támogatást - mondta Joaquín Almunia, az Európai Bizottság pénzügyi biztosa csütörtökön Budapesten, a Figyelő és a Heti Válasz által rendezett, az euróval foglalkozó konferencián.

Fidesz: még drágább lesz az élet Magyarországon

Vélemény - 2006-11-09

A Fidesz szerint még drágább lesz az élet Magyarországon a 2006-os államháztartási hiány növekedése miatt. Erről Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke beszélt szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Amerika bizalmi válságáról ír a The Washington Post

Vélemény - 2006-11-08

Amerika bizalmi válságáról írt a The Washington Post kedden annak kapcsán, hogy nagyon alacsony a közvéleménynek a kongresszusba és a végrehajtó hatalomba vetett bizalma. Az újság által közölt felmérés során arról kérdezték az amerikaiakat, hogy mennyire bíznak a társadalom különböző területeinek vezetésében.

Rice: jobb, ha a Hamász a kormányban van, és nem az utcákon

Vélemény - 2006-11-07

Valószínűleg jobb az, hogy a Hamász mozgalom választással kormányra került, mint az, hogy ha a hatalmi rendszeren kívül maradva terrorista akciókat hajtana végre - jelentette ki az amerikai külügyminiszter hétfőn.

Több mint tízezer ember vett részt a vasárnapi közös imádságon

Vélemény - 2006-11-06

    A 2006. november 5-én vasárnap délutánra a Hősök terére hirdetett közös imádságra több mint tízezres közönség érkezett a Kárpát-medence minden tájáról és a diaszpórából.

Lopott jelképek, átvert fiatalok

Vélemény - 2006-11-04

A konzervatív fiatalokat tömörítő szervezet legújabb akciója ismét bebizonyította: a Fideszhez hasonlóan ők sincsenek tekintettel semmire és senkire, amikor politikai fellépéseiket szervezik. Mi, fiatal liberálisok visszautasítjuk, hogy a magyar demokráciát diktatúrákkal mossák össze.

Bajnai: nő az uniós pályázatok elbírálásának átláthatósága

Vélemény - 2006-11-03

A kormány már jövő év januárjában ki szeretné írni a II. Nemzeti Fejlesztési Tervhez kötődő új uniós pályázatokat, amelyek elbírálása és végrehajtása során növelni fogják az átláthatóságot - mondta Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos csütörtökön Budapesten.

Ügyvédje szerint Szaddám Husszeint vagy halálra ítélik, vagy újra elnök lesz

Vélemény - 2006-11-02

Szaddám Huszeint vagy halálra ítélik emberiesség ellen elkövetett bűnei miatt, vagy ismét elnök lesz belőle - jelentette ki a megbuktatott iraki diktátor egyik védőügyvédje.

A nyugdíjreform két emberöltőre szól

Vélemény - 2006-10-31

A nyugdíjrendszer tervezett változtatásai két emberöltőre "berendezi a körülményeket" Magyarországon - jelentette ki Kiss Péter, szociális és munkaügyi miniszter egy hétfői szakszervezeti konferencián, Budapesten. A miniszter szerint a nyugdíjrendszer átalakítását nem szabad addig halogatni, amikor már csak gyors és drasztikus beavatkozásokkal lehet annak hosszú távú fenntartását biztosítani.

Elvi egyetértés

Vélemény - 2006-10-30

Felszállt a köd. Orbán Viktor, az ellenzék vezére nem tett egyebet, minthogy azt mondta Strasbourgban, hogy "az Európai Uniónak világossá kell tennie, nem nyújt segédkezet semmilyen megfontolásból sem a hazug és csaló, a kommunizmus erkölcsi örökségét máig fel nem adó kormányzatoknak”.

The Washington Post: A magyar demokrácia nem egészséges

Vélemény - 2006-10-29

A magyarországi demokrácia "távolról sem egészséges", a többi egykori közép-európai kommunista országgal összevetve mégis "egész jónak tűnik" - írta a The Washington Post.

A vezető amerikai országos lapok közé tartozó újság szerkesztőségi cikkében úgy foglalt állást: az egész térségben nehéz idők járnak a demokráciára, populista, autoriter, sőt rasszista erők kerültek előtérbe.

Eörsi Mátyás sajtóközleménye Orbán Viktor strasbourgi beszédéről

Vélemény - 2006-10-28

 Áder János (Fidesz) egy péntek reggeli kereskedelmi TV-ben adott interjújában azt állította, hogy Eörsi Mátyás és más kormánypárti politikusok ismét alaptalan vádat, alaptalan rágalmat fogalmaztak meg Orbán Viktorral szemben”, hiszen Orbán Viktor strasbourgi szavai - nem szabad segédkezet nyújtani - semmiképpen sem érthető úgy, hogy Orbán Viktor a támogatások visszavonására szólította volna fel az Európai Uniót.

Kuncze Gábor nyílt levele  

Vélemény - 2006-10-27

 Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke az alábbi nyílt levelet juttatta el Wilfried Martensnek, az Európai Néppárt elnökének.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza