Külföld

Eredmények megjelenítése 5481-től 5500-ig 5727 találatból.

Kárpátaljára látogat Juscsenko elnök?

Külföld - 2007-01-02

A Kárpátalja Megyei Állami Közigazgatás elnöke szerint nem kizárt, hogy a téli szabadságát jelenleg az Ivano-Frankivszk megyei hutai rezidenciáján töltő elnök átruccan Kárpátaljára az Aknaszlatina–Máramarossziget ukrán-román határátkelő ünnepélyes megnyitásának alkalmából.

Félnek és gettósodnak a kisebbségek Vajdaságban!

Külföld - 2007-01-02

Ana Tomanova Makanova, a Szlovák Nemzeti Tanács elnök asszonya és a vajdasági nemzeti tanácsok koordinátora szerint a szerbiai hatalom nem tett semmit a kisebbségvédelem rendezése terén. E téren jogi anarchia és teljes káosz uralkodik – nyilatkozta a Betának.

Védeni szeretnék a jegesmedvéket

Külföld - 2006-12-30

Az amerikai kormány javaslatot készített elő arra vonatkozóan, hogy a jegesmedvék mihamarabb kapják meg a "veszélyeztetett faj" minősítést - adta hírül a The Washington Post, című amerikai napilap.

Markó–Tőkés találkozó Marosvásárhelyen

Külföld - 2006-12-29

Az RMDSZ kormánykoalícióba lépésekor megfogalmazott prioritásai közül a kisebbségi problémák megoldása várat még magára – jelentette ki tegnapi sajtóértekezletén Markó Béla, az RMDSZ elnöke. A Tőkés László püspökkel való megbeszélés során tegnap sem történt előrelépés az európai parlamenti lista közös jelöltjeinek ügyében.

Chirac a féke az EU-alkotmánynak

Külföld - 2006-12-19

Erősen megosztja az uniós tagállamokat az európai alkotmány jövője, s különösen a korábbi szerződést elutasító Franciaország és Hollandia ellenzi a gyors kezdeményezéseket. Erről számolt be jól értesült brüsszeli forrásokra hivatkozva tegnap a Financial Times Deutschland.

 EU-tagállamok minden 100 eurónyi bevételből 99 eurócentet  közösségi célokra.

Külföld - 2006-12-15

Az Európai Parlament csütörtökön elfogadta a 2007–2013 közötti időszak első költségvetését. A jövő évi büdzsé 115,5 milliárd euróban határozza meg a kifizetések főösszegét, vagyis 2007-ben az EU-tagállamok minden 100 eurónyi bevételéből 99 eurócentet fordítanak közösségi célokra.

Több személyt fertőzhetett meg a polónium Hamburgban

Külföld - 2006-12-12

Mérgezés jeleit találták meg a "hamburgi szálat" jelentő Dmitrij Kovtun orosz üzletember - korábbi KGB-ügynök - volt feleségének, két gyermeküknek és Kovtun élettársának szervezetében. A tényleges sugárfertőzöttséget a hatóságok egyértelműen még nem állapították meg.

Polónium nyomaira bukkant a rendőrség Hamburgban

Külföld - 2006-12-11

A polónium 210-es sugárzó izotóp nyomaira bukkant a német rendőrség egy hamburgi lakásban. A rendőrség Alekszandr Litvinyenko meggyilkolásának hátterét kutatva a lakásban már előző nap sugárzó anyagra gyanakodott, akkor azonban nem tudta még teljes bizonyossággal megállapítani, hogy polónium nyomairól van-e szó.

Meghalt Augusto Pinochet, volt chilei diktátor

Külföld - 2006-12-11

Elhunyt Augusto Pinochet volt chilei elnök, aki 1973 és 1990 között irányította vaskézzel a dél-amerikai országot - jelentette vasárnap a chilei televízió. A 91 éves exdiktátor halálát szívelégtelenség okozta egy héttel infarktusa után - közölte a santiagói katonai kórház.

Minden eddiginél alacsonyabbra zuhant Bush népszerűsége

Külföld - 2006-12-11

George Bush amerikai elnök népszerűsége minden korábbinál alacsonyabbra, 30 százalékosra zuhant - a Zogby Poll intézet a hét végén tette közzé friss telefonos felmérésének eredményét. Bush támogatottságát még a félidős kongresszusi választások előtt, októberre sikerült 36 százalékra feltornázni.

Bush csak megfelelő feltételek esetén von ki csapatokat Irakból

Külföld - 2006-12-08

Az Egyesült Államok csak akkor vonja ki 2008 elejéig harcoló katonai alakulatait Irakból, ha azt a körülmények valóban lehetővé teszik - közölte George Bush. Az amerikai elnök Tony Blair brit miniszterelnökkel csütörtökön Washingtonban folytatott megbeszélése után nyilatkozott erről.

Oszama bin Laden életben van az amerikai hírszerzés szerint

Külföld - 2006-12-07

Minden bizonnyal életben van az al-Kaida terrorszervezet első számú vezetője. Oszama bin Laden és helyettese, Ajman az-Zavahri, megúszta az öt éve ellene folyó hajtóvadászatot és továbbra is támadásokat tervez - írta a legfrissebb amerikai hírszerzési jelentésekre hivatkozva a szerdai The Washington Times.

Szexbotrányba keveredett a lengyel miniszterelnök-helyettes

Külföld - 2006-12-05

Szexbotrányba keveredett egy hétfői lapjelentés szerint Andrzej Lepper, a lengyel kormányfő egyik helyettese: egy nő azzal vádolta meg őt és pártjának több tagját, hogy szexuális szolgáltatás fejében vettek fel női alkalmazottakat. Az ellenzéki pártok felszólították Jaroslaw Kaczynski kormányfőt, hogy menessze Leppert.

A libanoni hadsereg erősítést vezényelt a forrongó Bejrútba

Külföld - 2006-12-05

Erősítésként újabb katonákat vezényelt Bejrútba a libanoni hadsereg, mert egy síita tüntető meggyilkolása miatt attól tartanak, hogy a kormányellenes megmozdulások esetleg felekezetközi erőszakhullámba torkollhatnak.

A pápa szerint törökországi vizitje a keresztény-muzulmán párbeszédet szolgálta

Külföld - 2006-12-04

A keresztény-muzulmán párbeszédet és a keresztény egyházak mind őszintébb együttműködését szolgálta a pápa szerint törökországi vizitje. XVI. Benedek szokásos vasárnapi úrangyala imádsága keretében, annak elhangzása előtt emlékezett meg szavai szerint nagy jelentőségű, pénteken befejeződött négynapos törökországi apostoli látogatásáról.

Felrobbant egy angliai tűzijáték-üzem

Külföld - 2006-12-04

Felrobbant vasárnap délután egy családi vállalkozásban működő tűzijátékgyár Délkelet-Angliában. A detonáció az Anglia délkeleti csücskében lévő East Sussex grófság Halland nevű településének közelében történt. A robbanás erejére jellemző, hogy a kialakult gombafelhőt 15 kilométer távolságból is látni lehetett, és a légnyomás ugyancsak több kilométeres körzetben okozott épületkárokat.

Több tízezren tüntettek Rómában a jobboldal felhívására

Külföld - 2006-12-03

Több tízezren tüntettek szombaton Rómában az olasz jobboldal felhívására. Silvio Berlusconi volt kormányfő, aki egy hajszállal vesztette el a tavaszi parlamenti választásokat, jelentős részt vállalt a tüntetés megszervezésében, amelyet erődemonstrációnak szánt a Romano Prodi vezette balközép "adószedő kormány" ellen.

Büntetőeljárás indul a Nyitrán megvert magyar lány ellen

Külföld - 2006-12-01

Büntetőeljárást indított a szlovák rendőrség Malina Hedvig ellen annak alapján, hogy a magyar diáklányt feljelentette egy magát felfedni nem kívánó személy "hamis tanúvallomás és hamis eskü" gyanúja miatt. A feljelentő szerint Malina Hedvig megtévesztette a rendőrséget, amikor augusztusban azt állította, hogy két ismeretlen bőrfejű azért verte meg, mert magyarul beszélt.

Erdogan: elfogadhatatlan az EU-bizottság ajánlása a tárgyalások felfüggesztésére

Külföld - 2006-11-30

Redep Tayyip Erdogan török kormányfő szerint elfogadhatatlan az Európai Unió bizottságának ajánlása a Törökországgal való csatlakozási tárgyalások részleges felfüggesztésére. A NATO-csúcson Rigában tartózkodó Erdogan szavait a török NTV hírtelevízió idézte.

A televízió sorsfordító bejelentést tett

Külföld - 2006-11-29

A Fehér Ház újabb pofont kapott a hosszú ideje szinte csak kudarcot hozó iraki konfliktussal kapcsolatban. Az NBC tévétársaság bejelentette: ezentúl minden iraki tudósításban konzekvensen a polgárháború kifejezést használják majd. Kommunikációs szakemberek szerint a döntésnek messzemenő következményei lesznek.