Fogyasztóvédelem

Eredmények megjelenítése 901-től 920-ig 936 találatból.

A magyarországi Európai Fogyasztói Központ első fél éve

Fogyasztóvédelem - 2006-11-08

Az Európai Fogyasztói Központ (EFK) magyarországi irodájához fél éves működése során 41 határon átnyúló fogyasztóvédelmi panaszt nyújtottak be, egyharmada magyar fogyasztóktól, míg kétharmada a külföldi fogyasztói központoktól érkezett - közölte Morvay György, az EFK magyarországi irodájának vezetője sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Interneten az éttermek feketelistája

Fogyasztóvédelem - 2006-10-26

Nyilvánosságra hozta az ÁNTSZ az ételmérgezést okozó éttermek listája az interneten. A honlapon elérhető listán egyelőre négy vendéglátóhely szerepel: egy mosonszentmiklósi, egy kiskunhalasi és egy szekszárdi étterem, valamint egy szombathelyi cukrászda.

10 milliós GVH-bírságot kapott a Magyar Telekom

Fogyasztóvédelem - 2006-10-25

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa megállapította, hogy a Magyar Telekom Nyrt. nem adott pontos információt a mobilinternet szolgáltatásáról, ezért 10 millió forintos bírság megfizetésére kötelezte.

2 milliós bírság az Allianznak és a Generalinak

Fogyasztóvédelem - 2006-10-05

2-2 millió forint bírságot szabott ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) az Allianz és a Generali biztosítókra, míg a TIR tevékenységét bizonyos időre részlegesen felfüggesztette.

Nyári élelmiszer-ellenőrzéseken 600 millió bírságot szabtak ki

Fogyasztóvédelem - 2006-09-27

A nyári idegenforgalmi időszakban az élelmiszerellenőrző hatóságok több mint 34 ezer egységet vizsgáltak, és több mint 600 millió forint bírságot szabtak ki - mondta Szeitzné Szabó Mária, a Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal (MÉBIH) főigazgatója sajtótájékoztatón Budapesten.

Rendkívüli mosópor - rendkívüli bírság

Fogyasztóvédelem - 2006-09-24

315 millió forintos bírsággal sújtotta a GVH a reklámokból jól ismert rendkívüli mosópor gyártóját.  A GVH arra is tekintettel volt, a Procter & Gamble esetében hatodik alkalommal kerül megállapításra, hogy a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított.

Újabb jogsértést állapított meg a Magyar Telekomnál a GVH

Fogyasztóvédelem - 2006-09-12

A Gazdasági Versenyhivatal döntése szerint a Magyar Telekom Távközlési Nyrt. a szolgáltatóváltással összefüggő ADSL-modem leszerelési gyakorlatával visszaélt gazdasági erőfölényes helyzetével. Ugyanakkor bírság kiszabására nem került sor, mert a Magyar Telekom a jogsértő magatartást az eljárás ideje alatt abbahagyta.

Biztosítókat bírságolt a versenyhivatal

Fogyasztóvédelem - 2006-09-09

 Bírságolt az MBI Befektetési és Jövőszámla miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A fogyasztók megtévesztése miatt az MBI, az Union biztosító, valamint a K & H Bank százmillió forintos bírságot fizet. A 2000 és 2002 között jegyezhető életbiztosítás és számla kapcsán a fogyasztók azt hihették, hogy kedvezményes hitelfelvételre is lehetőségük lesz, erre azonban valójában nem volt lehetőség.

3 millió forint GVH-bírság a Euronicsnek

Fogyasztóvédelem - 2006-09-06

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa az augusztus 29-én tartott tárgyalásán elmarasztalta az Euronicset, és jogsértő magatartásáért 3 millió forint versenyfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte.

A vizsgálat lezárult, felejtsük el?

Fogyasztóvédelem - 2006-09-01

A régi, nagysikerű olasz film címét kölcsönvéve jelzem: nem kellene elfelejteni.

Mert ha egy hajdúszoboszlói étteremben 2001 és 2003 évben lejárt diabetikus befőttet, illetve szamóca dzsemet használtak fel az ételkészítésnél, ha egy hajdúböszörményi vendéglőben olyan pohárba árusították a sört, amelybe eleve nem fért be a 3 deciliter, vagy egy debreceni fagyizóban 9 fagylalt közül négynek lejárt a fogyaszthatósági ideje, akkor arról írni kell.

Fogyasztóvédelmi rajzpályázat általános iskolai diákok részére

Fogyasztóvédelem - 2006-08-29

Rajzpályázatot hirdet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) általános iskolás diákok részére az egész országból. A résztvevők tetszőleges méretű (A5-től A2-ig) és technikájú (festmény, grafika, szénrajz stb.) alkotásban mondhatják el véleményüket az alábbi témákról:

Notebook 111 111 forintért - meg hárommilliós bírságért

Fogyasztóvédelem - 2006-08-22

Megtévesztette a Notebook Kft. reklámjaival a fogyasztókat, ezért hárommillió forintos bírságot szabott ki a cégre a Gazdasági Versenyhivatal - tudta meg a HavariaPress.

Adóellenőrök jártak a Szigeten

Fogyasztóvédelem - 2006-08-19

A közelmúlt legnagyobb fővárosi kulturális eseménye volt a Sziget Fesztivál, ahol az adóellenőrök a vizsgálatok felénél találtak valamilyen mulasztást. Előfordult olyan adózó, akinek a szigetre kitelepült három pavilonjának egyikében sem rögzítették a bevételeket a pénztárgépben, és ugyanezen adózó negyedik helyszínen bejelentés nélkül foglalkoztatta alkalmazottjait.

Adóellenőrök a rendezvényeken

Fogyasztóvédelem - 2006-08-10

A korábban meghirdetettek szerint az APEH továbbra is végez vizsgálatokat a Balaton parton, valamint a nyári rendezvényeken az ország egész területén. Az ellenőrzések a bevétel eltitkolás, az igazolatlan eredetű áru, és a fekete foglalkoztatás felderítésére irányulnak.

Utóellenőrzés a Balaton partján

Fogyasztóvédelem - 2006-08-04

Az adóhivatal a július közepén megtartott központi akciót követően utóellenőrzést végzett a Balaton körüli megyék idegenforgalmilag frekventált területein adóköteles tevékenységet végző adóalanyoknál. A vizsgálatok a bevételek regisztrációjának, a foglalkoztatás szabályszerűségének ellenőrzésére és az áruk eredetének igazolására irányultak. A tapasztalatok szerint nem javult a helyzet

  A Tesco kényszeríti a hazai beszállítókat, a GVH közbelép

Fogyasztóvédelem - 2006-07-27

A Tesco merchandise rendszerbe kényszerítette a beszállító hazai kis- és középvállalkozásokat. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) viszont a közérdek védelme érdekében versenyfelügyeleti eljárás megindítását kezdeményezte a Tesco-val szemben. 

Fogyasztóvédők tapasztalták a megyében

Fogyasztóvédelem - 2006-07-25

A játékok forgalmazásánál a vásárlói tájékoztatók hiánya nagyon nagymérvű. A 80%-os kifogásolás a termékek címkézésének és vásárlási tájékoztatóinak hiányából adódott. A  két részben végzett vizsgálat második részénél sem tapasztaltak semmilyen változást a Hajdú-Bihar megyei Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége munkatársai

Fogyasztóvédők esetei a megyében

Fogyasztóvédelem - 2006-07-24

Volt olyan multinacionális áruházlánc, ahol közel 21 millió Ft értékben teljesen, vagy részben hiányzott a magyar nyelvű címke és vásárlási tájékoztató a forgalomba hozott árukról. Nem ez volt a legriasztóbb eset, amivel a fogyasztóvédők idén találkoztak a megyében.

Autóalkatrészek: katasztrofális a helyzet

Fogyasztóvédelem - 2006-07-21

A gépjármű alkatrészek forgalmazását minden évben vizsgálja a Hajdú-Bihar Megyei Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége, a társhatóságok közreműködésével. Több éves tapasztalat, hogy a kereskedések nem tartják be az alkatrészek forgalmazásánál a fogyasztóvédelmi előírásokat. A mostani ellenőrzés keretében 10 kiskereskedelmi üzlet 80%-ában állapítottak meg szabálytalanságot.

Százmilliókat bukhatnak a burkolt áremelésen a légitársaságok

Fogyasztóvédelem - 2006-07-17

Mint ismeretes jogosulatlannak és tisztességtelennek minősítette a Malév lassan két éve alkalmazott repülőjegy-kiállítási díját a Fővárosi Bíróság október 24-i első fokú ítélete, igazat adva az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) közérdekű keresetének.