Fogyasztóvédelem

Eredmények megjelenítése 881-től 900-ig 925 találatból.

Az élelmiszerbiztonság növelésének módjait keresi az EU

Fogyasztóvédelem - 2006-12-12

Az EU vezető állategészségügyi szakértői új irányelveket fogadtak el, elsősorban a vonatkozó biztonsági normákra korábban nem kötelezett, de a jövő évtől uniós tagországgá váló Románia és Bulgária miatt. Hétfőn az EU bizottsága bejelentette, hogy a bulgáriai tej- és húskészítményeket csak olyan szervezetek szállíthatják a többi 25 tagállamba, amelyeknek már erre engedélye van.

Hevesben már márciusban találtak lejárt szavatosságú M.E.G.A.-árukat

Fogyasztóvédelem - 2006-12-11

Idén márciusban,Heves megyében, az újlőrincfalvai hűtőházban már találtak nagy mennyiségben olyan lejárt szavatosságú, illetve selejtes élelmiszert, amelyet a M.E.G.A. Trade Dis Kft. forgalmazott - tájékoztatta az MTI-t Heves megye főállatorvosa.

Újabb három átcímkézett élelmiszert tároló központot találtak

Fogyasztóvédelem - 2006-12-09

Újabb, hamisított dokumentumokkal ellátott élelmiszerekre bukkantak az ellenőrök üllői, vecsési és gyáli logisztikai központokban végzett vizsgálódásaik során, a több tonnányi kétes eredetű áruval szemben máris forgalmi korlátozást rendeltek el - közölte a Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás igazgató-helyettese.

Megnevezték a lejárt élelmiszereket átcímkéző cégeket 

Fogyasztóvédelem - 2006-12-07

Megnevezte Virsinger György, a Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás vezetője azokat a cégeket, amelyekről feltételezhető, hogy nagy mennyiségű lejárt szavatosságú élelmiszert címkéztek át az elmúlt időben.

Dagad az élelmiszerbotrány

Fogyasztóvédelem - 2006-12-07

Újabb három, összesen már négy logisztikai központ működését függesztették fel Törökbálinton - közölte a Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás vezetője. Virsinger György elmondta: a péntek óta tartó fokozott vizsgálat során egy illegális tojáscsomagolóra is rábukkantak, ahol egymillió darab, Németországból származó tojás regisztrációját, engedélyeztetését hamisították meg.

Karácsonyi élelmiszeripari termékek vizsgálata: 30 százalékos kifogásolás

Fogyasztóvédelem - 2006-12-07

 36 üzlet közül 11 „bukott meg” a hajdú-bihari fogyasztóvédők legutóbbi látogatásai során  A leggyakoribb kifogás a termékek jelölése terén merült fel. Az összkép némiképp javult, de 800 ezer forintnyi bírság jelzi: nincs minden rendben.

A Coca megtévesztette a fogyasztókat - tízmilliós bírság a "jutalma"

Fogyasztóvédelem - 2006-11-29

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a fogyasztók megtévesztése miatt 10 millió forintra bírságolta a Coca-Cola Beverages Üdítőital Gyártó (Magyarország) Kft.-t. A GVH szerint a cég által forgalmazott "NaturAqua" természetes ásványvízről 2005. és 2006. évi reklámanyagaiban azt állította, hogy a szóban forgó ásványvíz a Balaton-felvidékről származik.

Szabálytalanságok tömege a boltokban - tízmilliós bírságok

Fogyasztóvédelem - 2006-11-20

Az ellenőrzött üzletek 80 százalékában találtak valamilyen szabálytalanságot a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szakemberei az édességek és a tejtermékek jelölésében.

Megtévesztő akció - GVH bírság a Pannon-nak

Fogyasztóvédelem - 2006-11-10

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Pannon GSM Távközlési Zrt. a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított, amikor 2006 első negyedévében egyes reklámjaiban elhallgatta, hogy a fogyasztó új számlás előfizetés vásárlásakor csak 2 éves hűségnyilatkozat megtétele esetén vehetett részt az adatkártyát 0 forintért kínáló akcióban. A Pannon GSM Távközlési Zrt. jogsértő magatartásáért 16 millió forint versenyfelügyeleti bírság megfizetésére köteles.

A magyarországi Európai Fogyasztói Központ első fél éve

Fogyasztóvédelem - 2006-11-08

Az Európai Fogyasztói Központ (EFK) magyarországi irodájához fél éves működése során 41 határon átnyúló fogyasztóvédelmi panaszt nyújtottak be, egyharmada magyar fogyasztóktól, míg kétharmada a külföldi fogyasztói központoktól érkezett - közölte Morvay György, az EFK magyarországi irodájának vezetője sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Interneten az éttermek feketelistája

Fogyasztóvédelem - 2006-10-26

Nyilvánosságra hozta az ÁNTSZ az ételmérgezést okozó éttermek listája az interneten. A honlapon elérhető listán egyelőre négy vendéglátóhely szerepel: egy mosonszentmiklósi, egy kiskunhalasi és egy szekszárdi étterem, valamint egy szombathelyi cukrászda.

10 milliós GVH-bírságot kapott a Magyar Telekom

Fogyasztóvédelem - 2006-10-25

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa megállapította, hogy a Magyar Telekom Nyrt. nem adott pontos információt a mobilinternet szolgáltatásáról, ezért 10 millió forintos bírság megfizetésére kötelezte.

2 milliós bírság az Allianznak és a Generalinak

Fogyasztóvédelem - 2006-10-05

2-2 millió forint bírságot szabott ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) az Allianz és a Generali biztosítókra, míg a TIR tevékenységét bizonyos időre részlegesen felfüggesztette.

Nyári élelmiszer-ellenőrzéseken 600 millió bírságot szabtak ki

Fogyasztóvédelem - 2006-09-27

A nyári idegenforgalmi időszakban az élelmiszerellenőrző hatóságok több mint 34 ezer egységet vizsgáltak, és több mint 600 millió forint bírságot szabtak ki - mondta Szeitzné Szabó Mária, a Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal (MÉBIH) főigazgatója sajtótájékoztatón Budapesten.

Rendkívüli mosópor - rendkívüli bírság

Fogyasztóvédelem - 2006-09-24

315 millió forintos bírsággal sújtotta a GVH a reklámokból jól ismert rendkívüli mosópor gyártóját.  A GVH arra is tekintettel volt, a Procter & Gamble esetében hatodik alkalommal kerül megállapításra, hogy a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított.

Újabb jogsértést állapított meg a Magyar Telekomnál a GVH

Fogyasztóvédelem - 2006-09-12

A Gazdasági Versenyhivatal döntése szerint a Magyar Telekom Távközlési Nyrt. a szolgáltatóváltással összefüggő ADSL-modem leszerelési gyakorlatával visszaélt gazdasági erőfölényes helyzetével. Ugyanakkor bírság kiszabására nem került sor, mert a Magyar Telekom a jogsértő magatartást az eljárás ideje alatt abbahagyta.

Biztosítókat bírságolt a versenyhivatal

Fogyasztóvédelem - 2006-09-09

 Bírságolt az MBI Befektetési és Jövőszámla miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A fogyasztók megtévesztése miatt az MBI, az Union biztosító, valamint a K & H Bank százmillió forintos bírságot fizet. A 2000 és 2002 között jegyezhető életbiztosítás és számla kapcsán a fogyasztók azt hihették, hogy kedvezményes hitelfelvételre is lehetőségük lesz, erre azonban valójában nem volt lehetőség.

3 millió forint GVH-bírság a Euronicsnek

Fogyasztóvédelem - 2006-09-06

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa az augusztus 29-én tartott tárgyalásán elmarasztalta az Euronicset, és jogsértő magatartásáért 3 millió forint versenyfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte.

A vizsgálat lezárult, felejtsük el?

Fogyasztóvédelem - 2006-09-01

A régi, nagysikerű olasz film címét kölcsönvéve jelzem: nem kellene elfelejteni.

Mert ha egy hajdúszoboszlói étteremben 2001 és 2003 évben lejárt diabetikus befőttet, illetve szamóca dzsemet használtak fel az ételkészítésnél, ha egy hajdúböszörményi vendéglőben olyan pohárba árusították a sört, amelybe eleve nem fért be a 3 deciliter, vagy egy debreceni fagyizóban 9 fagylalt közül négynek lejárt a fogyaszthatósági ideje, akkor arról írni kell.

Fogyasztóvédelmi rajzpályázat általános iskolai diákok részére

Fogyasztóvédelem - 2006-08-29

Rajzpályázatot hirdet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) általános iskolás diákok részére az egész országból. A résztvevők tetszőleges méretű (A5-től A2-ig) és technikájú (festmény, grafika, szénrajz stb.) alkotásban mondhatják el véleményüket az alábbi témákról: