Fogyasztóvédelem

Eredmények megjelenítése 881-től 900-ig 966 találatból.

Egy vodka 300 ezer forint! Fogyasztóvédelmi ellenőrzési tapasztalatok

Fogyasztóvédelem - 2007-06-17
Az Észak-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének (Debrecen), illetve két területi kirendeltségének (Nyíregyháza és Szolnok) munkatársai 2007. április 16. és május 31. között országos témavizsgálat keretében vizsgálták az alkoholtartalmú italok és dohánytermékek reklámozására és értékesítésére vonatkozó jogszabályok betartását.

Zserbó a fagyiban?

Fogyasztóvédelem - 2007-06-15

Stracciatella, Eszterházy-szelet, Zserbó – csak néhány ízelítő a Kosár reklámmentes fogyasztói magazin által vizsgált különleges fagylaltköltemények közül. A szigorú szemű (és ízlésű) tesztelőcsapat által értékelt 18 dobozos jégkrém közül 4 kiváló, 11 jó, 3 viszont csak elégséges minősítést kapott.

Razziáznak az élelmiszerellenőrök

Fogyasztóvédelem - 2007-06-13

Az élelmiszerellenőrző hatóságok a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal koordinálásával felkészültek az élelmiszerek fokozott ellenőrzésére a nyári időszakban. Vizsgálják a kiemelten látogatott vendéglátóhelyeket és kereskedelmi egységeket, szállodákat, éttermeket, büféket, piacokat, vásárcsarnokokat, valamint a nagy élelmiszer-áruházakat.

Kínai fogamzásgátló leírása (nem vicc, valódi!)

Fogyasztóvédelem - 2007-06-12

Néhány részlet egy kínai fogamzásgátló tabletta magyar nyelvű tájékoztatójából. A tabletta szerencsére nem kapható Magyarországon, mert megbukott a törzskönyveztetési eljárás során. Vajon miért?

Razziázik a tisztiorvosi szolgálat a Balatonon

Fogyasztóvédelem - 2007-05-30

Ellenőrzést tart a Balatonon csütörtökön és pénteken az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Közép-dunántúli és Dél-dunántúli Regionális Intézete - tudatta az MTI-vel szerdán az akcióban részt vevő két szervezet.

Húsakció: 62,5 % szabálytalansági arány

Fogyasztóvédelem - 2007-05-25

Hajdú-Bihar megye élelmiszert forgalmazó kereskedelmi egységeiben a hús- és húskészítmények forgalmazására vonatkozó előírások érvényesülését ellenőrizték a fogyasztóvédők.

A vizsgálat megyei szinten 16 egységet érintett, melyek 62,5 %-ában állapítottak meg szabálytalanságot.

Sajtónyilatkozat a nemdohányzók védelmét szolgáló törvények módosításának elfogadásáról

Fogyasztóvédelem - 2007-05-22

    Fogyasztóvédelmi szakpolitikusként kiemelt feladatomnak tartom a fiatalok védelmét a dohányzástól. A fogyasztóvédelem feladata ebben az esetben - akár az egészségtelen ételeknél - épp a fogyasztástól való védelem.

    Nagy öröm számomra, hogy 2007. május 21-én elfogadta az Országgyűlés az általam március 26-án benyújtott törvénymódosítást, amelyet a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorítása érdekében tettem.

Leszerepelt világmárkák: éjszakai ránctalanító krémek tesztje

Fogyasztóvédelem - 2007-05-11

Még a legjobb éjszakai krémek is csak ideiglenesen és legfeljebb századmilliméterekkel csökkentik a ráncok mélységét, emellett az olcsó saját márkás termékek sokkal jobbnak bizonyultak a szigorú teszten, mint drága, reklámokból jól ismert társaik – derül ki a Kosár reklámmentes fogyasztói magazin legújabb számából.

Ruházati termékek jelölése: 79 % rossz!

Fogyasztóvédelem - 2007-04-27

Az Észak-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége és a hozzá tartozó Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kirendeltségek 2007. I. negyedévében országos témavizsgálat keretében „Ruházati termékek címkézésének ellenőrzése” címen végzett ellenőrzéseket a régióban.

A Malév Zrt.-t 30 millió forint bírsággal sújtották

Fogyasztóvédelem - 2007-04-23

A fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek az elmúlt években többször jelezték a Malév Zrt.-vel szemben felmerült árképzéssel, reklámozással kapcsolatos kifogásaikat, több közérdekű keresetet indítottak ezek kapcsán. A Fővárosi Bíróság 2005-ben jogerős ítéletében meg is állapította, hogy a Malév Zrt. által 2004.február 1-től alkalmazott „jegykiállítási díj” fizetésére vonatkozó szerződési feltétel tisztességtelen feltétel, amely valamennyi szerződő félre kiterjedő hatállyal érvénytelen.

Magyarország új fogyasztóvédelmi koncepciója – Jó irányba megy- e az ország?

Fogyasztóvédelem - 2007-04-23
A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján közzétett III. (2007-2013) középtávú fogyasztóvédelmi politikára vonatkozó módosított koncepció-tervezettel kapcsolatban eljuttatta észrevételeit a jogalkotóhoz, amelyben az elmúlt évek tapasztalatait értékelte.

A fogyasztói érdekvédelemről tárgyal ma az OÉT

Fogyasztóvédelem - 2007-04-13

A fogyasztói érdekvédelem feladatairól tárgyal mai ülésén az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT). A tervezett változások eredményeként várhatóan megerősödik a fogyasztóvédelem társadalmi bázisa.

Bejelentés a Gazdasági Versenyhivatalnál a „Digitv” ellen

Fogyasztóvédelem - 2007-04-05

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) – fogyasztói panasz alapján - bejelentést tett 2007. 03. 27-én az EMKTV Egyesült Magyar Kábeltelevízió Híradástechnikai Kft. ellen, mivel a cég a műholdas televízió szolgáltatásának általános szerződési feltételeit (ÁSZF) az átlagos fogyasztó számára is olvashatatlanul bocsátja rendelkezésre.

Sok hiányosságot találtak a fogyasztóvédők a húsvéti ellenőrzések során

Fogyasztóvédelem - 2007-04-04

A március eleje óta tartó fogyasztóvédelmi ellenőrzések során a főfelügyelőség a vizsgált üzletek 65 százalékában talált hiányosságot - derül ki a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szerdai sajtótájékoztatójának írásos anyagából.

Zugvágásból származó a húst semmisítettek meg Somogyban

Fogyasztóvédelem - 2007-04-04

Feltehetően zugvágásból származott az a 335 kilogramm hús, amelyet az ellenőrök egy nagyatádi boltban foglaltak le, és meg is semmisítettek - közölte az Élelmiszerbiztonságlánc- és Állategészségügyi Igazgatóság vezetője. A dél-somogyi üzletben talált, eredetbizonylat nélküli árut a Somogy Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal állatorvosai a fokozott húsvéti ellenőrzés keretében foglalták le még a múlt héten.

Fogyasztói tanácsadói iroda Debrecenben

Fogyasztóvédelem - 2007-03-30

Az állam, az önkormányzat és a civil szféra hármas kezdeményezésére Fogyasztói Tanácsadó Iroda jön létre, amely feladatának tekinti a tudatos fogyasztóvá nevelést és az egyedi ügyfélpanaszok orvoslását is. Az iroda április 1-től működik majd a Vármegyeháza 1/A. alatt a hivatal által ingyenesen átadott helyiségben.

Van kiváló és szinte ehetetlen: Túró Rudik nagy tesztje meglepetésekkel

Fogyasztóvédelem - 2007-03-27

31 Túró Rudi* vizsgázott hat kategóriában a Kosár fogyasztói magazin márciusi élelmiszertesztjén. A termékek között volt olyan (szám szerint 5), amely egybehangzóan elnyerte az élelmiszer-szakértőkből és laikusokból álló bírálóbizottság tetszését, de több olyan is akadt (7 termék), amely a nem túl hízelgő „még megfelelő”, tehát a fogyasztóknak egyáltalán nem ajánlható, minősítést kapta.

 Háromezer hamis márkajelzésű ruhaneműt találtak a vámosok Nagylaknál

Fogyasztóvédelem - 2007-03-24

Mintegy háromezer, hamis márkajelzéssel ellátott ruhaneműt találtak a vámosok egy szlovák teherautóban Nagylaknál; a 8,5 millió forint értékű árut lefoglalták, ismeretlen tettes ellen pedig áru hamis megjelölése miatt indítottak eljárást - közölte a vám- és pénzügyőrség.

Egyszerűek, multifunkciósak és cselesek: nemzetközi mobiltelefon-teszt

Fogyasztóvédelem - 2007-03-14

Nincs kiugróan jó vagy kimondottan gyenge mobiltelefon a Kosár reklámmentes fogyasztói magazin által – nemzetközi együttműködés keretében – vizsgált típusok között. A fogyasztóknak adható legfontosabb tanács, hogy mindenki mobilhasználati igényei és szokásai szerint válasszon magának maroktelefont.

Húszmilliós bírságot kapott a Vodafone

Fogyasztóvédelem - 2007-03-13

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) 14 millió forintra bírságolta a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-t, mert az elmúlt évben több esetben is jogszabálysértő módon korlátozta előfizetőit a szolgáltatás igénybevételében - áll az NHH közleményében. A hatóság további 6 millió forintos bírságot is kiszabott a társaságra, mert megsértette az előfizetői panaszok kezelésére vonatkozó előírásokat is.