Fogyasztóvédelem

Eredmények megjelenítése 881-től 900-ig 936 találatból.

Lakásért életjáradék: büntetett a versenyhivatal - Hild kontra Hild

Fogyasztóvédelem - 2007-01-05

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa csütörtökön 13,5 millió forintra bírságolta a Hild örökjáradék programot működtető két céget a fogyasztók megtévesztése miatt. A legnagyobb konkurens társaság, az OTP Életjáradék Zrt. vezérigazgatója - a Hild program egykori elindítója - a Független Hírügynökségnek megerősítette: ő indította a versenyhivatalnál az eljárást.

Nem hamisítják az ásványvizeket, de nem mindig szerepel a címkén a származási hely

Fogyasztóvédelem - 2006-12-30

 Az elmúlt években a hazai háztartások ásványvízfogyasztása növekedett a legnagyobb mértékben. Az élelmiszerkereskedelemben folytatott ellenőrzési tapasztalatok, valamit a természetes ásványvizek táplálkozásban betöltött szerepe tette indokolttá a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség által elrendelt utóellenőrzést.

A fogyasztóvédelem vizsgálta a kenyér minőségét

Fogyasztóvédelem - 2006-12-28

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség az ország egész területére kiterjedően vizsgálta a kereskedelemben értékesített, csomagolatlan és csomagolt fehér, illetve félbarna kenyereket, tömegtől és a minőség megőrzési idejétől függetlenül.

Ünnepekhez kapcsolódó ellenőrzés: fenyőfához nem adnak nyugtát

Fogyasztóvédelem - 2006-12-28

Az APEH Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódóan újabb központilag elrendelt nyugtaadási kötelezettség teljesítésére irányuló ellenőrzés sorozatot bonyolított le elsősorban Debrecen területén. Az akció kizárólag a karácsonyra jellemző élelmiszer, édesség és fenyőfa árucsoportokat érintve, a forgalmazott áruk eredetének ellenőrzésére koncentráltan zajlott.

10 milliós büntetés a Cillit Bang reklámjáért

Fogyasztóvédelem - 2006-12-24

A versenyhivatal 10 millió forintos bírságot szabott ki a Cillit Bang hazug reklámozásáért a Reckitt Benkiser (Magyarország) Kft.-re. A cég nem tudta bizonyítani, hogy a Kovács Lajosa által reklámozott termék valóban univerzális, páratlan és verhetetlen. A GVH a fogyasztók megtévesztéséért szabta ki a bírságot.

 Megtévesztő Sláger Rádió reklámok

Fogyasztóvédelem - 2006-12-24

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa 2006. december 19-én tartott tárgyalásán megállapította, hogy a Sláger Rádió Műsorszolgáltató Kft. a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas magatartást tanúsított. A rádió promóciós játékát népszerűsítő tájékoztatásában azt állította, hogy a "Sláger Rádió az egyetlen rádió ahol jegyeket lehet nyerni az idei Forma 1-es Magyar Nagydíjra". Ez az állítás nem felelt meg a valóságnak.

Karácsony előtti szezonális édesipari termékek ellenőrzése

Fogyasztóvédelem - 2006-12-22

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal által összehangolt karácsonyi szezonális termékek vizsgálatának keretében ellenőrizte a kereskedelmi forgalomban értékesített karácsonyi szezonális termékek forgalmazási körülményeit és jelölését.

 Kiss Péter: nagyobb szerepet a nyilvánosságnak

Fogyasztóvédelem - 2006-12-20

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség közös sajtótájékoztatóján Kiss Péter miniszter és Wittich Tamás főigazgató ismertette az elmúlt év, illetve a karácsonyi ellenőrzések tapasztalatait. Kiss Péter miniszter a minőségi követelmények fontosságát és a fogyasztók fokozott védelmét emelte ki.

Mi a különbség a jótállás (azaz garancia) és a szavatosság között?

Fogyasztóvédelem - 2006-12-18

Egyes tartós fogyasztási cikkekre , köztük a 10000 Ft. bruttó vételár feletti műszaki cikkekre egyévnyi kötelező jótállás jár. Ha a termék gyártási hibás, a kereskedő köteles három napon belül kicserélni. Ha a jótállási idő alatt jelentkezik a gyártási hiba, akkor meg kell javíttatnia az eladónak, vagy ki kell cserélnie.

Fogyasztók és a karácsony

Fogyasztóvédelem - 2006-12-15

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Hajdú-Bihar Megyei Szervezete az elmúlt hetekben a közelgő ünnepekkel kapcsolatos, ilyenkor szokásos vásárlási lázra tekintettel is hasznos tanácsokat ad  a karácsonyi ajándék vásárlásokhoz, amelyeket  a mindennapi vásárlások, vagy a nagyobb értékű családi beruházások során is érdemes figyelembe venni.

Fogyasztóvédelmi akció: 14 vendéglátó egység közül 13 megbukott

Fogyasztóvédelem - 2006-12-14

Püspökladány, Kaba, Hajdúnánás, Hajdúdorog, Debrecen és Balmazújváros térségében, a rendőrséggel és a vámhivatallal, az ÁNTSZ és a munkavédelmi felügyelőség munkatársaival közös akciót tartottak a fogyasztóvédelmi felügyelők. Az eredmények riasztóak.

Az élelmiszerbiztonság növelésének módjait keresi az EU

Fogyasztóvédelem - 2006-12-12

Az EU vezető állategészségügyi szakértői új irányelveket fogadtak el, elsősorban a vonatkozó biztonsági normákra korábban nem kötelezett, de a jövő évtől uniós tagországgá váló Románia és Bulgária miatt. Hétfőn az EU bizottsága bejelentette, hogy a bulgáriai tej- és húskészítményeket csak olyan szervezetek szállíthatják a többi 25 tagállamba, amelyeknek már erre engedélye van.

Hevesben már márciusban találtak lejárt szavatosságú M.E.G.A.-árukat

Fogyasztóvédelem - 2006-12-11

Idén márciusban,Heves megyében, az újlőrincfalvai hűtőházban már találtak nagy mennyiségben olyan lejárt szavatosságú, illetve selejtes élelmiszert, amelyet a M.E.G.A. Trade Dis Kft. forgalmazott - tájékoztatta az MTI-t Heves megye főállatorvosa.

Újabb három átcímkézett élelmiszert tároló központot találtak

Fogyasztóvédelem - 2006-12-09

Újabb, hamisított dokumentumokkal ellátott élelmiszerekre bukkantak az ellenőrök üllői, vecsési és gyáli logisztikai központokban végzett vizsgálódásaik során, a több tonnányi kétes eredetű áruval szemben máris forgalmi korlátozást rendeltek el - közölte a Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás igazgató-helyettese.

Megnevezték a lejárt élelmiszereket átcímkéző cégeket 

Fogyasztóvédelem - 2006-12-07

Megnevezte Virsinger György, a Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás vezetője azokat a cégeket, amelyekről feltételezhető, hogy nagy mennyiségű lejárt szavatosságú élelmiszert címkéztek át az elmúlt időben.

Dagad az élelmiszerbotrány

Fogyasztóvédelem - 2006-12-07

Újabb három, összesen már négy logisztikai központ működését függesztették fel Törökbálinton - közölte a Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás vezetője. Virsinger György elmondta: a péntek óta tartó fokozott vizsgálat során egy illegális tojáscsomagolóra is rábukkantak, ahol egymillió darab, Németországból származó tojás regisztrációját, engedélyeztetését hamisították meg.

Karácsonyi élelmiszeripari termékek vizsgálata: 30 százalékos kifogásolás

Fogyasztóvédelem - 2006-12-07

 36 üzlet közül 11 „bukott meg” a hajdú-bihari fogyasztóvédők legutóbbi látogatásai során  A leggyakoribb kifogás a termékek jelölése terén merült fel. Az összkép némiképp javult, de 800 ezer forintnyi bírság jelzi: nincs minden rendben.

A Coca megtévesztette a fogyasztókat - tízmilliós bírság a "jutalma"

Fogyasztóvédelem - 2006-11-29

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a fogyasztók megtévesztése miatt 10 millió forintra bírságolta a Coca-Cola Beverages Üdítőital Gyártó (Magyarország) Kft.-t. A GVH szerint a cég által forgalmazott "NaturAqua" természetes ásványvízről 2005. és 2006. évi reklámanyagaiban azt állította, hogy a szóban forgó ásványvíz a Balaton-felvidékről származik.

Szabálytalanságok tömege a boltokban - tízmilliós bírságok

Fogyasztóvédelem - 2006-11-20

Az ellenőrzött üzletek 80 százalékában találtak valamilyen szabálytalanságot a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szakemberei az édességek és a tejtermékek jelölésében.

Megtévesztő akció - GVH bírság a Pannon-nak

Fogyasztóvédelem - 2006-11-10

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Pannon GSM Távközlési Zrt. a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított, amikor 2006 első negyedévében egyes reklámjaiban elhallgatta, hogy a fogyasztó új számlás előfizetés vásárlásakor csak 2 éves hűségnyilatkozat megtétele esetén vehetett részt az adatkártyát 0 forintért kínáló akcióban. A Pannon GSM Távközlési Zrt. jogsértő magatartásáért 16 millió forint versenyfelügyeleti bírság megfizetésére köteles.