Fogyasztóvédelem

Eredmények megjelenítése 921-től 940-ig 941 találatból.

  A Tesco kényszeríti a hazai beszállítókat, a GVH közbelép

Fogyasztóvédelem - 2006-07-27

A Tesco merchandise rendszerbe kényszerítette a beszállító hazai kis- és középvállalkozásokat. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) viszont a közérdek védelme érdekében versenyfelügyeleti eljárás megindítását kezdeményezte a Tesco-val szemben. 

Fogyasztóvédők tapasztalták a megyében

Fogyasztóvédelem - 2006-07-25

A játékok forgalmazásánál a vásárlói tájékoztatók hiánya nagyon nagymérvű. A 80%-os kifogásolás a termékek címkézésének és vásárlási tájékoztatóinak hiányából adódott. A  két részben végzett vizsgálat második részénél sem tapasztaltak semmilyen változást a Hajdú-Bihar megyei Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége munkatársai

Fogyasztóvédők esetei a megyében

Fogyasztóvédelem - 2006-07-24

Volt olyan multinacionális áruházlánc, ahol közel 21 millió Ft értékben teljesen, vagy részben hiányzott a magyar nyelvű címke és vásárlási tájékoztató a forgalomba hozott árukról. Nem ez volt a legriasztóbb eset, amivel a fogyasztóvédők idén találkoztak a megyében.

Autóalkatrészek: katasztrofális a helyzet

Fogyasztóvédelem - 2006-07-21

A gépjármű alkatrészek forgalmazását minden évben vizsgálja a Hajdú-Bihar Megyei Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége, a társhatóságok közreműködésével. Több éves tapasztalat, hogy a kereskedések nem tartják be az alkatrészek forgalmazásánál a fogyasztóvédelmi előírásokat. A mostani ellenőrzés keretében 10 kiskereskedelmi üzlet 80%-ában állapítottak meg szabálytalanságot.

Százmilliókat bukhatnak a burkolt áremelésen a légitársaságok

Fogyasztóvédelem - 2006-07-17

Mint ismeretes jogosulatlannak és tisztességtelennek minősítette a Malév lassan két éve alkalmazott repülőjegy-kiállítási díját a Fővárosi Bíróság október 24-i első fokú ítélete, igazat adva az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) közérdekű keresetének.

Négy üzlet közül háromban volt szabálytalanság

Fogyasztóvédelem - 2006-07-14

A Hajdú-Bihar megyei Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége a közelmúltban, helyi kezdeményezésként – figyelembe véve a közérdekű bejelentéseket – a gyorsan romló, különleges tárolást igénylő élelmiszerek forgalmazási körülményeit vizsgálta. 16 kiskereskedelmi egység 75 százalékában tártak fel szabálytalanságot.

Új szelek a fogyasztóvédelemben?

Fogyasztóvédelem - 2006-07-07

Ez év július 15-től új vezető irányítja a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség munkáját. A hír apropóján a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) szükségesnek látja átfogóan elemezni a hazai fogyasztóvédelem jelenlegi helyzetét, nem elhallgatva azokat a problémákat sem, amelyek megoldása az új vezetőkre vár.

Százmilliós bírságot kapott a Tesco

Fogyasztóvédelem - 2006-07-06

A versenyhivatal 100 millió forintos bírsággal sújtotta a Tescót, miután az áruházláncról ismét bebizonyosodott: reklámkiadványaiban több termékére vonatkozóan nem a valóságnak megfelelő adatokat közölt. A vevők megtévesztéséért immár kilencedik alkalommal büntették a Tescót, amelynek mostani bírsága ágazati rekordnak számít.

Fogyasztók a Merck amerikai gyógyszergyár ellen: per a csontritkulásos betegek védelmében

Fogyasztóvédelem - 2006-07-06

Joggal való visszaélés miatt az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) közérdekű keresetet indított a Merck & Co. Inc. amerikai gyógyszergyár ellen.

Lakókocsi kölcsönzőt bírságolt a GVH

Fogyasztóvédelem - 2006-07-05

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa keddi döntése alapján 500 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte a Club Karaván International Szolgáltató és Tanácsadó Kft.-t, mivel a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított

Az Invitel ügyfélszerzése során a fogyasztók megtévesztésére alkalmas tájékoztatást adott 

Fogyasztóvédelem - 2006-06-23

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa az Invitel Távközlési Szolgáltató Rt. jogsértő magatartásáért 30 millió Ft versenyfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte. 

Több utazási iroda is indokolatlanul emelt árat

Fogyasztóvédelem - 2006-06-22

Több utazási iroda is jogtalanul emelte árait - közölte a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség (FvF). A Főfelügyelőség az utóbbi időben olyan áremelésekre és árképzésekre lett figyelmes, ami a hatályos magyar jogszabályok alapján nem engedhető meg.

Nem mind játék, ami annak látszik

Fogyasztóvédelem - 2006-05-31
Az ellenőrzött 1150 darab játék közül 731 nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak. A Hajdú Bihar megyei közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi felügyelőségének munkatársai még üzlet bezárását is kezdeményezték.

Gyerekjátékok: Megdöbbentő a helyzet.

Fogyasztóvédelem - 2006-05-23
A Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség országos vizsgálat keretében vizsgálta az import játékok forgalmazási körülményeit, mivel a hasonló jellegű múlt évi vizsgálat igen kedvezőtlen tapasztalatokkal zárult. A mostani eredményeiről Jeney Géza igazgatót kérdeztük.

Szigorúan nyilvános

Fogyasztóvédelem - 2006-05-23
Megtörtént esetek, jogos kifogások, fogyasztók becsapása, szolgáltatók önkénye, utazási irodák turpisságai. Mindez egy helyen, a szigorúan nyilvános dossziénkban. A kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testületek határozatait ismertetjük, azt remélve, hogy olvasóink is tanulnak a történtekből??

A Tunéziában hagyott utasok esete

Fogyasztóvédelem - 2006-05-23
Jártak már úgy családostul, hogy az utazási iroda ott hagyta az egész családot külföldön. Éppenséggel Tunéziában, ami nem a közelben van?

A tudatos vásárlás 12 pontja

Fogyasztóvédelem - 2006-05-23
1. A pénzeddel szavazol! A vásárlás a Te döntésed. Eldöntheted, mit és kit támogatsz, mit nem. Nem kell támogatnod a környezetszennyezést, vegyszerezést, gyermekmunkát, a buta, káros és felesleges dolgok tömeges gyártását.

A Puma cipő esete.

Fogyasztóvédelem - 2006-05-23
Jónéhány alkalommal marasztalták el a Szinga Sport Kft.-t (1142 Budapest, Szőnyi út 2.) mert a fogyasztói jogvita keretében a vásárló kifogását olyan indokokkal utasította el, amelyek a békéltető testület eljáró tanácsa szerint nem elfogadhatóak.

A Kartago Tours esete

Fogyasztóvédelem - 2006-05-23
Koszos szoba, az előző vendégek ágyneműi és nem működő légkondicionáló tett emlékezetessé egy tunéziai nyaralást. Az utasok jogainak utólagos érvényesítésében a fényképfelvételek segítettek.

A buliszállodai üdülés esete

Fogyasztóvédelem - 2006-05-23
Próbáltak már egy hétig pihenni Görögországban több száz, bulizni szererő német fiatal szállodájában. Nem biztos, hogy sokat aludnának?.