Fogyasztóvédelem

Eredmények megjelenítése 841-től 860-ig 966 találatból.

Pert nyert a FEOSZ a Malév Zrt.-vel szemben

Fogyasztóvédelem - 2007-11-24

A fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek az elmúlt években többször jelezték a Malév Zrt.-vel szemben felmerült árképzéssel, reklámozással kapcsolatos kifogásaikat, több közérdekű keresetet indítottak ezek kapcsán.

 A Fővárosi Bíróság 2005-ben jogerős ítéletében meg is állapította, hogy a Malév Zrt. által 2004.február 1-től alkalmazott „jegykiállítási díj” fizetésére vonatkozó szerződési feltétel tisztességtelen feltétel, amely valamennyi szerződő félre kiterjedő hatállyal érvénytelen.

Csemegeuborkák és pepperónik tesztje: vigyázat, van, amelyik ehetetlen!

Fogyasztóvédelem - 2007-11-20

Ezúttal 16 különböző márkájú csemegeuborkát vett szemügyre a Kosár magazin tesztelő csapata. Az eredmény finoman szólva is lehangoló. A 16 termék közül 4 kapott jó, 8 közepes, 2 még megfelelő, 2 pedig nem megfelelő minősítést.

Ami az uborkák külsejét illeti: kellemetlen meglepetés, de tény, hogy a savanyúságok nagyobbik hányada barnás-sárgás színű volt, hírből sem ismerték a jellegzetes, olajzöld árnyalatokat.

A Budapest Hitel és Fejlesztési Nyrt. megtévesztette a fogyasztókat

Fogyasztóvédelem - 2007-11-17

Fogyasztói panaszok alapján a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége bejelentéssel élt a Gazdasági Versenyhivatalnál a Budapest Hitel és Fejlesztési Nyrt. (Budapest Bank) ellen, az általa kibocsátott hitelkártyák kamatmentességére vonatkozó tájékoztatás fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas volta miatt

Pocsék Áruk Fóruma,avagy a karácsonyi bevásárlás veszélyei fogyasztóvédelmi szempontból

Fogyasztóvédelem - 2007-11-17

Az év vége közeledtével fokozottabban jelentkezik fogyasztói társadalmunkban az az igény hogy tapasztaltabban, jogaik és kötelezettségeik tudatában, felvértezve mindezen ismeretekkel vághassunk bele a magyar ünnepkör egyik legszebb és legbékésebb eseményébe, a karácsonyba. Sajnos a megnövekedett kiadások és költekezés mellett nem árt figyelembe venni a legalapvetőbb fogyasztóvédelmi szabályokat is.

Mire figyeljünk jótállási igényünk érvényesítése során?

Fogyasztóvédelem - 2007-11-12

Tapasztalataink szerint a panaszok több mint fele a hibás teljesítésből eredő jótállási, szavatossági igényekkel függ össze, azonban a fogyasztók nincsenek tisztában, hogy ezt milyen módon érvényesíthetik jogaikat.

Fontos tudni, hogy ha a számlát bemutatjuk, akkor jótállási jegy hiányában is köteles a kereskedő jótállási igényünknek eleget tenni. Minőségi kifogásunkat a forgalmazó/kereskedő köteles intézni, ne fogadjuk el, ha a gyártóhoz akar küldeni bennünket.

80 millió forintos bírság áruházláncoknak

Fogyasztóvédelem - 2007-11-05

Összesen 80 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az Auchan, a Cora és a Metro kiskereskedelmi áruházláncra. A GVH szerint az áruházak akciós újságjaikkal megtévesztették a fogyasztókat, amikor az abban hirdetett termékeket egyáltalán nem, vagy nem az újságban szereplő áron lehetett megvásárolni áruházaikban.

Vigyázzunk a csodaszerekkel!

Fogyasztóvédelem - 2007-11-05

Egy felmérés szerint a nők életének átlagosan 31, míg a férfiakénak 28 évét keseríti meg a diétázás. Egy másik kutatás szerint minden ötödik európai és amerikai próbálkozott az elmúlt két évben legalább egyszer fogyókúrával, de csak minden harmadik járt sikerrel – írja a Kosár fogyasztói magazin októberi száma.

E két felmérés is bizonyítja, hogy erre az elégedetlenségre milyen hatalmas iparág épül. Se szeri, se száma a tuti biztos diétáknak, fogyasztószereknek.

Csodák nincsenek: szemránckrémek tesztje közepes eredménnyel

Fogyasztóvédelem - 2007-10-25

Tíz, a ránctalanítást kiemelten hirdető szemkörnyék ápoló krém tesztjét közli a Kosár magazin legújabb száma. Az eredmény csöppet sem nevezhető jónak, ugyanis a 10 termék közül összesen 4 került a jó, míg 6 a közepes kategóriába – ráadásul utóbbiak közül kettő csak 0,1 ponttal kerülte el az elégséges minősítést.

Illegális baromfivágást is működtető üzem Örkényben

Fogyasztóvédelem - 2007-10-19

Illegális baromfivágást is működtető üzemre bukkantak a hatósági ellenőrök csütörtökön Örkényben, ahol 2 tonnányi húst foglaltak le - közölte a Helik Ferenc pénteken az MTI-vel. A Fővárosi és Pest megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának helyettes vezetője elmondta, hogy olyan, húsforgalmazásra engedéllyel rendelkező betéti társaság telephelyéről van szó, ahol a legális raktárhelység mellett működött a feketevágásra kialakított üzemrész.

Veszélyes az iPhone a Greenpeace szerint

Fogyasztóvédelem - 2007-10-16

Veszélyes vegyi anyagokat tartalmaz az iPhone - figyelmeztet a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet. Az Apple informatikai óriásvállalat első mobiltelefon modelljét a Greenpeace egy független minőségellenőrző céggel vizsgáltatta meg. A készüléket szétszedték és minden egyes darab összetételét elemezték.

Mosogatógépteszt hatalmas árkülönbségekkel

Fogyasztóvédelem - 2007-09-28

Egy híján jól mosogattak, ugyanakkor árban jelentős különbséget mutattak – röviden így foglalható össze a Kosár – a fogyasztók magazinja mosogatógéptesztjének eredménye.

A 12 vizsgált (ebből 9 beépíthető, 3 szabadon álló) készülék közül ugyanis 11 jó, míg 1 közepes minősítést kapott a komoly laborháttérrel végzett, szigorú teszten.

Van, amelyik megvéd és van, amelyik nem: autós gyerekülések tesztje

Fogyasztóvédelem - 2007-09-19

4 kategóriában – újszülött kortól 12 éves korig –, 27 autós gyerekülés tesztjét közli a Kosár - a fogyasztók magazinja legújabb számában. Örvendetes, hogy akadt kiváló (1), emellett sok a jó (15), ugyanakkor volt elégséges (3) és elégtelen (1) minősítésű gyerekülés is, amely nem jelent biztonságot a kicsik számára.

Ahhoz, hogy egy gyerekülés a legjobb osztályzatot kapja, nemcsak optimális védelmet kell nyújtania baleset esetén, de könnyen kezelhetőnek és kényelmesnek is kell lennie.

Légy a fagylaltban, egér a hűtőben

Fogyasztóvédelem - 2007-09-11

Debrecen idegenforgalomi szempontból is legfrekventáltabb helyén, „mestercukrász” üzletében találtak az ellenőrök  80 ezer forint értékű, 10 fajta lejárt fagyit, további 4 féle lejárati ideje nem volt megállapítható. A Kerekestelepi fürdőben egy magánszemély mindenfajta engedély nélkül árusította a nyalánkságot, míg egy józsai cukrászdában a vanília fagylaltba fagyasztott légy volt a díszítés.

A civil szervezetek működésének tapasztalatai a fogyasztóvédelemben

Fogyasztóvédelem - 2007-09-07

Örvendetes, hogy a Magyar Köztársaság Országgyűlése Fogyasztóvédelmi eseti bizottságot hozott létre. Felelősségteljes munka vár a bizottság képviselőire, hogy olyan jelentést készítsenek és terjesszenek a Parlament elé, amely megfelelő javaslatokat ad a fogyasztóvédelmet érintő jelenlegi problémák megoldására.

 Azonban hiba lenne, ha nem beszélnék a problémákról. Teszem ezt azért, mert hiszem, hogy a jogalkotók felismerve a gondokat, megteszik a szükséges lépéseket.

Visszahívja Kínában gyártott játékai egy részét a Mattel

Fogyasztóvédelem - 2007-09-05

Az amerikai Mattel Inc. játékgyár világszerte több mint 800 ezer játékkészletet visszahív, mert - közleménye szerint - megengedhetetlen mennyiségű ólmot tartalmaznak. A cikkeket Kínában gyártották. Az Egyesült Államokban 522 ezer, másutt 322 ezer terméket vonnak ki a forgalomból, köztük háromféle Fisher-Price modellt és nyolcféle Barbie-kiegészítő készletet.

Hamis márkás táskákat, pénztárcákat találtak a vámosok Kőbányán

Fogyasztóvédelem - 2007-08-27

Hamisított luxusmárka-jelzéssel ellátott táskákat, pénztárcákat találtak a pénzügyőrök Kőbányán egy raktárépületben - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága. A X. kerületi Jászberényi úti raktárépületben a járőrök egy vizsgálatnál két lezárt helyiségre figyeltek fel.

Eddig 389 vállalkozás jelentette be guargumi alkalmazását

Fogyasztóvédelem - 2007-08-17

Guargumi alkalmazásával kapcsolatban eddig 389 magyarországi vállalkozás tett eleget bejelentési kötelezettségének. A bejelentési kötelezettségnek több multinacionális cég a központján keresztül tett eleget, így a ténylegesen bejelentkezett vállalkozások száma mintegy ezer.

Várhatóan a hét végére visszakerülnek a polcokra a Friesland-termékek

Fogyasztóvédelem - 2007-08-15

Várhatóan már a hét végére ismét visszakerülnek a boltok polcaira a Friesland Hungária Zrt. sárgabarackos ízesítésű túrókrémjei - közölte a cég kereskedelmi igazgatója, Szautner Péter. A társaság néhány nappal ezelőtt önkéntesen visszahívta Túróvarázs és Krémes duó elnevezésű krémtúróit a boltokból, mert felmerült a gyanú, hogy az azokban használt sárgabarack lekvár esetlegesen dioxinnal szennyezett.

Mind egészséges, de nem mind finom: száraztésztateszt

Fogyasztóvédelem - 2007-08-15

A Kosár magazin tesztelő csapata ezúttal a legnépszerűbb és a legtöbb helyen kapható száraztésztafajtákat vizsgálta, nevezetesen a spagettiket és az egyre kedveltebb masnit. A 10 spagetti közül 3 bizonyult kiválónak, 2 jónak, míg 5 csak közepesnek, a 3 masnitészta között pedig 1-1 kiváló, jó és közepes is akadt.

Guargumi-ügy: eddig nem találtak egészségre káros élelmiszert

Fogyasztóvédelem - 2007-08-14

Nem találtak egészségre káros guargumit tartalmazó élelmiszert eddigi vizsgálataik során az élelmiszerbiztonságért felelős szakemberek - közölte  Bognár Lajos országos főállatorvos-helyettes hétfőn.