Fogyasztóvédelem

Eredmények megjelenítése 821-től 840-ig 848 találatból.

3 millió forint GVH-bírság a Euronicsnek

Fogyasztóvédelem - 2006-09-06

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa az augusztus 29-én tartott tárgyalásán elmarasztalta az Euronicset, és jogsértő magatartásáért 3 millió forint versenyfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte.

A vizsgálat lezárult, felejtsük el?

Fogyasztóvédelem - 2006-09-01

A régi, nagysikerű olasz film címét kölcsönvéve jelzem: nem kellene elfelejteni.

Mert ha egy hajdúszoboszlói étteremben 2001 és 2003 évben lejárt diabetikus befőttet, illetve szamóca dzsemet használtak fel az ételkészítésnél, ha egy hajdúböszörményi vendéglőben olyan pohárba árusították a sört, amelybe eleve nem fért be a 3 deciliter, vagy egy debreceni fagyizóban 9 fagylalt közül négynek lejárt a fogyaszthatósági ideje, akkor arról írni kell.

Fogyasztóvédelmi rajzpályázat általános iskolai diákok részére

Fogyasztóvédelem - 2006-08-29

Rajzpályázatot hirdet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) általános iskolás diákok részére az egész országból. A résztvevők tetszőleges méretű (A5-től A2-ig) és technikájú (festmény, grafika, szénrajz stb.) alkotásban mondhatják el véleményüket az alábbi témákról:

Notebook 111 111 forintért - meg hárommilliós bírságért

Fogyasztóvédelem - 2006-08-22

Megtévesztette a Notebook Kft. reklámjaival a fogyasztókat, ezért hárommillió forintos bírságot szabott ki a cégre a Gazdasági Versenyhivatal - tudta meg a HavariaPress.

Adóellenőrök jártak a Szigeten

Fogyasztóvédelem - 2006-08-19

A közelmúlt legnagyobb fővárosi kulturális eseménye volt a Sziget Fesztivál, ahol az adóellenőrök a vizsgálatok felénél találtak valamilyen mulasztást. Előfordult olyan adózó, akinek a szigetre kitelepült három pavilonjának egyikében sem rögzítették a bevételeket a pénztárgépben, és ugyanezen adózó negyedik helyszínen bejelentés nélkül foglalkoztatta alkalmazottjait.

Adóellenőrök a rendezvényeken

Fogyasztóvédelem - 2006-08-10

A korábban meghirdetettek szerint az APEH továbbra is végez vizsgálatokat a Balaton parton, valamint a nyári rendezvényeken az ország egész területén. Az ellenőrzések a bevétel eltitkolás, az igazolatlan eredetű áru, és a fekete foglalkoztatás felderítésére irányulnak.

Utóellenőrzés a Balaton partján

Fogyasztóvédelem - 2006-08-04

Az adóhivatal a július közepén megtartott központi akciót követően utóellenőrzést végzett a Balaton körüli megyék idegenforgalmilag frekventált területein adóköteles tevékenységet végző adóalanyoknál. A vizsgálatok a bevételek regisztrációjának, a foglalkoztatás szabályszerűségének ellenőrzésére és az áruk eredetének igazolására irányultak. A tapasztalatok szerint nem javult a helyzet

  A Tesco kényszeríti a hazai beszállítókat, a GVH közbelép

Fogyasztóvédelem - 2006-07-27

A Tesco merchandise rendszerbe kényszerítette a beszállító hazai kis- és középvállalkozásokat. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) viszont a közérdek védelme érdekében versenyfelügyeleti eljárás megindítását kezdeményezte a Tesco-val szemben. 

Fogyasztóvédők tapasztalták a megyében

Fogyasztóvédelem - 2006-07-25

A játékok forgalmazásánál a vásárlói tájékoztatók hiánya nagyon nagymérvű. A 80%-os kifogásolás a termékek címkézésének és vásárlási tájékoztatóinak hiányából adódott. A  két részben végzett vizsgálat második részénél sem tapasztaltak semmilyen változást a Hajdú-Bihar megyei Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége munkatársai

Fogyasztóvédők esetei a megyében

Fogyasztóvédelem - 2006-07-24

Volt olyan multinacionális áruházlánc, ahol közel 21 millió Ft értékben teljesen, vagy részben hiányzott a magyar nyelvű címke és vásárlási tájékoztató a forgalomba hozott árukról. Nem ez volt a legriasztóbb eset, amivel a fogyasztóvédők idén találkoztak a megyében.

Autóalkatrészek: katasztrofális a helyzet

Fogyasztóvédelem - 2006-07-21

A gépjármű alkatrészek forgalmazását minden évben vizsgálja a Hajdú-Bihar Megyei Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége, a társhatóságok közreműködésével. Több éves tapasztalat, hogy a kereskedések nem tartják be az alkatrészek forgalmazásánál a fogyasztóvédelmi előírásokat. A mostani ellenőrzés keretében 10 kiskereskedelmi üzlet 80%-ában állapítottak meg szabálytalanságot.

Százmilliókat bukhatnak a burkolt áremelésen a légitársaságok

Fogyasztóvédelem - 2006-07-17

Mint ismeretes jogosulatlannak és tisztességtelennek minősítette a Malév lassan két éve alkalmazott repülőjegy-kiállítási díját a Fővárosi Bíróság október 24-i első fokú ítélete, igazat adva az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) közérdekű keresetének.

Négy üzlet közül háromban volt szabálytalanság

Fogyasztóvédelem - 2006-07-14

A Hajdú-Bihar megyei Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége a közelmúltban, helyi kezdeményezésként – figyelembe véve a közérdekű bejelentéseket – a gyorsan romló, különleges tárolást igénylő élelmiszerek forgalmazási körülményeit vizsgálta. 16 kiskereskedelmi egység 75 százalékában tártak fel szabálytalanságot.

Új szelek a fogyasztóvédelemben?

Fogyasztóvédelem - 2006-07-07

Ez év július 15-től új vezető irányítja a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség munkáját. A hír apropóján a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) szükségesnek látja átfogóan elemezni a hazai fogyasztóvédelem jelenlegi helyzetét, nem elhallgatva azokat a problémákat sem, amelyek megoldása az új vezetőkre vár.

Százmilliós bírságot kapott a Tesco

Fogyasztóvédelem - 2006-07-06

A versenyhivatal 100 millió forintos bírsággal sújtotta a Tescót, miután az áruházláncról ismét bebizonyosodott: reklámkiadványaiban több termékére vonatkozóan nem a valóságnak megfelelő adatokat közölt. A vevők megtévesztéséért immár kilencedik alkalommal büntették a Tescót, amelynek mostani bírsága ágazati rekordnak számít.

Fogyasztók a Merck amerikai gyógyszergyár ellen: per a csontritkulásos betegek védelmében

Fogyasztóvédelem - 2006-07-06

Joggal való visszaélés miatt az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) közérdekű keresetet indított a Merck & Co. Inc. amerikai gyógyszergyár ellen.

Lakókocsi kölcsönzőt bírságolt a GVH

Fogyasztóvédelem - 2006-07-05

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa keddi döntése alapján 500 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte a Club Karaván International Szolgáltató és Tanácsadó Kft.-t, mivel a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított

Az Invitel ügyfélszerzése során a fogyasztók megtévesztésére alkalmas tájékoztatást adott 

Fogyasztóvédelem - 2006-06-23

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa az Invitel Távközlési Szolgáltató Rt. jogsértő magatartásáért 30 millió Ft versenyfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte. 

Több utazási iroda is indokolatlanul emelt árat

Fogyasztóvédelem - 2006-06-22

Több utazási iroda is jogtalanul emelte árait - közölte a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség (FvF). A Főfelügyelőség az utóbbi időben olyan áremelésekre és árképzésekre lett figyelmes, ami a hatályos magyar jogszabályok alapján nem engedhető meg.

Nem mind játék, ami annak látszik

Fogyasztóvédelem - 2006-05-31
Az ellenőrzött 1150 darab játék közül 731 nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak. A Hajdú Bihar megyei közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi felügyelőségének munkatársai még üzlet bezárását is kezdeményezték.