Fogyasztóvédelem

Eredmények megjelenítése 821-től 840-ig 936 találatból.

Mosogatógépteszt hatalmas árkülönbségekkel

Fogyasztóvédelem - 2007-09-28

Egy híján jól mosogattak, ugyanakkor árban jelentős különbséget mutattak – röviden így foglalható össze a Kosár – a fogyasztók magazinja mosogatógéptesztjének eredménye.

A 12 vizsgált (ebből 9 beépíthető, 3 szabadon álló) készülék közül ugyanis 11 jó, míg 1 közepes minősítést kapott a komoly laborháttérrel végzett, szigorú teszten.

Van, amelyik megvéd és van, amelyik nem: autós gyerekülések tesztje

Fogyasztóvédelem - 2007-09-19

4 kategóriában – újszülött kortól 12 éves korig –, 27 autós gyerekülés tesztjét közli a Kosár - a fogyasztók magazinja legújabb számában. Örvendetes, hogy akadt kiváló (1), emellett sok a jó (15), ugyanakkor volt elégséges (3) és elégtelen (1) minősítésű gyerekülés is, amely nem jelent biztonságot a kicsik számára.

Ahhoz, hogy egy gyerekülés a legjobb osztályzatot kapja, nemcsak optimális védelmet kell nyújtania baleset esetén, de könnyen kezelhetőnek és kényelmesnek is kell lennie.

Légy a fagylaltban, egér a hűtőben

Fogyasztóvédelem - 2007-09-11

Debrecen idegenforgalomi szempontból is legfrekventáltabb helyén, „mestercukrász” üzletében találtak az ellenőrök  80 ezer forint értékű, 10 fajta lejárt fagyit, további 4 féle lejárati ideje nem volt megállapítható. A Kerekestelepi fürdőben egy magánszemély mindenfajta engedély nélkül árusította a nyalánkságot, míg egy józsai cukrászdában a vanília fagylaltba fagyasztott légy volt a díszítés.

A civil szervezetek működésének tapasztalatai a fogyasztóvédelemben

Fogyasztóvédelem - 2007-09-07

Örvendetes, hogy a Magyar Köztársaság Országgyűlése Fogyasztóvédelmi eseti bizottságot hozott létre. Felelősségteljes munka vár a bizottság képviselőire, hogy olyan jelentést készítsenek és terjesszenek a Parlament elé, amely megfelelő javaslatokat ad a fogyasztóvédelmet érintő jelenlegi problémák megoldására.

 Azonban hiba lenne, ha nem beszélnék a problémákról. Teszem ezt azért, mert hiszem, hogy a jogalkotók felismerve a gondokat, megteszik a szükséges lépéseket.

Visszahívja Kínában gyártott játékai egy részét a Mattel

Fogyasztóvédelem - 2007-09-05

Az amerikai Mattel Inc. játékgyár világszerte több mint 800 ezer játékkészletet visszahív, mert - közleménye szerint - megengedhetetlen mennyiségű ólmot tartalmaznak. A cikkeket Kínában gyártották. Az Egyesült Államokban 522 ezer, másutt 322 ezer terméket vonnak ki a forgalomból, köztük háromféle Fisher-Price modellt és nyolcféle Barbie-kiegészítő készletet.

Hamis márkás táskákat, pénztárcákat találtak a vámosok Kőbányán

Fogyasztóvédelem - 2007-08-27

Hamisított luxusmárka-jelzéssel ellátott táskákat, pénztárcákat találtak a pénzügyőrök Kőbányán egy raktárépületben - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága. A X. kerületi Jászberényi úti raktárépületben a járőrök egy vizsgálatnál két lezárt helyiségre figyeltek fel.

Eddig 389 vállalkozás jelentette be guargumi alkalmazását

Fogyasztóvédelem - 2007-08-17

Guargumi alkalmazásával kapcsolatban eddig 389 magyarországi vállalkozás tett eleget bejelentési kötelezettségének. A bejelentési kötelezettségnek több multinacionális cég a központján keresztül tett eleget, így a ténylegesen bejelentkezett vállalkozások száma mintegy ezer.

Várhatóan a hét végére visszakerülnek a polcokra a Friesland-termékek

Fogyasztóvédelem - 2007-08-15

Várhatóan már a hét végére ismét visszakerülnek a boltok polcaira a Friesland Hungária Zrt. sárgabarackos ízesítésű túrókrémjei - közölte a cég kereskedelmi igazgatója, Szautner Péter. A társaság néhány nappal ezelőtt önkéntesen visszahívta Túróvarázs és Krémes duó elnevezésű krémtúróit a boltokból, mert felmerült a gyanú, hogy az azokban használt sárgabarack lekvár esetlegesen dioxinnal szennyezett.

Mind egészséges, de nem mind finom: száraztésztateszt

Fogyasztóvédelem - 2007-08-15

A Kosár magazin tesztelő csapata ezúttal a legnépszerűbb és a legtöbb helyen kapható száraztésztafajtákat vizsgálta, nevezetesen a spagettiket és az egyre kedveltebb masnit. A 10 spagetti közül 3 bizonyult kiválónak, 2 jónak, míg 5 csak közepesnek, a 3 masnitészta között pedig 1-1 kiváló, jó és közepes is akadt.

Guargumi-ügy: eddig nem találtak egészségre káros élelmiszert

Fogyasztóvédelem - 2007-08-14

Nem találtak egészségre káros guargumit tartalmazó élelmiszert eddigi vizsgálataik során az élelmiszerbiztonságért felelős szakemberek - közölte  Bognár Lajos országos főállatorvos-helyettes hétfőn.

Mit kell tudni a guar-gumiról és a dioxin-szennyezésről?

Fogyasztóvédelem - 2007-08-13

Az Indiából származó, esetlegesen dioxinnal szennyezett és így az emberi egészséget súlyosan veszélyeztető guar-gumi (E-412) adalékanyaggal kapcsolatban az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület a következőkre szeretné felhívni a fogyasztók figyelmét.

Az egyesület kiadásában már megjelent a Mivel E-tetnek minket? – E-számok könyve az élelmiszer- és kozmetikai adalékokról című kiadvány,

Leveszik a polcokról a dioxin-gyanús termékeket

Fogyasztóvédelem - 2007-08-10

Várhatóan már péntekre lekerülnek a boltok polcairól országszerte a Friesland Hungária Zrt. azon termékei, amelyeknél felmerült a gyanú, hogy dioxinnal szennyezett sárgabarack lekvárt tartalmaznak. Ezt Szautner Péter, a társaság kereskedelmi igazgatója jelentette be. A vállalat a sárgabarackos ízesítésű Túróvarázs és a sárgabarackos ízesítésű Krémes duó elnevezésű krémtúróit hívta vissza a piacról.

Guargumi-eredmények csütörtökre

Fogyasztóvédelem - 2007-08-07

Az első vizsgálati eredmények csütörtökre várhatók a dioxinszennyezés miatt vizsgált indiai guargumi mintákról. Süth Miklós főállatorvos azt javasolja, hogy a vásárlók egyelőre ne fogyasszanak olyan élelmiszert, amelyen feltüntették, hogy E 412-es, guargumi, guarliszt, guargyanta adalékot tartalmaz.

A GVH 1,5 millióra bírságolt két cipőkereskedőt

Fogyasztóvédelem - 2007-08-01

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa a fogyasztók megtévesztése miatt összesen 1,5 millió forintra bírságolt két cipőkereskedőt - tájékoztatta a versenyhatóság az MTI-t. A közlemény szerint a két kereskedő, Raksányi Zsolt és Mucsi Levente Székesfehérváron, illetve Debrecenben és Pécsett található cipőboltjaikat sajtóhirdetésekben és szórólapokon reklámozta 2006 őszétől 2007 tavaszáig megtévesztő módon.

Nulla tolerancia csomag a nyugtaadási szabálytalanságok ellen

Fogyasztóvédelem - 2007-07-30

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felkérte Veres János pénzügyminisztert, hogy készítsen egy úgynevezett "nulla tolerancia javaslatcsomagot" a nyugtaadási szabálytalanságok visszaszorítására - mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő, a fővárosi Palatinus strandon megtartott kihelyezett kormányszóvivői tájékoztatón.

Fogyasztóvédelmi ellenőrzés: a strandok kétharmadánál hiányosság

Fogyasztóvédelem - 2007-07-30

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség (FvF) vasárnap a strandokon végzett ellenőrzéseket, és az ellenőrzések kétharmadánál állapított meg hiányosságot; a legnagyobb arányban a vendéglátó egységekben fordultak elő szabálytalanságok. A felügyelők vasárnap 219 strandon végeztek ellenőrzést.

GVH vizsgálat a Microsoftnál

Fogyasztóvédelem - 2007-07-27

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Microsoft Magyarország ellen erőfölénnyel való visszaélés miatt: a gyanú szerint a cég olyan feltételeket szab a kereskedők számára, hogy azok ne legyenek érdekeltek más cég szoftvereinek árusításában. A Microsoft a sajtóhírt megerősítve az MTI-vel közölte: a GVH hivatalból indított vizsgálatot a vállalatnál.

Nagy dezodorteszt: nem mindegy mit használunk izzadtság ellen

Fogyasztóvédelem - 2007-07-27

1 dezodor kapott kiváló, 7 jó és 4 közepes minősítést (igaz egyikük jó eredményét csak a csomagoláson található feliratok elégtelen volta rontotta le) a Kosár - a fogyasztók magazinja legújabb, júliusi számában közölt teszten. A 12 vizsgált termék közül 1-1 stift, illetve pumpás, 3 golyós, 7 pedig spray volt.

Illegális vágóhidat találtak Hódmezővásárhely közelében

Fogyasztóvédelem - 2007-07-25

Illegális sertésvágóhídra bukkantak az állategészségügyi hatóság szakemberei egy Hódmezővásárhely közeli tanyán, ahol engedélyek nélkül, iszonyatos körülmények között dolgozták föl a húst - írta szerdai számában a Délmagyarország. A szinte mindennapos, elviselhetetlen dögszag miatt a környéken lakók hívták fel a hatóságok figyelmét a feketevágóhídra.

Nagy sörteszt: Csehül állunk?

Fogyasztóvédelem - 2007-07-25

Kínoz bennünket a kánikula, a hőség tartósnak ígérkezik, így a Kosár magazin tesztelőcsapata ezúttal a világos söröket vette górcső alá. A választék óriási, a szigorú zsűri ezúttal 20 ismert márkát tesztelt. Kiderült: sok a jó sör, de néhány – reklámokból is ismert fajta – csak a vert mezőnyben kullog. A 11 „jó” és 9 „közepes” minősítést kapott sört tartalmazó mezőny két cseh márkával kezdődik, míg a végén két, a reklámokból is ismert, hazai termék található.