Fogyasztóvédelem

Eredmények megjelenítése 861-től 880-ig 925 találatból.

Fogyasztóvédelem középiskolásoknak

Fogyasztóvédelem - 2007-02-16

Lezárult a 2007/2008-as tanévre szóló „Tudatos vásárló leszek!” című kiadvány rendelési határideje. Az Európai Bizottság támogatásával a belga Generation Europe Alapítvány és a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége gondozásában megjelenő ingyenes „tankönyvet” 480 középiskola rendelte meg 11. évfolyamos diákjai számára, összesen 57.325 példányban. 

ÖTPÁRTI EGYEZTETÉS AZ ORSZÁGGYŰLÉS FOGYASZTÓVÉDELMI ESETI BIZOTTSÁGÁNAK FELÁLLÍTÁSÁRÓL

Fogyasztóvédelem - 2007-02-14
Az Országgyűlés fogyasztóvédelmi eseti bizottságnak felállításáról tartott ötpárti egyeztetését szerdán négy parlamenti párt. A Fidesz delegáltja előre jelzett okok miatt nem tudott részt venni a megbeszélésen, de támogatja a kezdeményezést. A bizottság felállítását, az MSZP frakció nevében Alexa György és Mesterházy Attila országgyűlési képviselők kezdeményezték.

Ezer tonna lejárt szavatosságú élelmiszerből készült eddig biogáz

Fogyasztóvédelem - 2007-02-07

Az átcímkézett, lejárt szavatosságú, lefoglalt élelmiszerekből eddig hozzávetően 1000 tonnányit gyűjtött be és szállított biogáz előállítására a Budapesti Szennyvíztisztító Telepre, a Biofilter Zrt. - közölte a társaság vezérigazgatója.

Elmarasztalt gazdálkodó szervezetek

Fogyasztóvédelem - 2007-02-02

A tavalyi évtől a fogyasztóvédelmi felügyelőségekkel kötött együttműködési megállapodások eredményeként a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének honlapján (www.feosz.hu) is olvashatóak azok a békéltető testületi ajánlások, ahol a gazdálkodó szervezetek nem tettek eleget a határozatban foglaltaknak.

Visszatartják a bankok az adósokra vonatkozó adatokat?

Fogyasztóvédelem - 2007-01-26

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének tapasztalata, hogy ha a hitelkérelmet azért utasítják el, mert a hitelkérő szerepel a központi hitelinformációs rendszerben (KHR), ezt a tényt nem hajlandók közölni a hitelkérővel banktitokra hivatkozva. Tehát annak sem adják ki az adatokat, akire az vonatkozik.

Negyedmilliárd forint büntetéstömeg élelmiszer-ügyekben

Fogyasztóvédelem - 2007-01-25

A közegészségügyi, állategészségügyi, növény-egészségügyi, valamint a fogyasztóvédelmi hatóság együttműködve közel 16 ezer kereskedelmi egységet ellenőrzött 2006. november 20. és 2007. január 5. között, ezek során 210 ezer élelmiszer-tételt vizsgáltak meg és 239,5 millió forint bírságot szabtak ki - közölte a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal (MÉBIH).

Hatékonyabb lesz-e a fogyasztóvédelem?

Fogyasztóvédelem - 2007-01-23

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége eljuttatta javaslatait a jogalkotóhoz a III. (2007-2013) középtávú fogyasztóvédelmi politikára vonatkozó koncepció-tervezettel kapcsolatban, és értékelte az elmúlt évek tapasztalatait.

 Egyedülálló élelmiszerbiztonsági kutatások Egerben

Fogyasztóvédelem - 2007-01-12

Az Eszterházy Károly Főiskolán az Egerfood Regionális Tudásközpontja számolt be a csaknem egymilliárdos költségvetésű többéves kutatási projekt eddigi eredményeiről.

tavaly márciusban indult.

 Visszavág a Hild: perre mennek a GVH-val

Fogyasztóvédelem - 2007-01-07

Bírságolt, de a Hild Csoporthoz tartozó Örökjáradék Zrt. szerződéseiben nem talált kivetnivalót a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa. A főként néhány sajtónyilatkozatra és újságírói félinformációra alapozott elmarasztaló döntést és a kiszabott bírságot azonban megalapozatlannak és igazságtalannak tartja a cég. A társaság bírósághoz fordul, mihelyt megérkezik a döntés írásos indoklása.

Lakásért életjáradék: büntetett a versenyhivatal - Hild kontra Hild

Fogyasztóvédelem - 2007-01-05

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa csütörtökön 13,5 millió forintra bírságolta a Hild örökjáradék programot működtető két céget a fogyasztók megtévesztése miatt. A legnagyobb konkurens társaság, az OTP Életjáradék Zrt. vezérigazgatója - a Hild program egykori elindítója - a Független Hírügynökségnek megerősítette: ő indította a versenyhivatalnál az eljárást.

Nem hamisítják az ásványvizeket, de nem mindig szerepel a címkén a származási hely

Fogyasztóvédelem - 2006-12-30

 Az elmúlt években a hazai háztartások ásványvízfogyasztása növekedett a legnagyobb mértékben. Az élelmiszerkereskedelemben folytatott ellenőrzési tapasztalatok, valamit a természetes ásványvizek táplálkozásban betöltött szerepe tette indokolttá a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség által elrendelt utóellenőrzést.

A fogyasztóvédelem vizsgálta a kenyér minőségét

Fogyasztóvédelem - 2006-12-28

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség az ország egész területére kiterjedően vizsgálta a kereskedelemben értékesített, csomagolatlan és csomagolt fehér, illetve félbarna kenyereket, tömegtől és a minőség megőrzési idejétől függetlenül.

Ünnepekhez kapcsolódó ellenőrzés: fenyőfához nem adnak nyugtát

Fogyasztóvédelem - 2006-12-28

Az APEH Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódóan újabb központilag elrendelt nyugtaadási kötelezettség teljesítésére irányuló ellenőrzés sorozatot bonyolított le elsősorban Debrecen területén. Az akció kizárólag a karácsonyra jellemző élelmiszer, édesség és fenyőfa árucsoportokat érintve, a forgalmazott áruk eredetének ellenőrzésére koncentráltan zajlott.

10 milliós büntetés a Cillit Bang reklámjáért

Fogyasztóvédelem - 2006-12-24

A versenyhivatal 10 millió forintos bírságot szabott ki a Cillit Bang hazug reklámozásáért a Reckitt Benkiser (Magyarország) Kft.-re. A cég nem tudta bizonyítani, hogy a Kovács Lajosa által reklámozott termék valóban univerzális, páratlan és verhetetlen. A GVH a fogyasztók megtévesztéséért szabta ki a bírságot.

 Megtévesztő Sláger Rádió reklámok

Fogyasztóvédelem - 2006-12-24

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa 2006. december 19-én tartott tárgyalásán megállapította, hogy a Sláger Rádió Műsorszolgáltató Kft. a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas magatartást tanúsított. A rádió promóciós játékát népszerűsítő tájékoztatásában azt állította, hogy a "Sláger Rádió az egyetlen rádió ahol jegyeket lehet nyerni az idei Forma 1-es Magyar Nagydíjra". Ez az állítás nem felelt meg a valóságnak.

Karácsony előtti szezonális édesipari termékek ellenőrzése

Fogyasztóvédelem - 2006-12-22

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal által összehangolt karácsonyi szezonális termékek vizsgálatának keretében ellenőrizte a kereskedelmi forgalomban értékesített karácsonyi szezonális termékek forgalmazási körülményeit és jelölését.

 Kiss Péter: nagyobb szerepet a nyilvánosságnak

Fogyasztóvédelem - 2006-12-20

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség közös sajtótájékoztatóján Kiss Péter miniszter és Wittich Tamás főigazgató ismertette az elmúlt év, illetve a karácsonyi ellenőrzések tapasztalatait. Kiss Péter miniszter a minőségi követelmények fontosságát és a fogyasztók fokozott védelmét emelte ki.

Mi a különbség a jótállás (azaz garancia) és a szavatosság között?

Fogyasztóvédelem - 2006-12-18

Egyes tartós fogyasztási cikkekre , köztük a 10000 Ft. bruttó vételár feletti műszaki cikkekre egyévnyi kötelező jótállás jár. Ha a termék gyártási hibás, a kereskedő köteles három napon belül kicserélni. Ha a jótállási idő alatt jelentkezik a gyártási hiba, akkor meg kell javíttatnia az eladónak, vagy ki kell cserélnie.

Fogyasztók és a karácsony

Fogyasztóvédelem - 2006-12-15

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Hajdú-Bihar Megyei Szervezete az elmúlt hetekben a közelgő ünnepekkel kapcsolatos, ilyenkor szokásos vásárlási lázra tekintettel is hasznos tanácsokat ad  a karácsonyi ajándék vásárlásokhoz, amelyeket  a mindennapi vásárlások, vagy a nagyobb értékű családi beruházások során is érdemes figyelembe venni.

Fogyasztóvédelmi akció: 14 vendéglátó egység közül 13 megbukott

Fogyasztóvédelem - 2006-12-14

Püspökladány, Kaba, Hajdúnánás, Hajdúdorog, Debrecen és Balmazújváros térségében, a rendőrséggel és a vámhivatallal, az ÁNTSZ és a munkavédelmi felügyelőség munkatársaival közös akciót tartottak a fogyasztóvédelmi felügyelők. Az eredmények riasztóak.