Egészségügy

Eredmények megjelenítése 1141-től 1146-ig 1146 találatból.

Három egészségügyi törvényjavaslat

Egészségügy - 2006-10-13

Három, az egészségügy átalakítását szolgáló törvényjavaslatot nyújt be a kormány az Országgyűlésnek - jelentette be az egészségügyi miniszter szerdán, Budapesten. Molnár Lajos elmondta: reményeik szerint a törvényjavaslatok első csomagját még az őszi ülésszak folyamán elfogadja a Ház.

Nem ér semmit a gyerekkori elhízás ellen a több mozgás?

Egészségügy - 2006-10-06

A kisgyerekeknél a több mozgás nem akadályozza meg az elhízást - állítják brit kutatók, akik több mint 500 négyéves gyerek segítségével próbálták bizonyítani azt a - hamisnak bizonyult - feltételezést, miszerint a kevesebb tévézés és a több mozgás önmagában megelőzheti a gyerekeknél az elhízást.

Orvosi szenzáció Debrecenben: agyműtét ébren 

Egészségügy - 2006-10-01

Hazánkban első alkalommal végeztek éber állapotú betegen epilepsziaműtétet - jelentette be Bognár László egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) Idegsebészeti Klinikájának igazgatója.

"Megtört a jég. A demonstráció elérte a célját"

Egészségügy - 2006-09-29

„Megtört a jég. A demonstráció elérte a célját” – értékelte csütörtök délelőtti patikusdemonstrációnak Hávelné Szatmári Katalin.

Sürgősségi betegellátó részleg a debreceni Kenézy kórházban

Egészségügy - 2006-09-29

A kórház főorvosi karával együtt vagy ötvenen vártuk közösen azt a helikoptert, amik végül leszállt Debrecenben a Kenézy mellett kialakított helikopter leszállóhelyen. Megépítéséhez az Északalföldi Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a kórház, amely további 5 millió forint önrészt finaszírozott a beruházáshoz

A miniszter bírósághoz fordul a mai patikussztrájk miatt

Egészségügy - 2006-09-28

Az egészségügyi miniszter szerint jogsértő a gyógyszerészek demonstrációja, ezért bíróság elé viszi az akciót. A kamara nem enged.