Fogyasztóvédelem

Eredmények megjelenítése 721-től 740-ig 816 találatból.

A GVH 1 millióra bírságolta az OTP-t, a bank fellebbez

Fogyasztóvédelem - 2007-07-06

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 1 millió forintra bírságolta az OTP Bankot a fogyasztók megtévesztése miatt; a bank nem fogadja el a versenytanács döntését. Az OTP megtévesztette a fogyasztókat azzal, hogy a pénzintézet szórólapjain és az internetes oldalán megjelent hirdetésekkel szemben a bankon kívüli átutalások fejében is díjat szedett ügyfeleitől.

A GVH megbírságolta az Autocentrum AAA-t

Fogyasztóvédelem - 2007-07-06

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa a fogyasztók megtévesztése miatt 4 millió forintra bírságolta az Autocentrum AAA Auto Gépjármű-kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t. A közlemény szerint a vállalkozás reklámjaiban olyan piacelsőségi állításokat tett, amelyeket nem sikerült hitelt érdemlő adatokkal alátámasztania.

Razziáztak a fogyasztóvédők Budapesten

Fogyasztóvédelem - 2007-07-06

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség Közép-magyarországi Regionális Felügyelősége  12 vendéglátóipari egységet ellenőrzött, melyek közül 10-ben állapított meg szabálytalanságot, és összesen 2,28 millió forint bírságot vetett ki - tájékoztatta Bobál Pál a regionális igazgató az MTI-t.

Nincs teljesen szabályos előfizetői szerződés a hírközlési szolgáltatóknál

Fogyasztóvédelem - 2007-07-04

A helyhez kötött és a mobiltelefon, valamint az internet és a műsorelosztási piacokon működő közel száz szolgáltató írásban megkötött egyedi előfizetői szerződéseinek vizsgálatakor egyetlen olyan szolgáltatót sem találtak, amelynek szerződései teljes mértékben megfeleltek volna a jogszabályi követelményeknek - közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) szerdán az MTI-vel.

Vége a megtévesztő címkézésnek?

Fogyasztóvédelem - 2007-07-04

Szigorodó uniós szabályok a táplálkozási és egészségügyi ajánlások területén: 2007. július 1-én lépett hatályba az Európai Parlament és a Tanács azon rendelete, amely szabályozza az élelmiszerekkel kapcsolatos, tápanyag-összetételre és egészségre vonatkozó állításokat.

Razzia a józsefvárosi piacon: kétezer terméket foglaltak le

Fogyasztóvédelem - 2007-07-03

Tízmillió forint értékben foglaltak le mintegy kétezer ruhadarabot és napszemüveget a vámosok a józsefvárosi piacon Budapesten - közölte Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség szóvivője. A járőrök a hétfői ellenőrzésen egy konténerben összesen 1.300 darab különféle márkájú terméket találtak, melyek a vásárló megtévesztésére alkalmas hamisítványok.

Vendéglátás: a helyzet egyre rosszabb

Fogyasztóvédelem - 2007-06-29

Az összkifogásolási arány kimondottan aggályos (70 %-os), a legmagasabb 76 %-os az éttermekben, illetve 73 %-os arányban a büfékben, míg a legalacsonyabb 57 %-os az italboltokban volt. Ez az eredménye annak, hogy 2007. első félévében a fogyasztóvédelmi felügyelők régiós szinten folyamatos ellenőrzés sorozatokat tartottak a vendéglátás területén, szükség szerint a társhatóságok bevonásával.

Mosógépteszt lehangoló eredménnyel

Fogyasztóvédelem - 2007-06-28

Egy kiváló mosógép jól mos és centrifugál, könnyű a használata, takarékosan bánik a vízzel és az elektromos árammal, és nem utolsó sorban éveken át megbízhatóan működik. A Kosár  fogyasztói magazin tesztjében ezt a bizonyos gépet kereste, de sajnos ilyet nem talált.

A Fővárosi Vízművek Zrt. újabb összegeket szed be a fogyasztóktól

Fogyasztóvédelem - 2007-06-24

A Fővárosi Vízművek Zrt. 2006. szeptember 1-től új számlázási rendszert vezetett be a mellékmérővel rendelkező fogyasztók számára. Ennek keretében megkereste a társasházakat, hogy a lakásokban lévő mellékvízmérők hitelesítését végeztessék el, különben a társasháztól fogja követelni ezen lakások vízdíját is, és a társasház majd szedje be a lakóktól ahogy tudja.

Ötmillióra bírságolták a Lidl-t

Fogyasztóvédelem - 2007-06-19

Ötmillió forintra bírságolta a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt.-t a fogyasztók megtévesztése miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa - közölte a GVH az MTI-vel kedden.A közlemény szerint a tanács 2007 június 17-i tárgyalásán megállapította, hogy a Lidl 2006. november 16. és 22. között tartott "3-at kap, 2-t fizet" akciója során megtévesztette a fogyasztókat.

Egy vodka 300 ezer forint! Fogyasztóvédelmi ellenőrzési tapasztalatok

Fogyasztóvédelem - 2007-06-17
Az Észak-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének (Debrecen), illetve két területi kirendeltségének (Nyíregyháza és Szolnok) munkatársai 2007. április 16. és május 31. között országos témavizsgálat keretében vizsgálták az alkoholtartalmú italok és dohánytermékek reklámozására és értékesítésére vonatkozó jogszabályok betartását.

Zserbó a fagyiban?

Fogyasztóvédelem - 2007-06-15

Stracciatella, Eszterházy-szelet, Zserbó – csak néhány ízelítő a Kosár reklámmentes fogyasztói magazin által vizsgált különleges fagylaltköltemények közül. A szigorú szemű (és ízlésű) tesztelőcsapat által értékelt 18 dobozos jégkrém közül 4 kiváló, 11 jó, 3 viszont csak elégséges minősítést kapott.

Razziáznak az élelmiszerellenőrök

Fogyasztóvédelem - 2007-06-13

Az élelmiszerellenőrző hatóságok a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal koordinálásával felkészültek az élelmiszerek fokozott ellenőrzésére a nyári időszakban. Vizsgálják a kiemelten látogatott vendéglátóhelyeket és kereskedelmi egységeket, szállodákat, éttermeket, büféket, piacokat, vásárcsarnokokat, valamint a nagy élelmiszer-áruházakat.

Kínai fogamzásgátló leírása (nem vicc, valódi!)

Fogyasztóvédelem - 2007-06-12

Néhány részlet egy kínai fogamzásgátló tabletta magyar nyelvű tájékoztatójából. A tabletta szerencsére nem kapható Magyarországon, mert megbukott a törzskönyveztetési eljárás során. Vajon miért?

Razziázik a tisztiorvosi szolgálat a Balatonon

Fogyasztóvédelem - 2007-05-30

Ellenőrzést tart a Balatonon csütörtökön és pénteken az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Közép-dunántúli és Dél-dunántúli Regionális Intézete - tudatta az MTI-vel szerdán az akcióban részt vevő két szervezet.

Húsakció: 62,5 % szabálytalansági arány

Fogyasztóvédelem - 2007-05-25

Hajdú-Bihar megye élelmiszert forgalmazó kereskedelmi egységeiben a hús- és húskészítmények forgalmazására vonatkozó előírások érvényesülését ellenőrizték a fogyasztóvédők.

A vizsgálat megyei szinten 16 egységet érintett, melyek 62,5 %-ában állapítottak meg szabálytalanságot.

Sajtónyilatkozat a nemdohányzók védelmét szolgáló törvények módosításának elfogadásáról

Fogyasztóvédelem - 2007-05-22

    Fogyasztóvédelmi szakpolitikusként kiemelt feladatomnak tartom a fiatalok védelmét a dohányzástól. A fogyasztóvédelem feladata ebben az esetben - akár az egészségtelen ételeknél - épp a fogyasztástól való védelem.

    Nagy öröm számomra, hogy 2007. május 21-én elfogadta az Országgyűlés az általam március 26-án benyújtott törvénymódosítást, amelyet a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorítása érdekében tettem.

Leszerepelt világmárkák: éjszakai ránctalanító krémek tesztje

Fogyasztóvédelem - 2007-05-11

Még a legjobb éjszakai krémek is csak ideiglenesen és legfeljebb századmilliméterekkel csökkentik a ráncok mélységét, emellett az olcsó saját márkás termékek sokkal jobbnak bizonyultak a szigorú teszten, mint drága, reklámokból jól ismert társaik – derül ki a Kosár reklámmentes fogyasztói magazin legújabb számából.

Ruházati termékek jelölése: 79 % rossz!

Fogyasztóvédelem - 2007-04-27

Az Észak-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége és a hozzá tartozó Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kirendeltségek 2007. I. negyedévében országos témavizsgálat keretében „Ruházati termékek címkézésének ellenőrzése” címen végzett ellenőrzéseket a régióban.

A Malév Zrt.-t 30 millió forint bírsággal sújtották

Fogyasztóvédelem - 2007-04-23

A fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek az elmúlt években többször jelezték a Malév Zrt.-vel szemben felmerült árképzéssel, reklámozással kapcsolatos kifogásaikat, több közérdekű keresetet indítottak ezek kapcsán. A Fővárosi Bíróság 2005-ben jogerős ítéletében meg is állapította, hogy a Malév Zrt. által 2004.február 1-től alkalmazott „jegykiállítási díj” fizetésére vonatkozó szerződési feltétel tisztességtelen feltétel, amely valamennyi szerződő félre kiterjedő hatállyal érvénytelen.