Fogyasztóvédelem

Eredmények megjelenítése 721-től 740-ig 830 találatból.

Eddig 389 vállalkozás jelentette be guargumi alkalmazását

Fogyasztóvédelem - 2007-08-17

Guargumi alkalmazásával kapcsolatban eddig 389 magyarországi vállalkozás tett eleget bejelentési kötelezettségének. A bejelentési kötelezettségnek több multinacionális cég a központján keresztül tett eleget, így a ténylegesen bejelentkezett vállalkozások száma mintegy ezer.

Várhatóan a hét végére visszakerülnek a polcokra a Friesland-termékek

Fogyasztóvédelem - 2007-08-15

Várhatóan már a hét végére ismét visszakerülnek a boltok polcaira a Friesland Hungária Zrt. sárgabarackos ízesítésű túrókrémjei - közölte a cég kereskedelmi igazgatója, Szautner Péter. A társaság néhány nappal ezelőtt önkéntesen visszahívta Túróvarázs és Krémes duó elnevezésű krémtúróit a boltokból, mert felmerült a gyanú, hogy az azokban használt sárgabarack lekvár esetlegesen dioxinnal szennyezett.

Mind egészséges, de nem mind finom: száraztésztateszt

Fogyasztóvédelem - 2007-08-15

A Kosár magazin tesztelő csapata ezúttal a legnépszerűbb és a legtöbb helyen kapható száraztésztafajtákat vizsgálta, nevezetesen a spagettiket és az egyre kedveltebb masnit. A 10 spagetti közül 3 bizonyult kiválónak, 2 jónak, míg 5 csak közepesnek, a 3 masnitészta között pedig 1-1 kiváló, jó és közepes is akadt.

Guargumi-ügy: eddig nem találtak egészségre káros élelmiszert

Fogyasztóvédelem - 2007-08-14

Nem találtak egészségre káros guargumit tartalmazó élelmiszert eddigi vizsgálataik során az élelmiszerbiztonságért felelős szakemberek - közölte  Bognár Lajos országos főállatorvos-helyettes hétfőn.

Mit kell tudni a guar-gumiról és a dioxin-szennyezésről?

Fogyasztóvédelem - 2007-08-13

Az Indiából származó, esetlegesen dioxinnal szennyezett és így az emberi egészséget súlyosan veszélyeztető guar-gumi (E-412) adalékanyaggal kapcsolatban az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület a következőkre szeretné felhívni a fogyasztók figyelmét.

Az egyesület kiadásában már megjelent a Mivel E-tetnek minket? – E-számok könyve az élelmiszer- és kozmetikai adalékokról című kiadvány,

Leveszik a polcokról a dioxin-gyanús termékeket

Fogyasztóvédelem - 2007-08-10

Várhatóan már péntekre lekerülnek a boltok polcairól országszerte a Friesland Hungária Zrt. azon termékei, amelyeknél felmerült a gyanú, hogy dioxinnal szennyezett sárgabarack lekvárt tartalmaznak. Ezt Szautner Péter, a társaság kereskedelmi igazgatója jelentette be. A vállalat a sárgabarackos ízesítésű Túróvarázs és a sárgabarackos ízesítésű Krémes duó elnevezésű krémtúróit hívta vissza a piacról.

Guargumi-eredmények csütörtökre

Fogyasztóvédelem - 2007-08-07

Az első vizsgálati eredmények csütörtökre várhatók a dioxinszennyezés miatt vizsgált indiai guargumi mintákról. Süth Miklós főállatorvos azt javasolja, hogy a vásárlók egyelőre ne fogyasszanak olyan élelmiszert, amelyen feltüntették, hogy E 412-es, guargumi, guarliszt, guargyanta adalékot tartalmaz.

A GVH 1,5 millióra bírságolt két cipőkereskedőt

Fogyasztóvédelem - 2007-08-01

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa a fogyasztók megtévesztése miatt összesen 1,5 millió forintra bírságolt két cipőkereskedőt - tájékoztatta a versenyhatóság az MTI-t. A közlemény szerint a két kereskedő, Raksányi Zsolt és Mucsi Levente Székesfehérváron, illetve Debrecenben és Pécsett található cipőboltjaikat sajtóhirdetésekben és szórólapokon reklámozta 2006 őszétől 2007 tavaszáig megtévesztő módon.

Nulla tolerancia csomag a nyugtaadási szabálytalanságok ellen

Fogyasztóvédelem - 2007-07-30

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felkérte Veres János pénzügyminisztert, hogy készítsen egy úgynevezett "nulla tolerancia javaslatcsomagot" a nyugtaadási szabálytalanságok visszaszorítására - mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő, a fővárosi Palatinus strandon megtartott kihelyezett kormányszóvivői tájékoztatón.

Fogyasztóvédelmi ellenőrzés: a strandok kétharmadánál hiányosság

Fogyasztóvédelem - 2007-07-30

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség (FvF) vasárnap a strandokon végzett ellenőrzéseket, és az ellenőrzések kétharmadánál állapított meg hiányosságot; a legnagyobb arányban a vendéglátó egységekben fordultak elő szabálytalanságok. A felügyelők vasárnap 219 strandon végeztek ellenőrzést.

GVH vizsgálat a Microsoftnál

Fogyasztóvédelem - 2007-07-27

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Microsoft Magyarország ellen erőfölénnyel való visszaélés miatt: a gyanú szerint a cég olyan feltételeket szab a kereskedők számára, hogy azok ne legyenek érdekeltek más cég szoftvereinek árusításában. A Microsoft a sajtóhírt megerősítve az MTI-vel közölte: a GVH hivatalból indított vizsgálatot a vállalatnál.

Nagy dezodorteszt: nem mindegy mit használunk izzadtság ellen

Fogyasztóvédelem - 2007-07-27

1 dezodor kapott kiváló, 7 jó és 4 közepes minősítést (igaz egyikük jó eredményét csak a csomagoláson található feliratok elégtelen volta rontotta le) a Kosár - a fogyasztók magazinja legújabb, júliusi számában közölt teszten. A 12 vizsgált termék közül 1-1 stift, illetve pumpás, 3 golyós, 7 pedig spray volt.

Illegális vágóhidat találtak Hódmezővásárhely közelében

Fogyasztóvédelem - 2007-07-25

Illegális sertésvágóhídra bukkantak az állategészségügyi hatóság szakemberei egy Hódmezővásárhely közeli tanyán, ahol engedélyek nélkül, iszonyatos körülmények között dolgozták föl a húst - írta szerdai számában a Délmagyarország. A szinte mindennapos, elviselhetetlen dögszag miatt a környéken lakók hívták fel a hatóságok figyelmét a feketevágóhídra.

Nagy sörteszt: Csehül állunk?

Fogyasztóvédelem - 2007-07-25

Kínoz bennünket a kánikula, a hőség tartósnak ígérkezik, így a Kosár magazin tesztelőcsapata ezúttal a világos söröket vette górcső alá. A választék óriási, a szigorú zsűri ezúttal 20 ismert márkát tesztelt. Kiderült: sok a jó sör, de néhány – reklámokból is ismert fajta – csak a vert mezőnyben kullog. A 11 „jó” és 9 „közepes” minősítést kapott sört tartalmazó mezőny két cseh márkával kezdődik, míg a végén két, a reklámokból is ismert, hazai termék található.

A GVH 1 millióra bírságolta az OTP-t, a bank fellebbez

Fogyasztóvédelem - 2007-07-06

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 1 millió forintra bírságolta az OTP Bankot a fogyasztók megtévesztése miatt; a bank nem fogadja el a versenytanács döntését. Az OTP megtévesztette a fogyasztókat azzal, hogy a pénzintézet szórólapjain és az internetes oldalán megjelent hirdetésekkel szemben a bankon kívüli átutalások fejében is díjat szedett ügyfeleitől.

A GVH megbírságolta az Autocentrum AAA-t

Fogyasztóvédelem - 2007-07-06

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa a fogyasztók megtévesztése miatt 4 millió forintra bírságolta az Autocentrum AAA Auto Gépjármű-kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t. A közlemény szerint a vállalkozás reklámjaiban olyan piacelsőségi állításokat tett, amelyeket nem sikerült hitelt érdemlő adatokkal alátámasztania.

Razziáztak a fogyasztóvédők Budapesten

Fogyasztóvédelem - 2007-07-06

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség Közép-magyarországi Regionális Felügyelősége  12 vendéglátóipari egységet ellenőrzött, melyek közül 10-ben állapított meg szabálytalanságot, és összesen 2,28 millió forint bírságot vetett ki - tájékoztatta Bobál Pál a regionális igazgató az MTI-t.

Nincs teljesen szabályos előfizetői szerződés a hírközlési szolgáltatóknál

Fogyasztóvédelem - 2007-07-04

A helyhez kötött és a mobiltelefon, valamint az internet és a műsorelosztási piacokon működő közel száz szolgáltató írásban megkötött egyedi előfizetői szerződéseinek vizsgálatakor egyetlen olyan szolgáltatót sem találtak, amelynek szerződései teljes mértékben megfeleltek volna a jogszabályi követelményeknek - közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) szerdán az MTI-vel.

Vége a megtévesztő címkézésnek?

Fogyasztóvédelem - 2007-07-04

Szigorodó uniós szabályok a táplálkozási és egészségügyi ajánlások területén: 2007. július 1-én lépett hatályba az Európai Parlament és a Tanács azon rendelete, amely szabályozza az élelmiszerekkel kapcsolatos, tápanyag-összetételre és egészségre vonatkozó állításokat.

Razzia a józsefvárosi piacon: kétezer terméket foglaltak le

Fogyasztóvédelem - 2007-07-03

Tízmillió forint értékben foglaltak le mintegy kétezer ruhadarabot és napszemüveget a vámosok a józsefvárosi piacon Budapesten - közölte Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség szóvivője. A járőrök a hétfői ellenőrzésen egy konténerben összesen 1.300 darab különféle márkájú terméket találtak, melyek a vásárló megtévesztésére alkalmas hamisítványok.