Fogyasztóvédelem

Eredmények megjelenítése 741-től 760-ig 816 találatból.

Magyarország új fogyasztóvédelmi koncepciója – Jó irányba megy- e az ország?

Fogyasztóvédelem - 2007-04-23
A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján közzétett III. (2007-2013) középtávú fogyasztóvédelmi politikára vonatkozó módosított koncepció-tervezettel kapcsolatban eljuttatta észrevételeit a jogalkotóhoz, amelyben az elmúlt évek tapasztalatait értékelte.

A fogyasztói érdekvédelemről tárgyal ma az OÉT

Fogyasztóvédelem - 2007-04-13

A fogyasztói érdekvédelem feladatairól tárgyal mai ülésén az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT). A tervezett változások eredményeként várhatóan megerősödik a fogyasztóvédelem társadalmi bázisa.

Bejelentés a Gazdasági Versenyhivatalnál a „Digitv” ellen

Fogyasztóvédelem - 2007-04-05

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) – fogyasztói panasz alapján - bejelentést tett 2007. 03. 27-én az EMKTV Egyesült Magyar Kábeltelevízió Híradástechnikai Kft. ellen, mivel a cég a műholdas televízió szolgáltatásának általános szerződési feltételeit (ÁSZF) az átlagos fogyasztó számára is olvashatatlanul bocsátja rendelkezésre.

Sok hiányosságot találtak a fogyasztóvédők a húsvéti ellenőrzések során

Fogyasztóvédelem - 2007-04-04

A március eleje óta tartó fogyasztóvédelmi ellenőrzések során a főfelügyelőség a vizsgált üzletek 65 százalékában talált hiányosságot - derül ki a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szerdai sajtótájékoztatójának írásos anyagából.

Zugvágásból származó a húst semmisítettek meg Somogyban

Fogyasztóvédelem - 2007-04-04

Feltehetően zugvágásból származott az a 335 kilogramm hús, amelyet az ellenőrök egy nagyatádi boltban foglaltak le, és meg is semmisítettek - közölte az Élelmiszerbiztonságlánc- és Állategészségügyi Igazgatóság vezetője. A dél-somogyi üzletben talált, eredetbizonylat nélküli árut a Somogy Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal állatorvosai a fokozott húsvéti ellenőrzés keretében foglalták le még a múlt héten.

Fogyasztói tanácsadói iroda Debrecenben

Fogyasztóvédelem - 2007-03-30

Az állam, az önkormányzat és a civil szféra hármas kezdeményezésére Fogyasztói Tanácsadó Iroda jön létre, amely feladatának tekinti a tudatos fogyasztóvá nevelést és az egyedi ügyfélpanaszok orvoslását is. Az iroda április 1-től működik majd a Vármegyeháza 1/A. alatt a hivatal által ingyenesen átadott helyiségben.

Van kiváló és szinte ehetetlen: Túró Rudik nagy tesztje meglepetésekkel

Fogyasztóvédelem - 2007-03-27

31 Túró Rudi* vizsgázott hat kategóriában a Kosár fogyasztói magazin márciusi élelmiszertesztjén. A termékek között volt olyan (szám szerint 5), amely egybehangzóan elnyerte az élelmiszer-szakértőkből és laikusokból álló bírálóbizottság tetszését, de több olyan is akadt (7 termék), amely a nem túl hízelgő „még megfelelő”, tehát a fogyasztóknak egyáltalán nem ajánlható, minősítést kapta.

 Háromezer hamis márkajelzésű ruhaneműt találtak a vámosok Nagylaknál

Fogyasztóvédelem - 2007-03-24

Mintegy háromezer, hamis márkajelzéssel ellátott ruhaneműt találtak a vámosok egy szlovák teherautóban Nagylaknál; a 8,5 millió forint értékű árut lefoglalták, ismeretlen tettes ellen pedig áru hamis megjelölése miatt indítottak eljárást - közölte a vám- és pénzügyőrség.

Egyszerűek, multifunkciósak és cselesek: nemzetközi mobiltelefon-teszt

Fogyasztóvédelem - 2007-03-14

Nincs kiugróan jó vagy kimondottan gyenge mobiltelefon a Kosár reklámmentes fogyasztói magazin által – nemzetközi együttműködés keretében – vizsgált típusok között. A fogyasztóknak adható legfontosabb tanács, hogy mindenki mobilhasználati igényei és szokásai szerint válasszon magának maroktelefont.

Húszmilliós bírságot kapott a Vodafone

Fogyasztóvédelem - 2007-03-13

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) 14 millió forintra bírságolta a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-t, mert az elmúlt évben több esetben is jogszabálysértő módon korlátozta előfizetőit a szolgáltatás igénybevételében - áll az NHH közleményében. A hatóság további 6 millió forintos bírságot is kiszabott a társaságra, mert megsértette az előfizetői panaszok kezelésére vonatkozó előírásokat is.

Fogyasztóvédelem: még rosszabb a helyzet

Fogyasztóvédelem - 2007-02-19

A Hajdú-Bihar Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség 2006. évben 13 helyi és 26 országos kezdeményezésű, összesen 39 témavizsgálatot végzett, ezen túlmenően folyamatosan vizsgálta az igen jelentős számú reklamációkat, közérdekű bejelentéseket. 1860 egységben történt ellenőrzés, a 2005. évi 46,2%-os kifogásolási arány az elmúlt évben 50,3%-ra emelkedett.

Fogyasztóvédelem középiskolásoknak

Fogyasztóvédelem - 2007-02-16

Lezárult a 2007/2008-as tanévre szóló „Tudatos vásárló leszek!” című kiadvány rendelési határideje. Az Európai Bizottság támogatásával a belga Generation Europe Alapítvány és a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége gondozásában megjelenő ingyenes „tankönyvet” 480 középiskola rendelte meg 11. évfolyamos diákjai számára, összesen 57.325 példányban. 

ÖTPÁRTI EGYEZTETÉS AZ ORSZÁGGYŰLÉS FOGYASZTÓVÉDELMI ESETI BIZOTTSÁGÁNAK FELÁLLÍTÁSÁRÓL

Fogyasztóvédelem - 2007-02-14
Az Országgyűlés fogyasztóvédelmi eseti bizottságnak felállításáról tartott ötpárti egyeztetését szerdán négy parlamenti párt. A Fidesz delegáltja előre jelzett okok miatt nem tudott részt venni a megbeszélésen, de támogatja a kezdeményezést. A bizottság felállítását, az MSZP frakció nevében Alexa György és Mesterházy Attila országgyűlési képviselők kezdeményezték.

Ezer tonna lejárt szavatosságú élelmiszerből készült eddig biogáz

Fogyasztóvédelem - 2007-02-07

Az átcímkézett, lejárt szavatosságú, lefoglalt élelmiszerekből eddig hozzávetően 1000 tonnányit gyűjtött be és szállított biogáz előállítására a Budapesti Szennyvíztisztító Telepre, a Biofilter Zrt. - közölte a társaság vezérigazgatója.

Elmarasztalt gazdálkodó szervezetek

Fogyasztóvédelem - 2007-02-02

A tavalyi évtől a fogyasztóvédelmi felügyelőségekkel kötött együttműködési megállapodások eredményeként a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének honlapján (www.feosz.hu) is olvashatóak azok a békéltető testületi ajánlások, ahol a gazdálkodó szervezetek nem tettek eleget a határozatban foglaltaknak.

Visszatartják a bankok az adósokra vonatkozó adatokat?

Fogyasztóvédelem - 2007-01-26

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének tapasztalata, hogy ha a hitelkérelmet azért utasítják el, mert a hitelkérő szerepel a központi hitelinformációs rendszerben (KHR), ezt a tényt nem hajlandók közölni a hitelkérővel banktitokra hivatkozva. Tehát annak sem adják ki az adatokat, akire az vonatkozik.

Negyedmilliárd forint büntetéstömeg élelmiszer-ügyekben

Fogyasztóvédelem - 2007-01-25

A közegészségügyi, állategészségügyi, növény-egészségügyi, valamint a fogyasztóvédelmi hatóság együttműködve közel 16 ezer kereskedelmi egységet ellenőrzött 2006. november 20. és 2007. január 5. között, ezek során 210 ezer élelmiszer-tételt vizsgáltak meg és 239,5 millió forint bírságot szabtak ki - közölte a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal (MÉBIH).

Hatékonyabb lesz-e a fogyasztóvédelem?

Fogyasztóvédelem - 2007-01-23

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége eljuttatta javaslatait a jogalkotóhoz a III. (2007-2013) középtávú fogyasztóvédelmi politikára vonatkozó koncepció-tervezettel kapcsolatban, és értékelte az elmúlt évek tapasztalatait.

 Egyedülálló élelmiszerbiztonsági kutatások Egerben

Fogyasztóvédelem - 2007-01-12

Az Eszterházy Károly Főiskolán az Egerfood Regionális Tudásközpontja számolt be a csaknem egymilliárdos költségvetésű többéves kutatási projekt eddigi eredményeiről.

tavaly márciusban indult.

 Visszavág a Hild: perre mennek a GVH-val

Fogyasztóvédelem - 2007-01-07

Bírságolt, de a Hild Csoporthoz tartozó Örökjáradék Zrt. szerződéseiben nem talált kivetnivalót a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa. A főként néhány sajtónyilatkozatra és újságírói félinformációra alapozott elmarasztaló döntést és a kiszabott bírságot azonban megalapozatlannak és igazságtalannak tartja a cég. A társaság bírósághoz fordul, mihelyt megérkezik a döntés írásos indoklása.