Jegyzet

Eredmények megjelenítése 661-től 680-ig 737 találatból.

Elaltatás: az egészségügy első operációja

Jegyzet - 2006-12-19

A jó terápia alapja a pontos diagnózis- tanítják a medikusoknak. Az egészségügyi tárca vezetőinek diagnózisa szerint a beteg csak csonkolásos műtéttel menthető, így tegnap zöld utat kapott a parlamentben az egészségügy operáció sorozata.

Csak életben maradjon a beteg-  drukkolunk mi, kint.

Bálványok a mélyvízben 

Jegyzet - 2006-12-18

Az MTV híradójának információi szerint kínos eset, hogy  Kárpáti György írta a Zádor-levelet. Az ominózus "dokumentum" szerint az egykori pólóbajnok azért maradt távol az október 56-os ünnepségekről, mert "még mindig azok vannak hatalmon, akik miatt évtizedekkel ezelőtt az országot elhagyta" .

Adenauer  emléke

Jegyzet - 2006-12-15

Lassan utolérjük az egykori Német Szövetségi Köztársaságot, már ha az ötvenes évek első felének ottani útviszonyait tekintjük. Az autópályák terén picit nagyobb a lemaradásunk, de az M 35-ös átadása esélyt jelenthet Debrecennek és a keleti régiónak, az európai átlaghoz való felzárkózáshoz.

Hét százalék

Jegyzet - 2006-12-14

Nagy bajban lenne az a megyei honpolgár, aki elhatározná: addig látogatja sorba a szűkebb pátria vendéglátó egységeit, amíg  talál egy helyet, ahol nem vágják át. Ha mindenütt csak egy féldecivel bátorítaná magát, a végén már meg se tudná számolni a pénzét: 6,5 deciliter szesz lenne a gyomrában, mire egy jó helyre érne.

Arcpirító disznóságok

Jegyzet - 2006-12-12

Gyurcsány Ferenc kormányfő arcpirító disznóságnak nevezte a MEGA cégcsoport tevékenységét, az ellenzéki pártok ugyanakkor a kormány felelősségét hangoztatták. Nem ez az egyetlen arcpirító disznóság az ügyben. A fogyasztóvédelemnek se pénze, se paripája, se fegyvere nincs.

94 tonna figyelmeztetés

Jegyzet - 2006-12-11

Mint arról fogyasztóvédelmi rovatunkban beszámolunk: idén már márciusban(!) egy Heves megyei raktárban 94 tonna lejárt szavatosságú és selejtes terméket találtak az ellenőrök, amit a MEGA cégcsoport egyik tagvállalata akart elsózni az üzleteknek. A hazai fogyasztóvédelmi rendszer meg olyan, hogy hidegen hagyja a figyelmeztetés.

Címke

Jegyzet - 2006-12-09

Egyetlen előny származik a mostani élelmiszerbotrányból:  emberek  milliói kezdenek figyelni arra, hogy mikor, hol, mit vásárolnak. Sajnos, igyekezetük kevés, ha a kereskedők egyetlen célja a nyereség mindenáron való növelése.

Az utolsó csata előtt?

Jegyzet - 2006-12-08

Ma este, hivatalosan, ebben az esztendőben,  az utolsó előtti hazai mérkőzésükön próbálnak győzni a vadkakas fiúk.

Ma este, nem hivatalosan, az utolsó mérkőzésükön magukért játszanak a kosárlabda csapat tagjai, akik négy hónapja nem kaptak fizetést a klubtól.

A sport városa, Debrecen ezt alaposan elkúrta.

Kórházi lobbi

Jegyzet - 2006-12-07

Egyelőre -sajnos - minden jel arra mutat: a hangzatos fogadkozások ellenére sem sikerült a megye és a város vezetőinek a kiemelt egészségügyi intézmények közé vinnie a Kenézy Gyula kórházat., és említve sincs a berettyóújfalui területi kórház. Annak ellenére, hogy az egészségügyi miniszter bejelentette: a 31 kiemelt kórház listájának nyilvánosságra kerülése után megindult a szakma és a politika kőkemény lobbija.

Vadkakasok: döntés a lobbizásért.

Jegyzet - 2006-12-05

Érdemi döntések nélkül ért véget  a Debreceni Városi Egyetemi Kosárlabda Zrt. rendkívüli közgyűlése. Döntés csak arról született, hogy az igazgatóság megbízott tagjai tájékoztatják a tulajdonosokat – különös tekintettel a közel harminc százalék tulajdonrészt birtokló városi önkormányzatot – a jelenlegi helyzetről, gyakorlatilag lobbizva az életben maradásért.

Feledékenység

Jegyzet - 2006-12-03

A száraz számok és a szelektív emlékezet sajátos keverését hallhatták a sajtó munkatársai Debrecenben, a megyei önkormányzat elnökének legutóbbi sajtótájékoztatóján. Drámai számok, hatásvadász mondatok mellett néhány, apróságnak semmiképpen sem nevezhető tény nem hangzott el.

Vadkakas sirató

Jegyzet - 2006-12-01

A nem is oly rég még bajnoki címről, rangos kupasikerekről álmodozó debreceni kosárcsapat az agónia állapotába került. Halálos beteg lett, megmaradása csoda lenne.

A végzetes kór okai: pénzhiány, közöny. A várható vég időpontja: bármikor.

Az eltávozó nehéz örökségét a DEKE veheti át.

Meghalt a király, éljen a király?

Jegyzet - 2006-11-29

A trónörökösök egyike kijelentette: a koronaherceg pozíciójában egyelőre jól érzi magát. Esze ágában sincs egyszerre koronahercegnek és királynak is lenni. Mindez annak kapcsán jutott eszébe, hogy híre ment: a király felgyógyult korábbi betegségéből, s esze ágában sincs lemondani. Mi több szeretné, ha a következő királyválasztáson lenne ellenfele, de az ne a koronahercegek egyike legyen.

 Átmeneti megoldás

Jegyzet - 2006-11-28

A helyhatósági választások után csak idő kérdése volt, mikor lesz új főigazgató a megyei önkormányzat fennhatósága alá tartozó Kenézy Gyula kórházban. A kórház orvosai között már hónapokkal ezelőtt az a hír járta: vagy a  VESZ irányítása alá kerül az intézmény, vagy az egyetem lesz az új gazda. Egyelőre úgy tűnik, a VESZ nyert.

Hobbija a gyilkosság

Jegyzet - 2006-11-27

Erőszak, gyilkosság, bűntettek, nyomozás, majd sikeres zárása egy amúgy igen elveszettnek tűnt esetnek. Természetesen a jók mindig győzedelmeskednek, a rosszak pedig elnyerik méltó büntetésüket. Nagy közhelyparádé, mégis „kajálja” a nép, s a magyar emberek ezreit, sőt százezreit, ha nem millióit képesek a televízió elé ragasztani az ötletesebbnél ötletesebb bűnügyi sorozatokkal a nagy tévés tudorok.

Feketeleves

Jegyzet - 2006-11-24

Eldőlt a második és a harmadik bástya. A regionális szervek kialakításának folyamatában két újabb fontos intézmény központja  nem Debrecenben lesz. A munkaügyi hivatal és az APEH regionális centruma a hírek szerint jövőre már a szabolcsi megyeszékhely. Debrecen háttérbe szorulása  ebben a küzdelemben egyre szembetűnőbb.

Tűzszünet?

Jegyzet - 2006-11-22

Apró jelek mutatnak arra, hogy a politikusok időnként olvasnak is. Éppenséggel olyan elemzéseket, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy abba kellene hagyni a lövészárkokba beásott csapatok között a lövöldözést.

Vagy olyan közvélemény-kutatásokat, amelyek azt jelzik, hogy gyors ütemben növekszik a honi politikából kiábrándultak népes tábora.

Csapfelszedés

Jegyzet - 2006-11-21

 Terjedelmes listát tettünk közzé, amikor a hajdúsági megyeszékhelyen történt lakásbetörésekről hírt adtunk. Egy „újdonságot” ajánlanék mindenki figyelmébe: a csapfelszedést.

A módszer lényege, hogy egy speciális szerszámmal rongálódás nélkül kinyitják az ajtók biztonsági zárait, majd azokat vissza is tudják zárni.

 Ki kinek a szolgája?

Jegyzet - 2006-11-18

A minister- magyarul a szolga – esetünkben a nép szolgája. Kötelességei és erkölcsi érzéke között időnként dönteni kell. Nagy baj van, ha egy miniszter a kötelességeit helyezi mindig, minden esetben előbbre. Szekeres Imre honvédelmi miniszter ezt tette egy bizonyítottan háborús bűnös, Kisbarnaki Farkas Ferenc vezérezredes rehabilitációja kapcsán.

Csapataink harcban állnak?

Jegyzet - 2006-11-17

„Az ország rövid távú költségvetési gondjainak, de még inkább a mélyebben fekvő strukturális problémáinak hosszabb távú megoldása csak akkor lehetséges, ha magas szinten kapcsolatfelvétel történik a kormány és az ellenzék között. Egyikük nem a nemzet, másikuk nem a haladás ellensége, mert ha mégis, nincs mozdulás előre. Ma mindkét oldal stratégiája az ellen hat, hogy ez a kapcsolatfelvétel létrejöjjön.