Jegyzet

Eredmények megjelenítése 681-től 700-ig 729 találatból.

Mindenszentek napja van

Jegyzet - 2006-11-01

Ma van mindenszentek napja: ezen az ünnepen és a következő napon, november 2-án, halottak napján a szentekről és az elhunytakról való megemlékezés jegyében mondanak misét a katolikus templomokban, és többszázezren keresik fel az ország sírkertjeit. Az ünnep mintegy fél évszázad után - a Munka Törvénykönyve módosítása nyomán - 2000-ben lett ismét munkaszüneti nap

Baráti tasli

Jegyzet - 2006-10-31

Remek megoldást talált ki az FC Sopron vezetőedzője: felpofozta játékosát. Kommunikációs szempontból baráti taslinak nevezte utólag a történteket, s ezzel végeláthatatlan perspektívákat nyitott meg. Vagy folytatott?

A vasgolyókkal ünnepre készülők ezentúl életvitelszerűen Kossuth téren lakók lesznek., akiknek joguk ott eldobni a golyót a közterületen, ahol akarják.

Ide nekünk a marsallbotot

Jegyzet - 2006-10-29

Erre vártam, hogy szavazhassak. Végre én (is) döntök. Eddig azt tapasztaltam, hogy nálunk közvetett demokrácia van. Képviselőket választunk az Országgyűlésbe, eldöntve, hogy kik döntsenek helyettünk a törvényekről, költségvetésről, egyebekről.

Ügyfélszerzés HVB Bank módra

Jegyzet - 2006-10-26

Mindenkit csak óvok attól, hogy a HVB Bank Hungary Zrt. ügyfele legyen. Meg ne próbálkozzon senki az internetes számlanyitással, mert nem elég hogy el akarják küldeni, mint tették olvasónkkal a bank debreceni fiókjában, még a banktitokra sem ügyelnek, mert az ügyféltérben, miden ott tartózkodó füle hallatára közölték, hogy mekkora összeget szeretne átutaltatni.

Csendes békés, méltóságteljes ünnep

Jegyzet - 2006-10-25

Amikor a múlt hét pénteken egyik ismerősöm- civilben sikeres vállalkozó- megemlítette, hogy hétfőn mennek Pestre és szétvernek mindenkit, azt hittem viccel. Ma már tudom, hogy véresen komolyan gondolta.  Sajnos mások is.

Szavahihetőség és megegyezés

Jegyzet - 2006-10-21

A magyar kormány mellett működő kommunikációs szakemberek vagy nagyon rosszak, vagy nincs semmilyen hatáskörük. - nagyjából így summázható az újabb gazdasági baklövés. Az AUDI győri beruházásai egyelőre leálltak, mert az állítólag rájuk is érvényes szolidaritási adó miatt így döntött a cég

Mi lenne, ha....

Jegyzet - 2006-10-19

…egyetlen napig nem mocskolódnánk, nem veszekednénk.

A Kossuth téren nem hetek óta illemhelynek használt földre építenének emelvényeket, szünetelne a minimális közegészségügyi feltételeknek sem megfelelő árusítás, a pártok vezérszónokai és csahosai nem üvöltöznének egymással és nem mutogatnának a másik táborra.

A holding kommunikációja: nulla a köbön

Jegyzet - 2006-10-17

Fontos csatát vesztett Debrecen városa: megszűnt a főváros és a megyeszékhely közötti menetrend szerint napi repülőjárat. Ezt a csatavesztést a város vagyonkezelő holdingja a lehető legrosszabb módon kommunikálta: sehogy.

A lincselés joga

Jegyzet - 2006-10-16

Itt tartunk: halálra vertek egy autóst vasárnap délután, fényes nappal, Magyarországon. A tettes-áldozat elütött egy 11 éves kislányt, aki szerencsére csak könnyebben sérült meg. A feldühödött helybéliek azonban kirángatták az autó középkorú vezetőjét, és agyonverték. Információk szerint az autóban ült a férfi két gyermeke is.

Csináld jól, és beszélj róla?

Jegyzet - 2006-10-13

90 százalékban csináld jól, 10 százalékban beszélj róla- ezt tanítják  napjainkban már az alapfokú kereskedelmi tanfolyamokon is. Valószínűleg az egészségügyi minisztérium vezetői közül senki sem végzett alapfokú kereskedelmi iskolát, ezért nem ismerik a fenti alapelvet. Miközben erős kétségeim vannak arról, hogy 90 százalékban jól csinálják-e, biztosan tudom hogy 10 százalékban nem jót , s nem jól beszélnek róla.

A bocsánatkérésekről

Jegyzet - 2006-10-12

Komolyan mondom: megáll az eszem. Időnként olyan követeléseket tesznek közzé közlemény formájában egyes pártok politikusai, amelyeket egyetlen okból érdemes közölni. Azért, hogy később, a jövendő újságíró nemzedék oktatásakor legyen nyilvános példája az aránytévesztésnek, az önmérséklet hiányának.

Dolgozni kell(ene)

Jegyzet - 2006-10-11

Mint az várható volt, Magyarország nem kapott intőt: az Európai Bizottság és az unió pénzügyminisztereinek tanácsa szóbeli figyelmeztetéssel jóváhagyta a benyújtott konvergenciaprogramot.

A FIDESZ is beismerte, hogy megszorításokra valóban szükség lesz, így itt az ideje, hogy a kormány és az ellenzék is ráébredjen: dolgozni kell(ene) végre.

A tisztességről meg a látszatról

Jegyzet - 2006-10-08

Néhány évvel ezelőtt épp Debrecenben mondta Lendvai Ildikó, hogy nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani. Meg is fordította mondást: nem elég tisztességesnek látszani, annak is kell lenni.

Mindez a Lampert Mónika féle hanganyag kapcsán jutott eszembe.

A FIDESZ fordulata

Jegyzet - 2006-10-07

Két szempontból is döntő volt a pénteki nap.  A legnagyobb ellenzéki párt tett néhány jelentős lépést a parlamenti demokrácia irányába, de ettől nagyságrenddel fontosabb, hogy Orbán Viktor elismerte a gazdaságpolitikai fordulat szükségességét.

A FIDESZ ajánlata: nagykoalíció?

Jegyzet - 2006-10-06

 Széles támogatottságú szakértői kormány. Ez a FIDESZ elképzelése. Az átlagember sem hülye, ez a nagykoalíció. A probléma csupán annyi, ez esetben a FIDESZ részt vállalna a sokaknak fájdalmas átalakításokból, és egyúttal feladná a két ciklusban is hangoztatott két Magyarország politikát.

Orbán pókerjátszmája

Jegyzet - 2006-10-05

Dupla vagy semmi- ez itt a tét? Ha az ultimátum lejár, vagy leváltják Gyurcsányt, és akkor Orbán Viktor nyer, vagy sikerült egységbe tömörítenie a kormánykoalíciót, és akkor együtt az ellenség. Ez utóbbi sem semmi! Sőt, az ellenzék vezérének lehet, hogy ez a jobb!

Miklóska műtétje

Jegyzet - 2006-10-02

Családunk legfiatalabb tagja négyesztendős. A múltkor egy mandulaműtétje volt, és az édesanyja a műtét előtt részletesen elmagyarázta a kisfiúnak, hogy miért kell kivenni a manduláját, és hogyan fog történni az operáció. Azt is elmondta, hogy fájni fog, de később jobb lesz.

Tízmillió Miklóska él az országban, de nekünk semmit sem mondtak. Ez az igazi baj, még gyereknek se néztek bennünket.

A választás szabadsága

Jegyzet - 2006-09-29

Megértük ezt is: lehet választani. Vannak, akik arra készülnek, mindenképpen elmennek szavazni. Szeretnék kifejezni a véleményüket. Megértem őket.

Mások inkább harag vagy sértődöttség miatt akarnak szavazni. Úgy érzik, azt hallották, vagy már tudják, hogy rosszabbul fognak élni s ez ellen most a szavazatukkal is tüntetni akarnak. Megtehetik, hiszen épp ez a demokrácia lényege.

Óriási közönség a Modemben

Jegyzet - 2006-09-26

Az előzetes várakozásokat messze felülmúlva hétfőn este több mint háromezer látogató tekintette meg a Kilencvenkilenc év című nyitókiállítást a Modemben  – tudatta kedden Gulyás Gábor

Titokban - botrány közepette - nyílik a MODEM

Jegyzet - 2006-09-24

Egy híján száz év kincsével, megnyílik hétfőn a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ kiállítása, Kilencvenkilenc év címmel – jelentették be sajtóközleményben az üzemeltetők pénteken.  Hozzáteszem: titokban nyílik az új intézmény.

Pécs tele van plakáttal, molinóval, szórólappal. Ott   Antal Péter gyűjteménye  városi szenzáció. Itt városi botrány.