Jegyzet

Eredmények megjelenítése 681-től 700-ig 737 találatból.

Az első áldozat: az ÁNTSZ

Jegyzet - 2006-11-15

Kormánypárti politikusok beszélgetésének voltam akaratlanul is a fültanúja néhány hónapja: egymással vitatkoztak arról, hogy miért kell(ene) más megyébe is kerülnie regionális szervezeti központnak, még akkor is, ha Debrecenben jobbak a technikai feltételek. Az ÁNTSZ esetében egyéb érvek is vannak:  a szakmai munka színvonala.

A mundér becsülete

Jegyzet - 2006-11-14

„Örülünk, hogy az Alkotmánybíróság visszatérítette a törvénykezést az alkotmányosság útjára. Reméljük, hogy a figyelmeztetés időben és jókor jött.”

A fenti idézet egyik párt véleményeként sem hangzott el. Az állatorvosi lóként szereplő ügy kapcsán mindenki mondja a magáért: védik a mundér becsületét akkor is, ha hallgatni kellene.

Szárnyaskeréken Ferihegyre

Jegyzet - 2006-11-13

 Vasúti összeköttetés lesz Budapest és Ferihegy között! A hírrel közel ötven esztendőt késtek a derék vasutasok, de  késedelmükre nem mentség az sem, hogy most kb. 10 millió eurót az EU-s források fedeznek.

 A késedelemre az állami kézben lévő mamutvállalat tunyasága, monopolhelyzete és a stratégiai gondolkodás teljes hiánya a magyarázat.

Az egészségügy földesurai és robotosai

Jegyzet - 2006-11-09

Ha visszagondolunk a gazdasági privatizáció sikeres történeteire, emlékezhetünk arra, hogy a korábbi gazdálkodási, tulajdonosi formát meg lehetett megváltoztatni és sikerült tőkét bevonni. A politikai akaraton túl érdekeltséget kellett teremteni a belül lévőknek is a változtatásban. Ez (is) hiányzik az egészségügyi reformban.

Szakasszisztensek és törvénykezés

Jegyzet - 2006-11-07

Az ellenzék módosító indítványa a gyógyszerek patikán kívüli forgalmazását legalább szakasszisztensi végzettséggel rendelkező személy jelenlétéhez kötné. Az ellenzék ne tudná -Mikola Istvánnal e téren, az élen- hogy szakasszisztenseket évek óta nem képeznek, s a gyógyszertárakban is rendkívül megbecsült munkatársak: gyógyszerkiadási joguk van.

Bojkott?

Jegyzet - 2006-11-06

Le kell zárni a fő útvonalakat és blokád alá kell venni a fővárost. Élőlánccal kell körbevenni a Parlament épületét, hogy megakadályozzák az országgyűlési képviselők bejutását a Parlamentbe.

Mindezeket az ′56-os Magyarok Világszövetségének elnökségi tagja vasárnap este jelentette be a budapesti Batthyányi-örökmécsesnél tartott demonstráción. A hír értékét jelzi, hogy mintegy félszáz demonstráló előtt történt a bejelentés

Jó hírek margójára

Jegyzet - 2006-11-04

Különösebb rendbontás nélkül emlékezett meg a magyarság november 4-én. Összeollózott részletek a nap híreiből:

„Mintegy négyszáz ember gyűlt össze szombat délután a budapesti Szabadság téren, ahová a nemzeti gyásznapon a Magyar Világszövetsége, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Budaházy Baráti Kör és a Magyar Október Mozgalom hirdetett kormányellenes tiltakozást.

Zuhanyhíradó

Jegyzet - 2006-11-02

A nyilvánosság előtt tett bejelentéssel szemben azt hallani: mégsem rendezte adósságait a Debreceni Vadkakasok  kosárlabda csapatát működtető klub. Minden, sajtó előtti bejelentés nélkül azt hallani, könyvvizsgáló tekinti át a  pénzügyeket. A zuhanyhíradó szerint tulajdonosváltás várható.

Mindenszentek napja van

Jegyzet - 2006-11-01

Ma van mindenszentek napja: ezen az ünnepen és a következő napon, november 2-án, halottak napján a szentekről és az elhunytakról való megemlékezés jegyében mondanak misét a katolikus templomokban, és többszázezren keresik fel az ország sírkertjeit. Az ünnep mintegy fél évszázad után - a Munka Törvénykönyve módosítása nyomán - 2000-ben lett ismét munkaszüneti nap

Baráti tasli

Jegyzet - 2006-10-31

Remek megoldást talált ki az FC Sopron vezetőedzője: felpofozta játékosát. Kommunikációs szempontból baráti taslinak nevezte utólag a történteket, s ezzel végeláthatatlan perspektívákat nyitott meg. Vagy folytatott?

A vasgolyókkal ünnepre készülők ezentúl életvitelszerűen Kossuth téren lakók lesznek., akiknek joguk ott eldobni a golyót a közterületen, ahol akarják.

Ide nekünk a marsallbotot

Jegyzet - 2006-10-29

Erre vártam, hogy szavazhassak. Végre én (is) döntök. Eddig azt tapasztaltam, hogy nálunk közvetett demokrácia van. Képviselőket választunk az Országgyűlésbe, eldöntve, hogy kik döntsenek helyettünk a törvényekről, költségvetésről, egyebekről.

Ügyfélszerzés HVB Bank módra

Jegyzet - 2006-10-26

Mindenkit csak óvok attól, hogy a HVB Bank Hungary Zrt. ügyfele legyen. Meg ne próbálkozzon senki az internetes számlanyitással, mert nem elég hogy el akarják küldeni, mint tették olvasónkkal a bank debreceni fiókjában, még a banktitokra sem ügyelnek, mert az ügyféltérben, miden ott tartózkodó füle hallatára közölték, hogy mekkora összeget szeretne átutaltatni.

Csendes békés, méltóságteljes ünnep

Jegyzet - 2006-10-25

Amikor a múlt hét pénteken egyik ismerősöm- civilben sikeres vállalkozó- megemlítette, hogy hétfőn mennek Pestre és szétvernek mindenkit, azt hittem viccel. Ma már tudom, hogy véresen komolyan gondolta.  Sajnos mások is.

Szavahihetőség és megegyezés

Jegyzet - 2006-10-21

A magyar kormány mellett működő kommunikációs szakemberek vagy nagyon rosszak, vagy nincs semmilyen hatáskörük. - nagyjából így summázható az újabb gazdasági baklövés. Az AUDI győri beruházásai egyelőre leálltak, mert az állítólag rájuk is érvényes szolidaritási adó miatt így döntött a cég

Mi lenne, ha....

Jegyzet - 2006-10-19

…egyetlen napig nem mocskolódnánk, nem veszekednénk.

A Kossuth téren nem hetek óta illemhelynek használt földre építenének emelvényeket, szünetelne a minimális közegészségügyi feltételeknek sem megfelelő árusítás, a pártok vezérszónokai és csahosai nem üvöltöznének egymással és nem mutogatnának a másik táborra.

A holding kommunikációja: nulla a köbön

Jegyzet - 2006-10-17

Fontos csatát vesztett Debrecen városa: megszűnt a főváros és a megyeszékhely közötti menetrend szerint napi repülőjárat. Ezt a csatavesztést a város vagyonkezelő holdingja a lehető legrosszabb módon kommunikálta: sehogy.

A lincselés joga

Jegyzet - 2006-10-16

Itt tartunk: halálra vertek egy autóst vasárnap délután, fényes nappal, Magyarországon. A tettes-áldozat elütött egy 11 éves kislányt, aki szerencsére csak könnyebben sérült meg. A feldühödött helybéliek azonban kirángatták az autó középkorú vezetőjét, és agyonverték. Információk szerint az autóban ült a férfi két gyermeke is.

Csináld jól, és beszélj róla?

Jegyzet - 2006-10-13

90 százalékban csináld jól, 10 százalékban beszélj róla- ezt tanítják  napjainkban már az alapfokú kereskedelmi tanfolyamokon is. Valószínűleg az egészségügyi minisztérium vezetői közül senki sem végzett alapfokú kereskedelmi iskolát, ezért nem ismerik a fenti alapelvet. Miközben erős kétségeim vannak arról, hogy 90 százalékban jól csinálják-e, biztosan tudom hogy 10 százalékban nem jót , s nem jól beszélnek róla.

A bocsánatkérésekről

Jegyzet - 2006-10-12

Komolyan mondom: megáll az eszem. Időnként olyan követeléseket tesznek közzé közlemény formájában egyes pártok politikusai, amelyeket egyetlen okból érdemes közölni. Azért, hogy később, a jövendő újságíró nemzedék oktatásakor legyen nyilvános példája az aránytévesztésnek, az önmérséklet hiányának.

Dolgozni kell(ene)

Jegyzet - 2006-10-11

Mint az várható volt, Magyarország nem kapott intőt: az Európai Bizottság és az unió pénzügyminisztereinek tanácsa szóbeli figyelmeztetéssel jóváhagyta a benyújtott konvergenciaprogramot.

A FIDESZ is beismerte, hogy megszorításokra valóban szükség lesz, így itt az ideje, hogy a kormány és az ellenzék is ráébredjen: dolgozni kell(ene) végre.