Jegyzet

Eredmények megjelenítése 721-től 731-ig 731 találatból.

Párizs megér egy misét?

Jegyzet - 2006-07-19

Házhoz ment a pofonért a miniszterelnök. Azt hitte, ha elzarándokol a jegybank elnökéhez, képes lesz együttműködésre bírni Járai Zsigmondot. Tévedett, a bankelnök egyértelműen jelezte: rossz irányba viszik a gazdaságot a kormány intézkedései.

Két hónap van még?

Jegyzet - 2006-07-14

Tévhitek és félreértések, félremagyarázások jellemzik most is a magyar belpolitikát. A szeptemberre elkészítendő konszolidációs programnak nem kell egy csapásra megoldania a gazdaság gondjait. Tartalmaznia kell viszont irányváltást jelentő elkötelezettségeket és azonnali lépéseket.

In memoriam Borók Dóra

Jegyzet - 2006-07-12

Nagy baj lehet az égi bankban, ha fent úgy döntöttek, Dórára ott van szükség. Más okát fel nem foghatom, hogy miért kellett ennek a 36 éves, kedves, udvarias, végtelenül türelmes ifjú hölgynek eltávoznia közülünk. Szerkesztőségünk is gyászol, hiszen tíz éven keresztül nem csupán bankszámlánk gondozója volt, de feledékenységünk éber őre is.

Gipsz Jakab és társai

Jegyzet - 2006-07-10

Magyarországon az unióban egyedülálló, pozitív megkülönböztetést alkalmaznak a multinacionális cégekkel szemben. Öt évig semmilyen befizetési kötelezettségük sincs, más országban viszont a nyereség 25 százalékát kell vissza fordítaniuk. Magyarországról öt év után minden kötelezettség nélkül kivonulhatnak.

A Kapcsolat Házáról

Jegyzet - 2006-07-03

A debreceni újságírók vesztesége a kisebb: ezentúl nem a Kálvin téri Kapcsolat Háza lesz az MSZP sajtótájékoztatók legfontosabb helyszíne, hanem a Széchenyi utcai pártszékház. Az MSZP debreceni illetve megyei szervezetének vesztesége a nagyobb: sikerült újból bohócot csinálnia magából.

Egy kiváló jelölt

Jegyzet - 2006-06-29

El kell ismerni: a lehető legjobban választott, hosszú belviszályt követően az MSZP debreceni küldöttgyűlése, amikor dr. Bazsa György professzort, a Debreceni Egyetem volt rektorát, a Felsőoktatási Tudományos Tanács elnökét jelölte az MSZP debreceni polgármester jelöltjének.

No comment

Jegyzet - 2006-06-21

Érdekes hírt adott közre a Népszava bizonyos hajdú-bihari nyomozásokról. Az érdeklődőknek elárulom, mai helyi híreink között szó szerint olvasható a napilap online kiadásának híre.

Operáció előtt

Jegyzet - 2006-06-20

Az „orvosok” kimondták, amit régóta tudtunk: a baj, a bajokat csak műtéttel lehet orvosolni. Szerintük van egy újfajta terápia, ami Új egyensúlyba hozza szervezetünket.

Nem kell félni, nem fog fájni!" – mondta a kinevezett, megválasztott fődoktor, és egyből azt érezhettük, hogy ezzel a kijelentéssel bagatellizálja a problémát, márpedig ez az ő szájából nem jó stratégia.

Műtétre várva!

Jegyzet - 2006-06-10

Legyen már egyszer egy pártvezető őszinte, és mondja ki: "Eddig jobban éltünk, mint ahogyan dolgozunk, ezentúl jobban és többet kell dolgoznunk és rosszabbul fogunk élni."

A rendőrnek mindent szabad?

Jegyzet - 2006-06-07

Vajon melyik rendőri vezető gondolja úgy, hogy a futballhuligánok megfékezése ürügyén a rendőrnek joga van a munkáját közterületen végző fotóriportert megverni? A jogilag nemlétező „műveleti területen” belül az orvosokat, mentősöket is szabad ütlegelni?

Jegyzet: az eltávozók felelősségéről

Jegyzet - 2006-06-07

Egyáltalán nem szokatlan közjáték szenvedő alanyai a megye lakosai. Saját bőrükön érezhetik, mi történik akkor, ha egy párt „megosztott”. Nevezetesen az MSZP. Nemcsak én látom így, a megyei önkormányzatban meghatározó szerepet betölteni képes MSZP megosztottságát írta le a minapi közleményében Gadus István, az SZDSZ megyei elnöke is.