Jegyzet

Eredmények megjelenítése 701-től 720-ig 737 találatból.

A tisztességről meg a látszatról

Jegyzet - 2006-10-08

Néhány évvel ezelőtt épp Debrecenben mondta Lendvai Ildikó, hogy nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani. Meg is fordította mondást: nem elég tisztességesnek látszani, annak is kell lenni.

Mindez a Lampert Mónika féle hanganyag kapcsán jutott eszembe.

A FIDESZ fordulata

Jegyzet - 2006-10-07

Két szempontból is döntő volt a pénteki nap.  A legnagyobb ellenzéki párt tett néhány jelentős lépést a parlamenti demokrácia irányába, de ettől nagyságrenddel fontosabb, hogy Orbán Viktor elismerte a gazdaságpolitikai fordulat szükségességét.

A FIDESZ ajánlata: nagykoalíció?

Jegyzet - 2006-10-06

 Széles támogatottságú szakértői kormány. Ez a FIDESZ elképzelése. Az átlagember sem hülye, ez a nagykoalíció. A probléma csupán annyi, ez esetben a FIDESZ részt vállalna a sokaknak fájdalmas átalakításokból, és egyúttal feladná a két ciklusban is hangoztatott két Magyarország politikát.

Orbán pókerjátszmája

Jegyzet - 2006-10-05

Dupla vagy semmi- ez itt a tét? Ha az ultimátum lejár, vagy leváltják Gyurcsányt, és akkor Orbán Viktor nyer, vagy sikerült egységbe tömörítenie a kormánykoalíciót, és akkor együtt az ellenség. Ez utóbbi sem semmi! Sőt, az ellenzék vezérének lehet, hogy ez a jobb!

Miklóska műtétje

Jegyzet - 2006-10-02

Családunk legfiatalabb tagja négyesztendős. A múltkor egy mandulaműtétje volt, és az édesanyja a műtét előtt részletesen elmagyarázta a kisfiúnak, hogy miért kell kivenni a manduláját, és hogyan fog történni az operáció. Azt is elmondta, hogy fájni fog, de később jobb lesz.

Tízmillió Miklóska él az országban, de nekünk semmit sem mondtak. Ez az igazi baj, még gyereknek se néztek bennünket.

A választás szabadsága

Jegyzet - 2006-09-29

Megértük ezt is: lehet választani. Vannak, akik arra készülnek, mindenképpen elmennek szavazni. Szeretnék kifejezni a véleményüket. Megértem őket.

Mások inkább harag vagy sértődöttség miatt akarnak szavazni. Úgy érzik, azt hallották, vagy már tudják, hogy rosszabbul fognak élni s ez ellen most a szavazatukkal is tüntetni akarnak. Megtehetik, hiszen épp ez a demokrácia lényege.

Óriási közönség a Modemben

Jegyzet - 2006-09-26

Az előzetes várakozásokat messze felülmúlva hétfőn este több mint háromezer látogató tekintette meg a Kilencvenkilenc év című nyitókiállítást a Modemben  – tudatta kedden Gulyás Gábor

Titokban - botrány közepette - nyílik a MODEM

Jegyzet - 2006-09-24

Egy híján száz év kincsével, megnyílik hétfőn a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ kiállítása, Kilencvenkilenc év címmel – jelentették be sajtóközleményben az üzemeltetők pénteken.  Hozzáteszem: titokban nyílik az új intézmény.

Pécs tele van plakáttal, molinóval, szórólappal. Ott   Antal Péter gyűjteménye  városi szenzáció. Itt városi botrány.

Operáció előtt

Jegyzet - 2006-09-22

Fekszem az asztalon, félig kábán. A magát műtétre alkalmasnak nyilvánító, orvos kinézetű egyén - vörös köpenyben - épp most közölte velem, hogy állapotomat illetően egyhuzamban hazudott. Nem fog fájni, ígérte kezdetben, de most azt mondja: borzasztó lesz. Nem is ott kezdi az operációt, ahol korábban nekem mondta, nem a lábamat szeretné először műteni, hanem a fejemet, és a teamje már dolgozik a programon.

Dupla vagy semmi?

Jegyzet - 2006-09-18

Kinek használ?- kérdezzük, ha a Gyurcsány hangfelvétel következményeire gondolunk. Szerintem használ az ellenzéknek: elég, ha csak a Gyurcsány-féle mondatok szalonképesebb részeit idézik egy-egy hirdetésben. Vezérszónokaiknak meg sem kell erőltetniük magukat, ha továbbra is a hazugsággal nyertek, látjátok, mi megmondtuk- taktikára építik fel kampányukat.

Ha ezzel lehet nyerni…

A közlekedést veszélyeztető zebrafestés

Jegyzet - 2006-09-16

Mellékelünk egyetlen fotót a 2006. szeptember 14-én, csütörtökön délután Debrecenben- a Vezér utcai lakótelepen és környékén - megtartott zebrafestési akcióról. A közút kezelője - a polgármesteri hivatal - a közlekedés veszélyeztetésére hivatkozva a rendőrségi engedély ellenére sem járult hozzá a grafikák tartós elhelyezéséhez.

Vészhelyzet

Jegyzet - 2006-09-10

Közel hat hónap múltán eljutottunk oda, amit március 20-án jeleztem: vészhelyzet van. Az érdem nem csak az enyém, mások, másutt is sokszor kongatták a harangot. Pusztán azért jelzem, hogy „szó szerint idézve” rovatunkban szó szerint ismét közöljük az akkori jegyzetet, mert kísértetiesen hasonló szóhasználatot alkalmazott a minap a miniszterelnök.

Várt lépések

Jegyzet - 2006-09-05

Bekövetkezett, amit minden lokálpatrióta debreceni várt: a megyei könyvtár Piac utcai épületét - élve elővételi jogával - megveszi a debreceni önkormányzat. Az első összeget már el is küldték az eladónak – jelentette be a minap sajtótájékoztatón Kósa Lajos polgármester. A város közösségi, kulturális célokra szánja a 438 millió forintba kerülő épületet.

A  figyelmetlen AKSD és a polgárok

Jegyzet - 2006-08-30

Óriási szenzáció: idén ősszel is lomtalanít az AKSD. Fantasztikus szervezés: a cég 42 járásra osztotta fel Debrecent. Ilyen még nem volt: az első járásokban már szeptember elsején megkezdik a kihelyezett lom összegyűjtését. Ilyen már volt: megint későn küldtek meghívókat, ráadásul kampányidőszakban, s egyből kettőt.

A Lycium csillagai.

Jegyzet - 2006-08-24

A 6. Hungarológiai Kongresszus nyitónapján Sólyom László köztársasági elnök úr díszebédet adott mintegy húsz notabilitás részére a Lycium Hotel különtermében. Az a hír járja, hogy a húsz fős ebéden mindössze két pincér szolgált fel egy ajtónyitogató főnök felügyelete mellett. Ez önmagában is érthetetlen és elégtelen arány még egy kezdő és tapasztalatlan vendéglátó helyen is. Meg is lett az eredménye.

Kedd 21: nehezen a politikáról

Jegyzet - 2006-08-23

A Magyar Televízió szándéka szerint keddenként, 21órától könnyeden lehetne a politikáról beszélni, beszélgetni. Ahhoz, hogy ez a szándék meg valósulhasson, műsorvezetőre lenne szükség. Újságíróra, nem mindenáron a képernyős jelenlét másodperceit lopkodó pojácára. A kulturális műsorok vezetésére alkalmas Rózsa Péter totális csődje jelzi, hogy szakma lenne a politikai műsorok vezetése is.

Megyeházi stratégia

Jegyzet - 2006-08-17

Néhány nappal ezelőtt a debreceni vagyonkezelő Holding különös kommunikációs stratégiájáról írtam ezeken a hasábokon. A holding illetékesei, mint a struccok, homokba dugják a fejüket, a marketing guru is elakadt valahol a reptér és a holdingközpont közötti úton. Legutoljára onnan jelezte, hogy kimegy a reptérre s visszahív, miért is nem küldtek meghívót a helyiek titulált sajtótájékoztatóra jónéhány helyi médiának?

Holdingstratégia?

Jegyzet - 2006-08-10

Minden jel arra mutat, hogy új kommunikációs stratégiát alkalmaznak a Debreceni Vagyonkezelő Rt. egyes tagvállalatai. Csak az általuk megbízhatónak ítélt újságok, rádiók, televíziós társaságok képviselőit hívják meg sajtótájékoztatóikra, rendezvényeikre. No nem minden esetben, de még a rendszertelenségben sincs logika.

Supka úr távozik

Jegyzet - 2006-08-09

Úriemberként viselkedik a DVSC-TEVA edzője. Felmérte, hogy mi történt, levonta a következtetéseket, s úgy döntött távozik. Kár, hogy a játékosok közül senki sem követte. A piros lámpás műintézményben is a lányokat cserélik, ha nem megy az üzlet, s nem a berendezést hajítják ki, vagy új madámot keresnek.

Debreceni módi

Jegyzet - 2006-08-05

A Kölcsey Központ épületegyüttesében található szálloda, a Hotel Lycium 192 férőhelyes. Ez édeskevés ahhoz képest, hogy a konferenciaközpontot 1100 fős rendezvények megtartására alkalmas komplexumként kínálják. A szakmabeliek tudják, hogy a konferenciák résztvevőinek legalább négytizedét abban az épületben kell elszállásolni, ahol a rendezvényt tartják.