Jegyzet

Eredmények megjelenítése 701-től 720-ig 725 találatból.

Várt lépések

Jegyzet - 2006-09-05

Bekövetkezett, amit minden lokálpatrióta debreceni várt: a megyei könyvtár Piac utcai épületét - élve elővételi jogával - megveszi a debreceni önkormányzat. Az első összeget már el is küldték az eladónak – jelentette be a minap sajtótájékoztatón Kósa Lajos polgármester. A város közösségi, kulturális célokra szánja a 438 millió forintba kerülő épületet.

A  figyelmetlen AKSD és a polgárok

Jegyzet - 2006-08-30

Óriási szenzáció: idén ősszel is lomtalanít az AKSD. Fantasztikus szervezés: a cég 42 járásra osztotta fel Debrecent. Ilyen még nem volt: az első járásokban már szeptember elsején megkezdik a kihelyezett lom összegyűjtését. Ilyen már volt: megint későn küldtek meghívókat, ráadásul kampányidőszakban, s egyből kettőt.

A Lycium csillagai.

Jegyzet - 2006-08-24

A 6. Hungarológiai Kongresszus nyitónapján Sólyom László köztársasági elnök úr díszebédet adott mintegy húsz notabilitás részére a Lycium Hotel különtermében. Az a hír járja, hogy a húsz fős ebéden mindössze két pincér szolgált fel egy ajtónyitogató főnök felügyelete mellett. Ez önmagában is érthetetlen és elégtelen arány még egy kezdő és tapasztalatlan vendéglátó helyen is. Meg is lett az eredménye.

Kedd 21: nehezen a politikáról

Jegyzet - 2006-08-23

A Magyar Televízió szándéka szerint keddenként, 21órától könnyeden lehetne a politikáról beszélni, beszélgetni. Ahhoz, hogy ez a szándék meg valósulhasson, műsorvezetőre lenne szükség. Újságíróra, nem mindenáron a képernyős jelenlét másodperceit lopkodó pojácára. A kulturális műsorok vezetésére alkalmas Rózsa Péter totális csődje jelzi, hogy szakma lenne a politikai műsorok vezetése is.

Megyeházi stratégia

Jegyzet - 2006-08-17

Néhány nappal ezelőtt a debreceni vagyonkezelő Holding különös kommunikációs stratégiájáról írtam ezeken a hasábokon. A holding illetékesei, mint a struccok, homokba dugják a fejüket, a marketing guru is elakadt valahol a reptér és a holdingközpont közötti úton. Legutoljára onnan jelezte, hogy kimegy a reptérre s visszahív, miért is nem küldtek meghívót a helyiek titulált sajtótájékoztatóra jónéhány helyi médiának?

Holdingstratégia?

Jegyzet - 2006-08-10

Minden jel arra mutat, hogy új kommunikációs stratégiát alkalmaznak a Debreceni Vagyonkezelő Rt. egyes tagvállalatai. Csak az általuk megbízhatónak ítélt újságok, rádiók, televíziós társaságok képviselőit hívják meg sajtótájékoztatóikra, rendezvényeikre. No nem minden esetben, de még a rendszertelenségben sincs logika.

Supka úr távozik

Jegyzet - 2006-08-09

Úriemberként viselkedik a DVSC-TEVA edzője. Felmérte, hogy mi történt, levonta a következtetéseket, s úgy döntött távozik. Kár, hogy a játékosok közül senki sem követte. A piros lámpás műintézményben is a lányokat cserélik, ha nem megy az üzlet, s nem a berendezést hajítják ki, vagy új madámot keresnek.

Debreceni módi

Jegyzet - 2006-08-05

A Kölcsey Központ épületegyüttesében található szálloda, a Hotel Lycium 192 férőhelyes. Ez édeskevés ahhoz képest, hogy a konferenciaközpontot 1100 fős rendezvények megtartására alkalmas komplexumként kínálják. A szakmabeliek tudják, hogy a konferenciák résztvevőinek legalább négytizedét abban az épületben kell elszállásolni, ahol a rendezvényt tartják.

Kiskakasok a szemétdombon

Jegyzet - 2006-08-03

Most még hagyjuk az indulatokat. Aki látta a debreceni meccset, okkal tarthatott a nevesincs macedón csapattól. Ne feledjük, hogy a kétszeres magyar bajnok csak 1-1-et ért el hazai pályán a Rabotnicski Szkopje ellen. Vagyis gyakorlatilag hátrányban kezdte a második mérkőzést.

Függetlenek

Jegyzet - 2006-08-02

Sok településen a függetlenek ismét harcba szállnak. Nem feltétlenül a képviselői helyekért, sokkal inkább a településért, a beleszólás jogáért. Mert azt tapasztalhatták: a szekértáborokon belül a párt s emellett annak helyi csoportérdekei diktálnak, s nem a város, a település fejlődése a cél.

A becsület ára

Jegyzet - 2006-07-31

Információink szerint átlagosan ügyenként 20 ezer forintért készítettek ügyvédek okiratokat a néhány napja lapunk hasábjain is olvasható lakásmaffia ügyben. Talán emlékeznek rá: a kölcsönt havi 10 százalék ügyleti kamat megfizetése mellett adták, s az átmeneti pénzzavarban lévő magánszemélyek, valamint a likviditási gonddal küzdő vállalkozók vették fel.

A MÁV: állam az államban?

Jegyzet - 2006-07-26

Hetekig vizsgálják majd azt a balatonmáriafürdői közlekedési incidenst amelynek során majdnem összeütközött két személyszállító vonat - mondta Kavalecz Imre a MÁV Zrt. szóvivője. Az eset egyébként vasárnap történt, de csak két nap múlva adott róla részletes tájékoztatást a vasúttársaság.

Vészhelyzet

Jegyzet - 2006-07-22

Alaposan kösse fel a nadrágját, aki mélyreható egészségügyi reformot akar végigvinni Magyarországon. Az orvosok olykor egymást maró, de a bajban összetartó csapata az egyik zárt feudális maradvány kis hazánkban, ahol a följebbvaló doktornak akkor is igaza van, ha minden beosztottja tudja, hogy a főnök éppen rosszul diagnosztizált

Limlom?

Jegyzet - 2006-07-22

Cégünk 2004. október 1.-től névadó szponzora a Vasas SC felnőtt és utánpótlás vízilabda csapatának. – olvasható a TEVA honlapján. A világ egyik legjobb vízilabda csapatát limlom együttesnek nevezte a város képviselője azon a rendezvényen, amelyen a világ legnagyobb generikus gyógyszergyártó cége bejelentette, hogy jelentős összeggel beszáll a Loki szponzorai közé.

Párizs megér egy misét?

Jegyzet - 2006-07-19

Házhoz ment a pofonért a miniszterelnök. Azt hitte, ha elzarándokol a jegybank elnökéhez, képes lesz együttműködésre bírni Járai Zsigmondot. Tévedett, a bankelnök egyértelműen jelezte: rossz irányba viszik a gazdaságot a kormány intézkedései.

Két hónap van még?

Jegyzet - 2006-07-14

Tévhitek és félreértések, félremagyarázások jellemzik most is a magyar belpolitikát. A szeptemberre elkészítendő konszolidációs programnak nem kell egy csapásra megoldania a gazdaság gondjait. Tartalmaznia kell viszont irányváltást jelentő elkötelezettségeket és azonnali lépéseket.

In memoriam Borók Dóra

Jegyzet - 2006-07-12

Nagy baj lehet az égi bankban, ha fent úgy döntöttek, Dórára ott van szükség. Más okát fel nem foghatom, hogy miért kellett ennek a 36 éves, kedves, udvarias, végtelenül türelmes ifjú hölgynek eltávoznia közülünk. Szerkesztőségünk is gyászol, hiszen tíz éven keresztül nem csupán bankszámlánk gondozója volt, de feledékenységünk éber őre is.

Gipsz Jakab és társai

Jegyzet - 2006-07-10

Magyarországon az unióban egyedülálló, pozitív megkülönböztetést alkalmaznak a multinacionális cégekkel szemben. Öt évig semmilyen befizetési kötelezettségük sincs, más országban viszont a nyereség 25 százalékát kell vissza fordítaniuk. Magyarországról öt év után minden kötelezettség nélkül kivonulhatnak.

A Kapcsolat Házáról

Jegyzet - 2006-07-03

A debreceni újságírók vesztesége a kisebb: ezentúl nem a Kálvin téri Kapcsolat Háza lesz az MSZP sajtótájékoztatók legfontosabb helyszíne, hanem a Széchenyi utcai pártszékház. Az MSZP debreceni illetve megyei szervezetének vesztesége a nagyobb: sikerült újból bohócot csinálnia magából.

Egy kiváló jelölt

Jegyzet - 2006-06-29

El kell ismerni: a lehető legjobban választott, hosszú belviszályt követően az MSZP debreceni küldöttgyűlése, amikor dr. Bazsa György professzort, a Debreceni Egyetem volt rektorát, a Felsőoktatási Tudományos Tanács elnökét jelölte az MSZP debreceni polgármester jelöltjének.