Jegyzet

Eredmények megjelenítése 641-től 660-ig 737 találatból.

Kordonbontás

Jegyzet - 2007-02-03

Mindenki tette a magáét. ….„helyreállítottuk a demokráciának megfelelő állapotokat a Kossuth téren” - mondták a FIDESZ képviselői, mire némi hezitálás után a rendőrség visszaállította kordont. A köztársasági elnök jogellenességről beszélt, de a képviselők és a rendőrség esetében egyaránt. A média  váltott, már nem a miniszterelnök ATV-s showja a  címlapi téma.

Doktor Agy visszatér

Jegyzet - 2007-02-01

Napok óta rémálmom van: időutazáson veszek részt, hiszen a televízióban dr.Agy (magyar hangja:Gyurcsány Ferenc) magyarázza a mechanizmust. Mintha  most, utólag kellene pótolni a kommunikációs hiányokat. Előbb valaki kipipálta 90 százalékban csináld jól, (erről még lesz szó később) s 10 százalékban beszélj róla  alapszabályt a tankönyvében, csak azt hitte, hogy előbb kell csinálni és utána beszélni.

Packázunk, packázgatunk….

Jegyzet - 2007-01-30

Furcsa rend alakult ki Debrecenben a VESZ egészségügyi Szolgáltató Kht Jerikó utcai laborjában. Kiírták ugyan a rendelési időt, de az csak a rutintalan kezdő betegek megtévesztésére szolgál.  7 órakor nem  kezdődött el a vérvétel a múlt héten, pénteken, amikor már közel két tucat felnőtt és egy 39 fokos lázas kisgyerek várt a sorára.

Rosszkedvünk tele

Jegyzet - 2007-01-29

A miniszterelnök elemzése, és az ellenzéki pártvezér idei első, nagyobb beszéde nem rázta fel az ország lakosságát. Apátia, elfordulás a pártoktól, népszerűtlenség csökkenés mindkét oldalon, egymásnak ellentmondó lakossági vélemények jelzik a választók bizonytalanságát.

 Magyarország 1000 napja az Európai Unióban

Jegyzet - 2007-01-26

Az EU intézményeiben ma olyan tagállamként tartják számon Magyarországot, amely kiáll az alapvető közös európai értékek mellett, érdekelt az egységes belső piac kiteljesedésében, kész konstruktív vitára a közös célok, a közös politikák és a költségvetés jövőjéről, továbbá elkötelezett az Unió nyitottságának megőrzése mellett, különös tekintettel a bővítési folyamat sikerességére és jövőjére. Magyarország 1000 napja tagja az Európai Uniónak.

Félsiker

Jegyzet - 2007-01-25

Ez év július 1-én lép életbe a Babes-Bolyai Egyetem szenátusának az a határozata, amelynek alapján magyar nyelvű táblákat helyeznek el az intézetben. Közben két tanárt azzal az indoklással bocsátottak el, hogy az egyetem tulajdonát károsítják, miközben olyan általános információkat tartalmazó anyagokat helyeztek el magyar nyelven az egyetem falán, amely a román szövegekkel teljes mértékben egyeztek.

Spanyolviasz

Jegyzet - 2007-01-23

Valaki megint feltalálta: ha csütörtökön elfogadja a debreceni közgyűlés: ezentúl tilos lesz parkolni a Széchenyi utca egyik oldalán. Sajnos nem a teljes belvárosi szakaszon. Így az egész nem ér majd semmit: a torkolatban megmarad a szűk keresztmetszet.

Ötmilliárd

Jegyzet - 2007-01-19

Lázár János vezeti és Horn Gábor, valamint Magyar Bálint zárja az a sort, amelyet az elmúlt négy évben a képviselők által felvett költségtérítés alapján állítottak össze. A budapesti képviselők is hatezer kilométernyi benzinpénzt számolnak el havonta. A Parlament gazdasági hivatala összesen ötmilliárd forintot fizetett ki az elmúlt ciklusban költségtérítésként a képviselőknek.

?…ante portas?

Jegyzet - 2007-01-17

Ki is van a kapuk előtt? A régi történet szerint Hannibál. Napjainkban Schmidt Mária lenne a  kapuk előtt? A közélet számára addig szinte ismeretlen történész, aki az Orbán kormány idején lett a Terror Háza múzeum első embere? Ő  szervezne új pártot a jobboldalon?

Kósa Lajos meg a bál: megabál

Jegyzet - 2007-01-15

A 2007-es debreceni báli szezont is a város bálja nyitotta meg. Ez a dolgok rendje minálunk: a polgármester ad engedélyt farsang kezdetén a mulatozásra.

Nagy bál volt szombat este, megabál. Kicsi lett már az új Kölcsey is, hangzott el a polgármesteri megnyitóban, tervezési hiba, át kell gondolni.

Szabadmadaras fórum

Jegyzet - 2007-01-12

 Ha hinni lehet a kiszivárgott híreknek, valamiféle  előzetes megállapodás formálódik az SZDSZ két elnökjelöltje között. Sokan várnak ilyen gesztust a végzetes megosztottság elkerülésére. Fodor Gábor és Kóka János programot még nem hirdetett, de valószínűleg az ország több városában is nyilvános vitát tartanak majd elképzeléseikről.

 Receptháború

Jegyzet - 2007-01-11

A pénteki Tényekben Bölcs Judit, a Magyar Patikatulajdonosok Szövetségének elnöke lényegében elismerte, hogy ők kérték, hogy az Algopyrin, a Quarelin, a Demalgon és a Germicid ne kerüljenek ki a patikákból, azaz ezen gyógyszerek váljanak vénykötelessé. Ezzel a patikusok megnyertek egy fontos csatát, igaz a háborút elvesztették.

Fordulópont Hajdúböszörményben?

Jegyzet - 2007-01-10

Megváltoztak a hatalmi viszonyok Hajdúböszörményben: a város tervei között újabban egy 22 évvel ezelőtt épült iskola bezárása szerepel. A szülők tiltakoznak, s úgy látják: több, rosszabb állapotban lévő oktatási intézmény is van a hajdúvárosban, amit be lehetne zárni.

Meglepetés

Jegyzet - 2007-01-08

Az év végi ünnepi szezon "legnagyobb meglepetése volt" a harmadik negyedévi magyar folyómérleg-hiányról közzétett adat. Ez az egyik vezető londoni befektetési ház hétvégi elemzésében, amely szerint a cég ezután gyorsan csökkenő folyó deficitet vár Magyarországon, és meredeken csökkenti saját előrejelzését is.

Tavasz a télben

Jegyzet - 2007-01-04

Nem is volt még tél. Egy igazi hó sem esett, fekete volt a karácsony, és kellemes az időjárás az elmúlt napokban. A bolygó egészére kiterjedő szélsőséges, de egyre melegebb időjárás oka nem természeti katasztrófa, még csak nem is egy minden eddiginél nagyobb napkitörés, hanem, a Föld egyik lakója: az ember.

Rosszkedvünk tele

Jegyzet - 2007-01-01

Ha most azt várják, hogy békés,boldog új esztendőt kívánjak, tévednek. Az újesztendő, itt Magyarországon, minden lesz, csak nem békés és nem boldog. Rosszkedvünk telét szűkebb pátriánk magunk választotta hatalmasai nem kívánják tündöklő nyárrá változtatni: nem tudják eldönteni: merre, hogyan, kivel?

A gáz ára nem változik?

Jegyzet - 2006-12-29

Olvasom a kormányszóvivői iroda - szerkesztőségünkhöz eljuttatott -  közleményében, hogy  nem változik a gáz ára….

Hogy én milyen hülye vagyok, hát ez nem jutott eszembe. Valószínűleg azért, mert arra emlékeztem, hogy „egy fillérrel sem fog nőni a gáz ára”. Ezt mondta a miniszterelnök a választási kampányban. Így már értem. A gáz ára nem növekedett, csak a támogatás csökkent.

 Egyetértés?

Jegyzet - 2006-12-27

Örömmel jelenthetem, hogy végre van egy terület, amiben egyetértés van a kormány és a tevékenységét nem pártpolitikai alapon bírálók között. Nemrégiben a miniszterelnök sem adott jó jegyet a kommunikációra, a minap azt nyilatkozta Bokros Lajos a Figyelőnek, hogy a sikeres reformokhoz hitelesebb, a szakértelemnek nagyobb szerepet adó és jobban kommunikáló kormányra van szükség.

Reakció

Jegyzet - 2006-12-21

Papíron mindenki költözik.  Roham indult az okmányirodákban. Ahogyan régen vitték Ausztriába a nagymamát Gorenjét vásárolni, most úgy költöztetik be az idős rokonokat a városi lakásokba a fiatalok. A népvándorlás oka a gázár támogatásának új rendszere, ugyanis minél többen élnek egy fedél alatt, annál jobban járnak.

Hírnév és vendéglátás

Jegyzet - 2006-12-20

Az ország vízfejűségének újabb bizonyítéka a magyar éttermek „rangsora”. Szűkebb pátriánkból egyetlen vendéglátó hely sem került az állítólagosan legjobbak közé, s az ország keleti fele sem jeleskedik, de a  döntnökök fővárosi túlsúlya mellett van más ok is a sikertelenségre: nem tudják magukat „eladni” éttermeink.