Kultúra

Eredmények megjelenítése 1441-től 1460-ig 1506 találatból.

Myers Park Presbiteriánus Egyház Kórusának hangversenye

Kultúra - 2006-08-11

Vasárnap este 18 órától a Debreceni Református Nagytemplomban mutatkozik be a Myers Park Presbitáriánus Egyház kórusa. A kórus az Amerikai Egyesült Államokból érkezik Magyarországra.

Színház: egy előterjesztés részletei

Kultúra - 2006-08-11

„A Csokonai Színház igazgatója az év első felében kidolgozta az intézmény szakmai tevékenységére és üzemeltetésére vonatkozó koncepcióját az intézmény szakmai munkájának teljes körű reformja keretében.

Szigeten a Silent Disco, avagy a csendes őrület

Kultúra - 2006-08-10

A Sziget fesztivál is vendégül látja a világ legegyedibb "utazó partiját", a Silent Discót. A Csendes Diszkó rendkívüli akusztikus élmény a résztvevőknek és furcsa vizuális kép a kívülállóknak, hiszen a partizók csak drótnélküli fejhallgatón hallják a kiválasztott zenét, s így táncolnak a csendes térben.

Benépesül a Hajógyári-sziget

Kultúra - 2006-08-08

Naponta kétszáz programmal, 252 nemzetközi és 500 magyar produkcióval 66 helyszínen várja a látogatókat a szerdán kezdődő Sziget Fesztivál. A fellépők a hat kontinensről érkeznek az egyhetes fesztiválra, ahol a zenekarok és lemezlovasok mellett utca-és táncszínházak, balett-táncosok, akrobaták és bábosok is szórakoztatják a kilátogatókat.

Elfogytak az "ottalvós" hetijegyek a Sziget Fesztiválra

Kultúra - 2006-08-07

Az idei Sziget Fesztiválra "ottalvós" jegyet már nem, de napi- és "hazamenős" hetijegyeket még lehet kapni. Idén kétféle hetijegyet vezettek be a Sziget szervezői. A hagyományos, kempingszolgáltatással együtt járó, "ottalvós"-ra keresztelt jegyekből 25 ezer darabot dobtak piacra, ugyanis ennyi látogatónak lehet sátorhelyet kialakítani a rendezvény területén.

Rekord számú látogató a Művészetek Völgyében

Kultúra - 2006-08-07

A Művészetek Völgye egyik legsikeresebb fesztiválját zártuk; a látogatók száma a tavalyi 200 ezerhez képest 15-20 százalékkal több volt, megközelítette a 250 ezret - mondta Márta István vasárnap, a fesztivál zárónapján. Az 1029 programból mindössze 30 maradt el betegség vagy felhőszakadás miatt

Nyári tárlat

Kultúra - 2006-08-06

Megnyílt a 19. Debreceni Országos Nyári Tárlat. Debrecen város fődíját Hartung István budapesti festőművész kapta, Bényi Árpád pedig az 1956 emlékére kiírt pályázat fődíját vehette át a megnyitó ünnepségen. Idén,az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára egy tematikus kiírást is megfogalmaztak a szervezők.

„CSOPORT-KÉP” – debreceni fotóművészek kiállítása

Kultúra - 2006-08-05

Az elmúlt évek alatt a fotóművészet legjelesebb hazai és külföldi képviselői jutottak már bemutatkozási lehetőséghez a Mű-Terem Galériában. Folytatva a korábbi évek hagyományait „Csoport-kép” címmel Debrecenben élő hivatásos fotóművészek munkáiból nyílt kiállítás augusztus 3-án.

A DEBRECEN '56 vetélkedőhöz kapcsolódó felhívások

Kultúra - 2006-08-05

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a DEBRECEN ’56 vetélkedőhöz kapcsolódóan városi vers- és prózamondó, valamint  városi képző- és iparművészeti versenyt hirdet általános és középiskolás diákok részére.

Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem Pécsett

Kultúra - 2006-08-04
A világ huszonkét országából érkeznek hallgatók a hetedik alkalommal megrendezett pécsi nyári egyetemre, ahol az intenzív magyar nyelvtanfolyamon túl borkóstoló, fürdőzés és folklórhétvége is várja az érkezőket

Sikeres programok a Művészetek Völgyében

Kultúra - 2006-08-03

Félidejénél tart a Művészetek Völgye, eddig közel ötszáz program "ment le", s talán csak négy-öt maradt el betegség vagy felhőszakadás miatt - mondta el félidei összegzőjében Márta István.

Picasso szerelmei Budapesten

Kultúra - 2006-08-02

Picasso szerelmei címmel kamara kiállítás nyílt kedden a Szépművészeti Múzeumban a Géniuszok - remekművek sorozat ötödik tárlataként. A Szépművészeti Múzeum Piramis termében, éjfekete borítású falakon magyar és angol nyelvű magyarázó forrásidézetek mellett fotók, és egyenként megvilágítva vonulnak fel Pablo Picasso (1881-1973) asszonyai.

A kórusfesztivál győztese: a Taipei Kamaraénekesek

Kultúra - 2006-08-01

A világ tíz legjobb kórusversenyébe tartozó debreceni rendezvénysorozat újból kivívta a résztvevők elismerését. A Bartók Béla XXII. Nemzetközi Kórusverseny Nagydíját a Taipei Kamaraénekesek együttese nyerte.

Fiatal ötvösök találkozója

Kultúra - 2006-08-01

Nyolcadik alkalommal ad otthont a Debreceni Ötvöszománc Szimpóziumnak a Kós Károly Művészeti Szakképző Iskola 2006. július 31. és augusztus 13. között. A kéthetes alkotótáborban magyar, osztrák és az iskola finn testvériskolájának alkotói vesznek részt.

Véget ért a tizedik Pécsi Nemzetközi Kultúrhét

Kultúra - 2006-08-01

Összesen háromszáz résztvevő, huszonhárom országból: ez a mérlege a vasárnap zárult Pécsi Nemzetközi Kultúrhétnek (ICWiP). A háromszázból kettőszázharmincan érkeztek külföldről, a legtöbben a környező országokból (Románia, Ukrajna, Szerbia, Horvátország), de nagyon sok olasz és török fiatal is eljött Pécsre.

A miniszterelnök részvétnyilvánítása Zenthe Ferenc halála alkalmából

Kultúra - 2006-08-01

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök  gyásztáviratban fejezte ki részvétét Zenthe Ferenc színművész halála alkalmából a gyászoló családnak.

Mintegy félszáz kiállítást rendeznek '56-ról az emlékévben

Kultúra - 2006-07-31

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának regionális képviselete a héten eddig még soha nem látott felvételeket tett közzé az 1956-os magyar menekülthullámról, az egyelőre még csak DVD-n kiadott fényképeket ősszel a Corvin-közi kiállításon láthatja majd a nagyközönség.

Cowparade: új helyen olvad a nyeles tehén

Kultúra - 2006-07-27
Új helyen, a Vörösmarty téri Budapesti Értéktőzsde előtt állították fel a Cowparade nagy vihar kavart műalkotását, az Olvadó Jégkrém című kék tehenet csütörtökön

Éjszakai tárlat a múzeumfaluban

Kultúra - 2006-07-27
Performance-estre, éjszakai tárlatra várja a művészetkedvelőket július 29-én szombaton 22 órától a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdői Múzeumfalu - közölte az intézmény igazgatója. A különös kiállításon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő és alkotó szobrászművészek mutatják be a skanzen területén reflektorokkal megvilágított alkotásaikat - mondta Páll István.

Szegeden lesz a Rudolf szabadtéri világpremierje

Kultúra - 2006-07-26

A Budapesti Operettszínházban május 26-án volt a Rudolf című musical világpremierje, pénteken a szegedi Dóm téren mutatják be a darabot. A Broadway elismert szerzőpárosa, Frank Wildhorn és Jack Murphy musicaljét a Tisza-parti városban több mint száz ember adja elő, szegedi művészekkel bővült a zenekar, és új elemek egészült ki a fővárosi előadás díszlete is.