Kultúra

Eredmények megjelenítése 1481-től 1500-ig 1560 találatból.

Emmy-díjat nyert a 24 és a The Office

Kultúra - 2006-08-28

A 24 című kémthriller kapta idén a legjobb drámai sorozatnak járó Emmy-díjat, míg a legjobb vígjátéksorozat kategóriában az azonos nevű brit alkotás által ihletett The Office című munkahelyi szatírát jutalmazták.

430 éve halt meg Tiziano

Kultúra - 2006-08-25

Négyszázharminc éve, 1576. augusztus 27-én halt meg Velencében Vecellio Tiziano, a velencei érett reneszánsz mestere, az európai festészet kiemelkedő alakja. 1488 körül született Pieve di Cadoréban, a bizonytalanságban ő is vétkes, mivel élete végén legendája fokozása céljából öregítette magát.

Dávid Pennája a Zsidó Nyári fesztiválon

Kultúra - 2006-08-25

Dávid Pennája címmel mutatkozik be vasárnap este a Gólem Zsidó Színház vacsorával körített kabaré előadása a Zsidó Nyári Fesztiválon: Magyarország első professzionális zsidó színházi műhelye ezúttal pesti kabarét varázsol a Jókai utcai Cotton Club színpadára, Heltai Jenő, Királyhegyi Pál és Gábor Andor szövegeinek felhasználásával.

Évadot nyit a Vojtina

Kultúra - 2006-08-24

A Vojtina Bábszínház hivatalosan is megnyitotta a 2006/2007-es évadot. Ennek alkalmából Idesüss a Figurásra – avagy évadnyitó a Vojtinában című egész napos, nagyszabású rendezvénnyel, több ingyenes programmal várják augusztus 26-án, vasárnap a közönség apraját és nagyját.

Elkezdődött a SZIN

Kultúra - 2006-08-23

Szerdán a nulladik nappal elkezdődött a Szegedi Ifjúsági Napok, a hazai fesztiválpaletta legnagyobb múltú rendezvénye. A négynapos nyárzáró fiesta minden idők legváltozatosabb nemzetközi zenei felhozatalával várja a látogatókat: a következő napokban fellép Szegeden a Toy Dolls, a Transglobal Underground, The Tarantinos, Adam Freeland, a Covenant, Tom Novy és Jerry Rospero.

Tizedik évadját kezdi meg a Bárka Színház

Kultúra - 2006-08-22

Tizedik évadját kezdi meg a napokban a budapesti Bárka Színház, amely hét premierre, köztük az Eldorádó című film színpadi változatának bemutatójára készül a januárban kinevezett új igazgató, Alföldi Róbert vezetésével.

NDK-múzeum a mai Berlinben

Kultúra - 2006-08-22

NDK-múzeumot avattak Berlinben. A freiburgi Peter Kenzelmann ötlete volt, hogy érdekes lenne bemutatni, hogyan élték mindennapjaikat a keletnémetek és hogy ezek a mindennapok nemcsak a titkosrendőrségi zaklatásokat jelentették.

Szüntelen Szépművészeti

Kultúra - 2006-08-18

Ezentúl hétfőnként is nyitva lesz a Szépművészeti Múzeum, az időszaki kiállításokat lehet megnézni, most éppen a Picasso szerelmei- és a Rembrandt 400 címűt. A múzeum vezetése azért döntött a folyamatos nyitvatartás mellett, mert nagy érdeklődést tapasztalt a két időszaki kiállítás iránt, de a gyakorlatot folytatni kívánja a jövőben is.

Véget ért a Sziget Fesztivál

Kultúra - 2006-08-17

A legtöbb magyar ezer és kétezer forint között költött naponta az idei Szigetre látogatók közül, de sokan 5000 forintot is kiadtak egy nap alatt - derült ki a Felsőoktatási Kutatóintézet által tíz éve folyamatosan végzett felmérés idei adataiból. A 14. Sziget fesztivál zárónapján teltház volt, ezzel a heti összlétszám elérte a tavalyi 385 ezres rekordot.

Grass önéletrajzi naplóját megjelentetné az Európa Könyvkiadó

Kultúra - 2006-08-16

Az Európa Könyvkiadó szeretné megjelentetni az irodalmi Nobel-díjas Günter Grass önéletrajzi naplójának magyar fordítását, már jelezte is érdeklődését a német író kiadójánál - közölte Barna Imre igazgató az MTI-vel.

Prodigy a Szigeten

Kultúra - 2006-08-15

A Sziget fesztivál talán egyik legjobban várt koncertje a Prodigy kedd esti fellépése, ami egyben a rendezvény utolsó napjának utolsó nagyszínpados koncertje is. A Prodigy az elmúlt 10-15 év egyik legfontosabb könnyűzenei produkciója, mely a 90-es évek második felében megforgatta és megtáncoltatta az egész világot, közben pedig átírta az elektronikus tánczene szabálykönyvét.

Magyar filmek sikere a Locarnói Filmfesztiválon

Kultúra - 2006-08-14

Szemző Tibor Az élet vendége - Csoma-legendárium című filmje elismerő oklevelet nyert az 59. Locarnói Filmfesztiválon - tájékoztatta a Magyar Filmunió az MTI-t. Az elismerést Szemző Tibor személyesen vette át a Svájcban megrendezett, szombat este véget ért A-kategóriás filmfesztiválon.

Elmaradt a Szigeten a telt ház az eddigi legerősebb napon

Kultúra - 2006-08-14

Kétezer ember híján elmaradt a sokak által szombatra várt telt ház a Sziget fesztiválon; az idei év legnagyobb sztárzenekarának, a Radioheadnek koncertjén így is 50 ezer ember szórakozott.

Halle Berry negyven éves

Kultúra - 2006-08-13

Negyven éve, 1966. augusztus 14-én született Halle Berry, Oscar-díjas amerikai filmszínésznő. Halle Maria Berry Clevelandban született, afro-amerikai apától, és fehér anyától. Szokatlan keresztnevét egy clevelandi áruházról kapta.

Myers Park Presbiteriánus Egyház Kórusának hangversenye

Kultúra - 2006-08-11

Vasárnap este 18 órától a Debreceni Református Nagytemplomban mutatkozik be a Myers Park Presbitáriánus Egyház kórusa. A kórus az Amerikai Egyesült Államokból érkezik Magyarországra.

Színház: egy előterjesztés részletei

Kultúra - 2006-08-11

„A Csokonai Színház igazgatója az év első felében kidolgozta az intézmény szakmai tevékenységére és üzemeltetésére vonatkozó koncepcióját az intézmény szakmai munkájának teljes körű reformja keretében.

Szigeten a Silent Disco, avagy a csendes őrület

Kultúra - 2006-08-10

A Sziget fesztivál is vendégül látja a világ legegyedibb "utazó partiját", a Silent Discót. A Csendes Diszkó rendkívüli akusztikus élmény a résztvevőknek és furcsa vizuális kép a kívülállóknak, hiszen a partizók csak drótnélküli fejhallgatón hallják a kiválasztott zenét, s így táncolnak a csendes térben.

Benépesül a Hajógyári-sziget

Kultúra - 2006-08-08

Naponta kétszáz programmal, 252 nemzetközi és 500 magyar produkcióval 66 helyszínen várja a látogatókat a szerdán kezdődő Sziget Fesztivál. A fellépők a hat kontinensről érkeznek az egyhetes fesztiválra, ahol a zenekarok és lemezlovasok mellett utca-és táncszínházak, balett-táncosok, akrobaták és bábosok is szórakoztatják a kilátogatókat.

Elfogytak az "ottalvós" hetijegyek a Sziget Fesztiválra

Kultúra - 2006-08-07

Az idei Sziget Fesztiválra "ottalvós" jegyet már nem, de napi- és "hazamenős" hetijegyeket még lehet kapni. Idén kétféle hetijegyet vezettek be a Sziget szervezői. A hagyományos, kempingszolgáltatással együtt járó, "ottalvós"-ra keresztelt jegyekből 25 ezer darabot dobtak piacra, ugyanis ennyi látogatónak lehet sátorhelyet kialakítani a rendezvény területén.

Rekord számú látogató a Művészetek Völgyében

Kultúra - 2006-08-07

A Művészetek Völgye egyik legsikeresebb fesztiválját zártuk; a látogatók száma a tavalyi 200 ezerhez képest 15-20 százalékkal több volt, megközelítette a 250 ezret - mondta Márta István vasárnap, a fesztivál zárónapján. Az 1029 programból mindössze 30 maradt el betegség vagy felhőszakadás miatt